Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darikaka

brzuszki po terminie...

Polecane posty

Gość dfadaf
i serio nie da rady? nawet platnie? wiesz, tez nie ma sie co nastawiac na bol nie do zniesienia, ale zawsze lepiej z mysla, ze dadza cos i nie bedzie tak zle. zreszta stan ciazy, zwlaszcza pod koniec jest tak upierdliwy, ze to juz chyba wszystko jedno.

Gość darikaka
no niestety u nas nie ma wszedzie pisza kartki ze tylko za zleceniem lekarza rozmawialam z polozna i nie ma juz tego. takze strach jest:/

Gość fafat
to moze sprobuj takie zalecenie zdobyc jakos? kurde, jakas paranoja to jest..

Witajcie, ja też jestem po terminie i to juz 6 dzień. W dniu terminu byłam w szpitalu zrobili mi KTG i kazali przyjść w najbliższy czwartek, czyli jutro, już na oddział. Na szczęście mam tam umówioną położną i zadzwoniłam do niej, ona mi powiedziała, że w czwartek, to na pewno mnie nie wezmą na szpital, bo biorą - uwaga- dopiero 10 dni po terminie. Zapisała mnie na kolejne KTG, byłam wczoraj i jutro też jadę. Wczoraj już mi kazali przyjść po niedzieli. Rozumiem, że w poniedziałek, jak będzie 11 dni po terminie, to wezmą mnie na pewno. Nie wiem, czemu to moje dziecko takie uparte. Dodam, że piszę o szpitalu warszawskim - Inflancka. Tak, że w terminie, to pewnie mało gdzie przyjmują, może w mniejszych miejscowościach. Szlag by to trafił. Jak tam dziewczyny - zmieniło się coś?

Gość darikaka
ja poszlam tydzien po terminie ale szok bo moja nie chciala w ogole wyjsc z brzucha! lekarze uparli sie ze to nie byl ten termin ! ze to nie jest 28,01 dziecko z stycznia tylko z lutego! i robili wywolywania zwane OCT mialam 8 kroplowek i nic! w koncu odeszly wody 22,02 i 23,02 o 14,00godz mala wyszla ale i tak przez cesarke bo rozwarcie stanelo na 7cm i cesarka.... poszlam do szpitala 7,02 a urodzilam 23,02 wyszlam ze szpitala po 3 tyg a jeszcze mala dostala zapalenia pluc i wywiezli mi ja zaraz prawie po porodzie do innego szpitala 30km ode mnie bo oni nie mieli sprzetu zeby ja leczyc. i lezalam na polozniczym z mamami i noworodkami a ja sama... ile ja sie tam nameczylam w tym szpitalu... psychika mi siadala kompletnie. a zapalenie pluc zlapala przez kaszel ktory dostalam w szpitalu pare dni przed porodem powiadomilam lekarza o nim bo strasznie mnie dusil na wizycie a on nawet mnie nie osluchajac pow ze nie widzi zeby gardlo bylo czerwone ze RODZINA ma mi cos przyniesc na kaszel ja bedac w szpitalu. ja wyleczylam sie z tego kaszlu a mala nadal w szpitalu. i nie wiadomo kiedy wyjdzie.

Ojej darikka - współczuję, naprawdę ciężkie czasy przeszłaś. Ale pierwszy raz słyszę, żeby aż tak po terminie trzymali. Swoją drogą uparta ta Twoja mała. Ja urodziłam 07.02.2011, a w szpitalu byłam od 03.02.2011. Też wywoływane kroplówką, wywoływali mi 06.02, w nocy rozpoczęły mi się skurcze o 23-ciej, a urodziłam następnego dnia o 18.20 niestety też przez cc. U mnie rozwarcie już było i kazali mi przeć, ale małemu tak tętno spadało (zielone wody, ryzyko niedotlenienia), że w końcu lekarze się zestresowali i w ostatniej chwili przerwali naturalny poród. Nawet z nimi negocjowałam, że się zepnę i go wypchnę, ale jak mu tętno spadało przy partych do 80 to już nie było dyskusji. Ale u nas wszystko ok, już jesteśmy w domku od 10.02 i mamy się coraz lepiej. To znaczy mały ma się świetnie, a my jesteśmy zmęczenie i niewyspani, ale szczęśliwi. Trzymaj się, moja koleżanka tez miała kłopoty z dzieckiem tuż po porodzie, mieli go chyba z miesiąc w szpitalu, a nawet później piersią karmiła - niezmiennie ją podziwiam jak to zrobiła.