Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokookokookokoomememe

Elitarne licea ???

Polecane posty

Gość a ja skonczyłam
do najlepszych LO nie przyjmuja dzieci najbogatszych tylko tych co sie najlepiej ucza , o czym wy mówicie ?

Ja poszłam do elitarnego liceum. Obecnie jestem w I kl. i nie żałuję. O maturę się nie martwię, atmosfera jest zaje... . A każdy, kogo pytałam o tę szkołę, mówił: tylko nie idź do III, nie do III, bo codziennie będziesz zarywała noce, żeby na 2 wyciągnąć. W dodatku wszycy tam na korkach jadą, nauczyciele są nienormalni. Okazało się, że guzik prawda. Lepszej szkoły nie ma na całym świecie/ Ja Ci radzę wybrać elitarne, nie będziesz zamartwiać się maturą. Możesz na trójach jechać, a zdasz na 80%.

Gość taka prawda.......
jasne że do najlepszych lo nie przyjmuja dzieci za to co robia ich rodzice niemniej statystycznie dziecko lekarza czy prawnika bedzie mialo lepsze wyniki niż dziecko przecietnych rodziców, z roznych powodów, niekoniecznie z wyższej inteligencji ale np z tego że wykształconym rodzicom bardziej zalezy i że maja wiecej pieniedzy na korepetycje, dodatkowe zajecia, kursy jezykowe....

Gość uzzzzzzz
no ale towarzystwo dzieci prawnikow i lekarzy przeciez nie szkodzi:). A co do korkow - dzieci z elitarnych czesciej ich udzielaja, niz same biorą..

Nie, często bierzemy korki, to akurat prawda. Ale co w tym złego? Chociaż zależy do jakiego elitarnego pójdziesz. U mnie dużo osób ma korki. Z kolei w innym dobrym liceum z naszego miasta niewiele, ale to dlatego, że tam są raczej biedniejsi.

Gość gość
Moja córka jest w II klasie liceum w Zespole Szkół nr 59 przy Sobieskiego (CX LO im. Roberta Schumana) i jesteśmy naprawdę zadowoleni z wyboru. Klasy są niewielkie, atmosfera kameralna, wychowawcy rzeczywiście interesują się uczniami. Marta chwali sobie przede wszystkim lekcje języków (wybrała dodatkowo hiszpański).