Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeewwwwwkaa

czy mozna nauczyc 6 miesieczne dziecko tych rzeczy....?

Polecane posty

Gość eeewwwwwkaa

czy mozna nauczyc 6 miesieczne dziecko by przesypialo całą noc lub by wstac max 1 raz???? bo corka ma 6 miesiecy i wstaje co 3 godz jak noworodek!!!!!!!!!!!! na wieczor przed snem daje jej mleko z kaszka 150ml bo nie chce wiecej...co robic????????????? czy moge tez nauczyc dziecko by zajmowala sie sama sobą chociaz 15minut???? wszedzie musze ją brac ze soba, do kuchni wc itd...wszedzie musi byc ze mną w lezaczku!!! a nawet w lezaczku sie denerwuje i chce bym z nia gadala, grzechotala, brala na rece itd... dodam że nie uczylam jej noszenia na rekach!!!! chcialabym zeby leza ła n. na macie edukac. vbeze mnie zebym ja mogla byc np. w wc a ona na macie w pokoju!!! a jak ją samą na 4 min zostawie to pisk i krzyk placz....!!!

Gość wiec odpowiadajac na twoje pyt
ania L moje dziecko jak mialo 4 m to juz przesypialo cala noc w lecie tykko gdy w nocy bylo goraco budzilo sie 1-3 razy na picie i dalej szlo spac w swoim lozeczku nie wiem jak twoje dziecko sie rozwija ale moje za 5m juz siedzialo samo wiec na kocu lub w kojcu rozsypywalam zabawki i mialam spokoj . Na macie lezala do 4 m potem nakrywala sie nia .

Gość grrrr.....................
Jedyny sposob na spokojna noc to dobrze karmic w dzien ;) .... slowa mojej poloznej, u mnie sprawdzily sie w 100% - corka przespala noc (od 22h0 od 6h00) w wieku 2 miesiecy, a w wieku 3 miesiecy zaczela spac od 20h00 do 6h00 :) Co do zajmowanie sie soba i pozstawania samemu to juz troche gorzej...takie maluch potrzebuja bliskosci i obedcosci i ta porzebe powinno sie zaspokajac ... w sumie dziecko spokojnie siedzace w lezaczku w niczym Ci nie przeszkadza, mozesz robic przey nim wszystko :) Ale tez mozna troche nad tym popracowac : :) zostawiasz dziecko samo na kilka minut, jak zaczyna sie denerwowac to wracasz ale nie od razu, tak po minucie :P... Powoli czas sie wydluza :)

Gość moze za duzo
spi w dzien i nie dojada sie w dzien, ze nadrabia w nocy? Probowalas oszukiwac woda, po pewnym czasie dziecku nie bedzie oplacac sie w nocy wstawac... Napisz mniej wiecej menu jakie serwujesz dziecku.

Gość hbfjkvgjbg
na mnie teściowa wymusiła żebym Małej nie brała na ręce na początku kilka dni był płacz ale chodzi o to żeby dziecko widziało że jesteś obok,że patrzysz i kochasz ale na ręce nie weżmiesz bo nie i tyle. Powtarzaj to dziecku stojąc obok łóżeczka ale pod żadnym pozorem nie bierz na ręce bo ma taki kaprys. Na początku będzie ciężko silna wola pomoże! Ja teraz mogę zniknąć nawet na godz. i moja córka wie że przyjde jak zrobie to co mam zrobić. Casami było tak że nawet cały dzień siedzxiała w łóżeczku,owszem rozmawiałam z nią i się bawiłam ale nie wyciągając jej z łóżeczka (nie licząc przebiuerania pieluchy czy karmienia) owszem trzeba czasami wyciągnąć ją z łóżeczka przytulić ucałować ale moje dzicko wie gdzie ma swój świat i swoje zabawki dlatego to lubi i nie nażeka:)

Gość dla mnie nie prawda z tym
karmieniem, moje młodsze dziecko ma 1,5 roku i nadal się budzi w nocy - a jedzenia nie tknie, tylko herbatkę popija i to nie posłodzoną - myslę, że taki jego urok - jak skończył 8 miesięcy nauczylismy go żeby sam sobie brał butelkę z tym piciem, więc nawet my się już z nim nie budzimy.... ...starszy synp rzesypiał całą noc odkąd skończył 3 miesiące i nie miałam problemów, a wychowuje tak samo! co do zabawy, to ja pracuję w domu, dzieląc to z opieka nad dzieckiem, więc dzieci od najmłodszych przyzwyczajam aby się same bawiły i bez problemu już półroczniak potrafił mi sie te 20 minut sam pobawić! na pewno jest to realne - układałam duzy koc w pokoju, obkładałam poduszkami - nawrzucałam zabawek, albo np garnek i łyzka :D i siadałam do kompa.