Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bazinka

KETONAL - czy ktoś go stosuje? Mam kilka pytań.

Polecane posty

Gość kamaosavaa
Ketonal to dobry lek przeciwbolowy,ale po braniu go np.przez 30dni raz dziennie,można,, załatwic sobie żołądek,,

kkkkiiikkkaaa Ale ja biorę tylko podczas okresu bo nic innego mi nie pomaga kanasovaa... Nie no gdzie przez 30 dni tylko w pierwszym dniu okresu a okres mam co ok. 40 dni więc często nie biorę, na zęba itp. Ibuprom pomaga

JAkie kurwa szczypce? :O Poczytaj opinie o dobrych ginekologach, którzy przyjmuja prywatnie i mają w swoich usługach takie coś jak "pierwsza wizyta", daję Ci gwarancję że nic nie będzie bolało.

odnosnie ketonalu--- czytalam, ze czeste zazywanie keonalu ma negatywny wplyw na zajscie w ciaze. kobiety , ktore braly ketonal moga miec z tym problem.

Gość kkkkiiikkkaaa
Dokładnie, to jest lek, który powinno się stosowac w nagłych przypadkach, a nie regularnie co miesiąc przez kilka dni. Ja brałam raz w zyciu, po usunięciu zęba i wystarczy póki co:) A autorce naprawde polecam wizytę u ginekologa, to nie jest nic strasznego, jak lekarz będzie sensowny. Przepisze ci pigułki antykoncepcyjne, które są dużo lepszym rozwiązaniem na bolesne miesiączki niz faszerowanie się ketonalem. Poza tym takie silne bóle moga byc objawem np. mięśniaków, a chyba lepiej zdiagnozowac to szybko, niż doprowadzić się do takiego stanu, że tylko operacja pomoże, bo wtedy to będziesz leżeć z rozłożonymi nogami przed czterema lekarzami i ordynatorem oddziału, bo tak wygląda leczenie szpitalne.

Gość kkkkiiikkkaaa
Ok 1 dzien w miesiącu:) Ale to i tak sporo, lepiej "faszerować się" hormonami niż tym, uwierz:)

he he :) Ostra siostra - to pocieszyłaś mnie trochę, że pierwsza wizyta nic nie boli ale to musi być taki stres rozbierać sie przed kimś i ktoś zagląda :( HYZIA GYZIA - to nie słyszałam nigdy o tym, że może być problem z zajściem w ciążę. Przemyślę i może pójdę do ginekologa, ale jeszcze nie teraz.

Gość kkkkiiikkkaaa
To idź do kobiety, będzie to mniej stresujące. Zreszta i tak prędzej czy póxniej będziesz musiała iśc, więc chyba lepiej teraz na spokojnie. A ile masz lat?

kiiikaaa Słyszałam , że pigułki antykoncepcyjne zmniejszają ból, ale nie chcę tracić kasy na takie tabletki i po nich można mieć problem z zajściem w ciążę i trzeba codziennie pamiętać i brać te tabletki.

kkkkiiikkkaaa 22. Ale jak już wolałabym iść do mężczyzny, bo wszyscy mówią, że u mężczyzny mniej boli. Ale nie wiem przed kim bym się mniej wstydziła chyba najlepiej taka starsza pani ginekolog ale i tak nie wyobrażam rozebrać się przed kimś.

Gość kkkkiiikkkaaa
Wszytkie leki mają swoje za i przeciw. Ja bałabym się brać co miesiąc ketonal, on naprawdę może spowodowac wrzody i co wtedy? A lekarz ci powie co i jak i jak będzie kompetentny, to na pewno zaproponuje sensowne rozwiązanie. Pamiętam, że moja koleżanka na bolesne miesiączki dostawała pyralginę w zastrzykach, co nie podrażnia żołądka, a i sama pyralgina nie jest aż tak silna jak ketonal.

Gość kkkkiiikkkaaa
Ja chodze do kobiety (nie jest starszą panią) i jest ok. Najlepiej zapytaj kogoś (tylko nie tych koleżanek od szczypców:) albo zobacz opinie w necie i na znanymlekarzu. Jak babka będzie miała same pozytywne to ruszaj smiało.

bazinka------ jesli masz bardzo bolesne miesiaczki to faktycznie, trzeba z tym isc do lekarza, nie znamy cie i nie wiemy jak to u ciebie wyglada, wiec nie mozemy ci za bardzo pomoc:( ale moge ci cos zasugerowac-- nie beirz tabletki dopiero jak juz dostaniesz okres. zacznij lykac ibuprom najlepiej max i no- spe juz 2 dni przed okresem, 2 tabletki dzinnie, wtedy jak dostaniesz okres to we krwi nie bedzie tak duzego stezenia substancji ktore wywoluja bol, powinno byc duzo lepiej, jak tak robie , moja siostra zawsze ladowala w szpitalu jak dostawala okres , jak zaczela tak robic , jest duzo lepiej. ale lekarz- bylby bardzow skazany.

