Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaswiadczenie

Zaaswiadczenie o niekaralności

Polecane posty

Gość zaswiadczenie

czy ktos kto mial dwa wyroki jeden rok w zawieszeniu na 3 lata z 2007 r. i drugi w 2010 to moze wziąc zaświadczenie o niekaralności na czymto polega bo nie czaje

Gość sddjx
zaświadczenie o niekaralności, jak sama nazwa wskazuje pokazuje, że dana osoba nie była ani razu karana. Skoro ktoś był karany i to dwa razy, to nie doszło jeszcze do zatarcia skazania i oba wyroki zostaną w tym zaświadczeniu wymienione. Oznacza to, że nie będzie to zaświadczenie o niekaralności, tylko wskazujące, że ktoś jednak był karany.

Gość zaswiadczenie
czyli nie?

Gość zaswiadczenie
aha rozumiem. a zatarcie skazania po jakim czasie nastepuje

Gość Emmett Fitz-Hume
Jeśli to wyroki z warunkowym zawieszeniem wykonania kary, to zatarcie skazania następuje z urzędu po sześciu miesiącach od zakończenia okresu próby.

Człowieku, jeżeli byłeś karany, to zaświadczenia o niekaralności nie dostaniesz już nigdy. Do końca życia będziesz miał status "karany".

Gość Emmett Fitz-Hume
Master, oczywiście, że dostanie bo skazanie zatarte uważa się z niebyłe a wpisów takich nie ujawnia się w KRK. Jedynie skazanie za pedofilię nie ulega zatarciu.

Gość zaswiadczenie
pk czaje. ten pierwszy wyrok to tak jak napisalem , a drugi to 1 rok prac społecznych i grzywna.

Gość Anarchista
Nieprawda.Jezeli wyrok byl do 2 lat to po 5 latach od zakonczenia kary mozna wystapic do sadu o zatarcie skazania.Samoistnie zaciera sie po 10 latach ale trzeba tego przypilnowac/.sam tak mialem, to wiem

Gość Emmett Fitz-Hume
No to skazanie ulegnie zatarciu po trzech latach od zapłacenia grzywny (o ile wykonasz prace w ramach kary ograniczenia wolności).

Gość a ja słyszałam ze
zatarcie następuje po 5latach od konca kary/okresu próby albo po 3latach jak napisze się podanie i zostanie rozpatrzone pozytywnie, to oczywiście jeśliz awiasy nie zostaną odwieszone:-)

Gość a ja słyszałam ze
a właśnie nie wiem jak to możliwe ze kolejny worok tez jest w zawieszeniu...

Gość Emmett Fitz-Hume
Anarchista, to co napisałeś dotyczy kar pozbawienia wolności orzeczonych bez warunkowego zawieszenia wykonania.

Gość Nno co wy
to po karze bezwzględnego wiezienia tez może nastapić zatarcie?? Bez sensu, karany to karany jeśli już siedziałby

Gość ygdytdyd
Ludzie człowkeku do konca twojego usranego zycia nie dostaniesz juz zaswiadczenie o NIE karalnosci tylko co najwyzej KARALNOSCI, do tegio nie ma terminu wygasania jakl z punktami karnymi prawa jazdyt, to nigdy nie wygasni , nigdy, nie ma ze konczy sie okres i jestes czysty, pracuje jako cywilny pracownik na komendzie i wiem co mowie I to kuurwaa jeszcze 2 razy tak "spadloz nieba" na ciebie? siedz w domu i nigdzie nosa nie wychylaj

Gość Ty ostatni nie denerwuj się
tak;-) jeśli wyrok nie został wyegzekwowany czyli nadal jest w zawiasach i nie zostanie odwieszony to na 100% ulega zatarciu, wg mnie po 5latach...

Gość zaswiadczenie
pierwszy wyrok jaki mialem to byl rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata i grzywna, drugi to 12 miesiecy prac spolecznych i grzywna.

Gość Emmett Fitz-Hume
ygdytdyd jeśli tacy debile pracują w milicji to nie dziwię się dlaczego zamykacie swoich a później podatnicy bulą im odszkodowania (dzisiejszy wyrok Sądu Apelacyjnego w Lublinie w sprawie z powództwa Szczeklika). Oczywiście, że w KSIP są dane osób "notowanych" ale z KSIP nie wystawia się zaświadczeń. Zaświadczenia o niekaralności wystawia informacja Krajowego Rejestru Karnego a tam skazania ulegają zatarciu na podanych przeze mnie zasadach.

no włąśnie jesli ktoś był karany to jets na całe życie ale jak jest wyrok zawieszony to ta osoba jest na okresie próby czyli jeszcze nie jest karana, jeśli eyrok sie nie odwiesi to ulegnie zatarciu jak wyżej, jak zostanie odwieszony to jest karany do konca życia

Gość zaswiadczenie
ja niemialem odwieszonego wyroku

Gość rhniaerny
A tto w Lublinie jest jednak KRK? :D

no to jak widzisz powtarzająca sie odpowiedź po 3latach masz szansę na zatarcie a po 5 następuje samoistnie:-)

podobno mieli zrezygnowac i przenieść do Chełma czy gdzieś równie daleko;-P

Gość Emmett Fitz-Hume
Do Świdnika- rzut beretem :P

Gość rhniaerny
hmmm a wlsaciwie dlaczego sie podzielili?:o

Wydawało mi się, że gdzieś dalej. Bo jak Świdnik to nie wiem po co afera, toż to wcale daleko nie jest;-]...

Gość Emmett Fitz-Hume
Bo w planach jest włączenie Świdnika do Lublina po wybudowaniu lotniska. Niedawno w Świdniku oddano do użytku nowoczesny gmach sądu. Poza tym mają zostać zlikwidowane od 1 kwietnia wydziały gospodarcze i wydziały pracy w sądach rejonowych w Białej Podlaskiej i w Chełmie a sprawy będą rozpoznawane właśnie w Świdniku :)

Gość Anarchista
Ja mialem wyrok 1 roku i przsiedzialem 11 mies.Pozostaly miesiac byl zawieszony na rok i tez sie liczyl do kary.Po pieciu latach wystapilem do sadu o zatarciu skazania ,co nastapilo.Po paru latach znowu popadlem w konflikt z prawem i wystepowalem juz jako nikarany.Poprzedni wyrok byl wyrokiem sadu zatarty.Odsiedzialem 5,5 roku i teraz nie zawracam sobie nawet glowy zatarciem bo wyrok byl z paragrafu zbrodni (148) i teraz dopiero po 25 latach moglbym wystapic o zatarcie ale juz tego nie dozyje.

Gość Anarchista
Dodam że pierwszy wyrok miałem za zoofilię bo tępa sąsiadka doniosła na psy że zgwałciłem jej perską kotkę. Stare czasy.