Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dizellos

Dziewczyny tylko wy mi mozecie pomoc....

Polecane posty

Witam wszystkich uzytkownikow(czy moze lepiej uzytkowniczki) forum Nie wiem czy pisze w dobrym temacie ale mysle ze tak.Otoz studiuje na AWF Katowice fizjoterapuie,ale jakos mi ten kierunek nie odpowiada(mysle ze ciezko bedzie po nim z praca ) wiec pomyslalem ze znajac jezyk niemiecki na poziomie C1 moglbym studiowac jakis kierunek w Niemczech-najlepiej co s w kierunku medycyny lub jakis pokrewny.I teraz do uzytkownikow mam pytanie nie wiecie cos musialbym zrobic aby sie na ta medycyne lub jakis inny kierunek paramedyczny dostac?Jak duze sa wymagania na najgorszy kierunek medyczny w Niemczech co biora pod uwage i jakia mniej wiecej musialbym miec srednia zeby sie dostac?Najlepsiej jakby odezwal sie ktos kto studiuje medycyne w niemczech i dalby mi na siebie namiar Z gory dzieki za odpowiedzi

Gość maturzystkaaaa juz po feriach
czemu chcesz zrezygnowac ? ciezko tam jest? po czym jak po czym, ale po fizjoterapii problemow miec nie bedziesz...tym bardziej, ze podobno po AWFie jest sie lepiej przygotowanym do zawodu niz po Uniwersytecie medyczny, no ale nie wiem

chce zrezygnowac bo to nie jest dla mnie jednak...wiesz mierzylem "troszke" wyzej i dlatego majac 70 % z rozsz z biologii i 70 z chemii zabraklo w polsce na medycyne a umiejac niemiecki perfekt chce sprobowac niemieckiegj uczelni i niemieckiej medycyny ;) No i z pracy ciezko jako fizjoterapeuta w polsce...

No to jasne, ze probój w tych Niemczech... na ktorym jestes roku? bo jak masz pozniej zalowac...

no to juz prawie licencjat, weź go zrób i potem mysl o zmianach :)

Mieszkasz tez w Katowicach ?

Tak tez chce zrobic;) Jak mi sie w Niemczech nie uda to zawsze mam jakis papierek w Polsce;)

Nie niemieszkam w Katowicach dojezdzam z pobliskiego Mikolowa;) jakies 20 kilometrow;]

5 semestr i rezygnowac? Sory ale to jest naprawde niemądre:) W 1, 2 to jeszcze mozna myslec ale w 5?:) Został Ci 1 sem do licencjata dokoncz a pozniej pomysl o wyjezdzie:) W Niemczech podobno biorą od ręki fizjoterapeutów i zarabiają kokosy:) Ja tez jestem na 5 semestrze fizjo,(studiuje blisko Katowic:P) niestety niemieckiego nie umiem:(

Kurde ale ja zawsze marzylem o medycynie w Polsce do medycyny zabraklo 16 % w sumie mialem 141 % z obu przedmiotow na maturze o 157 potzreba bylo a slyszalem ze w Niemczech te progi sa mniejsze wiec moze tam cos sie uda w tym kierunku zrobic...ale oczywiscie fizjoterapie na licencjacie skoncze na pewno zeby miec jak co jakis papierek;)

czemu nie pisales ponownie matury aby poprawic wyniki ? rok bylby w plecy, ale za to na wymarzonym kierunku.

bo i tak to co uzyskalem mysle ze juz bylo ponad moje mozliwosci a majac w zanadrzu rok w plecy i nie majac pewnosci czy ja poprawie odpuscilem;

chyba, że tak... mam znajoma co bedzie studiowac medycyne ale w Anglii, od wrzesnia chodzila na jakies kursy przygotowawcze, egzaminy z ang. itp. na dodatek teraz w kwietniu poprawia mature, i dopiero od jesieni zacznie naprawde studia. No a ze chce byc onkologiem to tym bardziej pozdro :o

znaczy sie w maju poprawia mature* ;)

No anglia to zupelnie nie moj kierunek ja tylko niemiecki...i nie wiem jak sie na te studia dostac;/

a jaka bys chcial robic specjalizacje?

Gość o maaaaj gaad
a jestes na dziennych czy zaocznych? 3 letnich?czy 5 letnich?

ja o AWFie moge pomarzyc, wyniki swoją drogą, ale te testy sprawnosciowe... plywanie masakra, o

jak jeszcze myslalem nad studiami w Polsce to myslalem nad ortopedia i traumatologia i chyba to samo wybralbym w Niemczech He Pani Smakowita pracodawcy tez nie powiesz gdzie studiowalas bo to cienka szkola?

dzienne 5 letnie.Plywanie naprawde jest ciezkie ale z tego co pamietam na moj kierunek zadnych wstepnych egzaminow nie bylo;)

No to może kiedys sprawdzalam warunki na krakowki AWF a nie katowicki ;)

he tyle dobrze Pani smakowita;) ok ja spadam ide zrobic zadanko (prospekt o usszkodzeniach w kolanie na zajecia jutrzejsze) Jakbyscie znaly kogos kto studiuje w Niemczech/studiowal dajcie prosze znac i glowa do gory bedzie dobrze;) Dobranoc;]