Dla Ciebie stres, to naturalne. Dla lekarza to nic nowego, tak jak dla dentysty zaglądanie w zęby. Skąd jesteś?

kiiikkkka ja bym w sumie chciała w 1 dniu okresu dostawać kroplówkę / zastrzyki, bo słyszałam, że to bardzo pomaga. Jak będę chciała iść to poczytam te opinie :) Hyzia Dyzia -Nie dałabym radę brać 2 dni przed okresem, bo mam b. nieregularny, np. miałam okres 16 listopad 29 grudzień 29 styczeń Zazwyczaj mam co ok. 40 dni ale nigdy nie wiem. Na szczęście ból mnie łapie po kilku godzinach od dostania okresu Ostra Siostra - z niedużego miasta, które by Ci nic nie mówiło. Ja do dentysty się wstydzę chodzić, chociaż do dentysty to chodzę, bo płaczę już w poczekalni, choć dentysta dobry i nic nie boli, ale mam taki uraz, że jak wchodzę to od razu płaczę i się wstydzę tego ale nic nie mogę poradzić na to.

Hyzia Gyzia Ok tak zrobię, choć nie wiem, czy pomoże. Ja biorę wcześniej Ketonal właśnie. Ostatnio dostałam okres o 3.30 w nocy obudziłam się źle się czułam ale tego bólu jeszcze ni było i wzięłam Ketonal i o 7 rano wstałam jak nowo narodzona jakbym nie miała okresu. Dopiero od 10tej lekko mnie pobolewało. A jak brałam Ibuprom i Nospę na okres to nic nie dało. Nospy dwie wzięłam w odstępie 5ciu minut i po tej drugiej zwymiotowałam .

aby nospa zaczela dzialac potrzeba ok 20-30 min, wiec nie bylo sensu brac tej drugiej nospy. chyba ze od razu wzmiesz wlasnie ibuprom max i nospe forte a jak nie masz forte to po prostu 2 nospy. a jesli juz bierzesz ketonal to pamietaj zeby nie brac go na pusty zoladek, zjedz cos przed nim, wtedy nie bedzesz tak obciazac zoladka. no i powtarzam- lekarz! nie am sensu sie meczyc tak co miesiac, wiem cos o tym, aha , witaminy z grupy B lagodza bolesne miesiaczki, waerto kupic sobie b kompleks i lykac codziennie.

Hyzia dyzia No, ja wiem, że w 5 minut żadna tabletka nie zadziała :) Ale byłam w takim bólu, że robiłam co mogłam, żeby się skończył. A tak ogólnie to jak brałam to mi nic a nic nie pomagał ;( i już myślałam, że nie ma ratunku dla mnie ale odkryłam Ketonal. Co do jedzenia przed wzięciem to właśnie kolega mi ostatnio mówił, żebym jadła kefir przed wzięciem (jego mama tak robi).

Bazinka, ile masz lat ? Nie ma czego sie bac przed wizyta u ginekologa, o wiele gorsze jest NIE CHODZENIE !!! Ketonal to zdecydowanie nie jest lek na bole miesiaczkowe ! stanowczo odradzam ! Branie tak lekkomyslnie tak mocnych lekow jak Ketonal i Tramal graniczy niestety z glupota ! :-O

Biancaaa 22 Łatwo Ci mówić. JAkbyś miała taki ból jak ja + biegunka + czasami wymioty to byś wszystko wzięła co by była choć mała szansa żeby pomóc. Ja przez te półtorej godz wyłam z bólu kładłam się na podłogę krzyczałam . A do ginekologa na razie nie pójdę, bo się nie mogę przemóc i jak ktoś chodzi i się nie wstydzi nic to mnie nie zrozumie,

