Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama iniki

Bilans 4-latka-dziecka nie zbadano-co teraz ?

Polecane posty

Gość mama iniki

Byłam z dzieckiem w piątek na bilansie 4-latka . Ale córka dostała takich spazmów już na poczekalni,że w ogóle nie chciała wejść do gabinetu,a jak weszła to nie dała się dotknąć,nie mówiąc juz o badaniu . Lekarka kazała mi przyjść z nią jutro,ale ja myślę,że będzie co samo . W karcie ma napisane : 'dziecko rozhisteryzowane,nie zbadano' . Co robić ?

Gość mama iniki

Gość mama iniki
Może ktoś był w podobnej sytuacji ?

Gość mama iniki
up

Gość moja moja
moja tak zachowywała się na bilansie 2-latka mam przyjśc za pół roku myślałam ze z 4-latkiem jest łatwiej bo można wytłumaczyć i już ma lepiej rozwiniętą mowe ja bym coś obiecała jak się da zbadac np. cos co chciała ostatnio lub coś co lubi i ją ucieszy (wkońcu bilans jest tylko raz i można trochę popaŚC W "KOSZTY") albo kupic zestaw lekarski dla dzieci ja tak zrobię już teraz (w domu mam taki mini stetoskop ale zabawkowy chyba będzie lepszy)

Gość mama iniki
Ale ona ma zestaw zabawkowy i nawet nie chce go dotknąć,no właśnie już jej w piątek obiecałam,że pojedziemy do aQua parku a ona obiecała,że będzie grzeczna,ale jak tylko weszliśmy do przychodni płacz niemiłosierny i nic do niej nie docierało.. Nie wiem co robić,a nasza lekarka musi ją zbadać..

Gość mama iniki
up

Gość nananannanana
no ale przez te 4 lata dziecko chorowało i jak reagowało na lekarza?

Gość mama iniki
Nigdy do lekarza nie podchodziła z uśmiechem, na bilansie 2 latka też się wyrywała i płakała,ale była jeszcze na tyle mała,że ją siłą trzymałam,a teraz dostaje spazmów i nie wiem co robić!

Gość mama iniki
może ktoś coś doradzi ?

Gość mama iniki
Mam ją zlać w przychodni ? I co mi to da ? W takiej histerii to nie pomoże,a jeszcze bardziej zacznie płakać. Poza tym nie bijemy jej .

Gość mama iniki
oo

Gość Helenka Lenka
nie bijecie i tak macie :classic_cool:

Gość mama iniki
To co mam zrobić ? Myślę,że to nie jest kwestia złego wychowania,tylko po prostu potwornego strachu przed badaniem,przed lekarką. Tylko bilans jest już jutro,a ja nie wiem co robić ..

u nas dokładnie to samo, spazmów dostaje, tylko ze bilans 2 latka. Odsyła nas wiecznie, a to przyjdźcie za miesiąc i tak w kółko, ale ciągle to samo. Teraz jak pójdziemy to niech ją juz na siłę zbada, bo ile tak można chodzić.

Gość mama iniki
No tylko,że Wy macie o tyle dobrze,że córeCzka jest na tyle mała,że da się ją jeszcze siłą przytrzymać,a mojej już się nie da bo się wygina,kopie,szarpie i drze tak strasznie,że aż ją bezdech łapie! A lekarka MUSI ją zbadać,bo po pierwsze bilans,a po drugie musi jej zbadać brzuch,ale jak to zrobić jak ona się dotknąc nie daje,nie mówiąc o rozebraniu się czy położeniu na kozetce,,