Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała111111111111

do mam które stosowały/stosują DEBRIDAT

Polecane posty

Gość mała111111111111

witam, lekarka zapisała mojej 3 mies. córeczce lek o nazwie DEBRDAT. córcia ma refluks :/ już 2 dzień stosujemy ten lek, ale zauważyłam, że po nim jest jakas niespokojna i bardziej płaczliwa. wybucha czasem takim przeraźliwym płaczem, że nie wiem co robić. robi sie czerwona i pręży się. nosze ją wtedy na rękach, po chwili się uspokaja :/ czy któraś z was podając debridat swojemu dziecku zauważyła, że zrobiło się niespokojne, że po nim być może bolał brzuszek? a może dziecko źle go tolerowało? miał jakieś skutki uboczne? bo już nie wiem, czy może to wszysko zbiegło się i akurat zaszkodziło jej coś w moim pokarmie czy możliwe jest że mała źle go toleruje i będę musiała iść do lekarki na konsultacje lub go odstawić? proszę o wypowiedzi :)

cierpliwosci,moja mala tez tak na poczatku miala,efekt byl piorunujacy,prawie nie ulewala,ale na niego trzeba czekac 2 tygodnie tak mniej wiecej,a no i regularnie podawac!

Gość mała111111111111
moja córka ma refluks, ale nie ulewa. to co się cofa nie wydostaja się buźką na zewnątrz tylko podchodzi do gardełka i ona połyka to spowrotem :/

Gość ja stosuje
u mojego synka już 2 miesiąc a teraz ma 3 miesiące, przepisała go nam lekarka bo małego bolał brzuszek i spinał się w czasie jedzenia i pomógł mu więc poczekaj jeszcze troche na efekty tak od razu to na pewno nie zadziała przez pare dni stosuj regularnie a powinno być lepiej. Po nim raczej nie ma żadnych negatywnych skutków. Mój maluszek ma dawkę 3,5 ml 3 razy na dobe

Stosowałam. Efektu pozytywnego nie było, a synuś miał zmniejszony apetyt - przez ponad miesiąc stosowania debridatu przybrał na wadze jedynie 100g. Po odstawieniu apetyt wrócił :)