Bazinka, strach sie przyznawac 22 lata i nigdy nie bylas u gina ! Chyba zadna z dziewczyn nie idzie chetnie pierwszy raz do ginekologa... do dentysty tez nie chodzisz ? Musisz sie przmoc, bo ryzykujesz swoje zdrowie. Na temat boli misiaczkowych wiem duzo, bo sama mialam bardzo bolesne okresy, i naprawde wiem jak to jest. Ale ginekolog dobral mi odpowiednie leki, potem tabletki, i wszystko przeszlo jak reka odjal. Wolisz sie uzalezniac od mega silnych srodkow przeciwbolowych i niszczyc sobie zdrowie, bo wstydzisz sie isc do ginekologa ?? Gratuluje i polecam to dobrze przemyslec ! :-)

Gość hbvjhvghvghv
Ja biore ketonal od 4 lat na bole miesiaczkowe. tak wiem nie powinnam ale: nospa i ibuprom, apap czy pyralgina, jak biore to jakbym w ogole nie brala. Bralam kiedy Coxtral ale tez slabo na mnie zadzialal. Poza tym niektore pisza, ze biore nospe i cos tam jeszcze i pomaga, to nie wiedza co to bol miesiaczkowy. nie wiedza co to znaczy wymiotowac i mdlec z bolu :o

Gość lecą w ciula
na mnie ketonal wogole nie działa:D za to apap extra i ibuprom max owszem:)

Gość hbvjhvghvghv
kazdy ma inny orgaznizm

Biancaaa Chodzę do dentysty, ale przed dentystą nie muszę się rozbierać. Wiem, każdy mówi, że trzeba chodzić ale ja na razie nie pójdę i już. hbvjhvghvghv To Ty mnie na pewno rozumiesz, że biore Ketonal podczas okresu na mnie też nic innego nie pomaga.

wiem co to bol miesiaczkowy, kiedys wylam z bolu, na 2 godz przed okresem i jak dostalam okres, bylam w takim stanie ze nie potrafilam sie podniesc z lozka zeby podejsc do telefonu jak dzwonil:( bazinka--- naprawde ginekolog to nic strasznego! tez panicznie sie bala, na poczatku zanimwyszlam z domu na wizyte mialam biegunke ze stresu;) najlepiej wybrac lekarza prywatnego, popytaj o fajnego gina, najlepiej kobiete, ja mam 30 lat i do faceta nie chodze;) znany lekarz pl -- tam sa opinie o lekarzach, poszukaj i wybierz sie! w twoim wieku naprawde powinnas juz miec 1 wizyte za soba!

Bazinka, ale taki ginekolog widzi dziesiatki piczek dziennie, i dla niego to nic szczegolnego. Niczego nie musisz sie wstydzic! Wybierz sobie jakas mila pania doktor, zrob moze najpierw termin taki do pogadania i ogledzin, zeby przemoc strach. Mnie bole powalay z nog, tez zygalam i nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac, wiec wiem o czym piszesz, dlatego TYMBARDZIEJ powinnas pojsc do lekarza, dobrac wlasciwie leki i sobie pomoc !

co do dentysty a gina hhe to wole chodzic do gina ;)) uwierz, samo abdanie trwa gora pol minuty, wcale nie musi bolec , dla lekarza to taka czynnosc jak dla ciebie robienie kanapki;) juz tyle widzial ze... :) a kobita lekarz to juz w ogole;) pikus:) ja o mojej lekarki chodze jak do kolezanki;) byl czas ze bylam u niej co miesiac, przez pol roku;)

Hyzia Dyzia i Biancaaaa Wiem, że mi dobrze radzicie ale ja się na razie naprawdę nie przełamię. Nawet przed chłopakiem nie potrafię się przełamać. A co do dentysty to mam takiego dentystę, że naprawdę NIC nie boli oprócz maleńkiego bólu ukłucia strzykawką ze znieczuleniem ale kiedyś panicznie bałam się dentysty i za każdym razem jak czekam w poczekalni to płaczę i wchodzę zapłakana i się tak wstydze z tego a nic nie potrafię z tym zrobić a co dopiero do ginekologa naprawdę nie wyobrażam sobie. Co do podejścia do telefonu to ja też tak miałam tzn. grzałam sobie wodę , żeby nalać do butelki i przyłożyć do brzucha ale już nie dałam radę podejść te pare metrów, wstałam i zostałam na podłodze skulona, więc napradę nie dziwcie się, że biorę ketonal, bo chociaż przestałam się stresować przed okresem, bo wcześniej sprawdzałam co chwila czy dostalam i plakałam z nerwów na myśl o tym bólu.