Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akacja765949

skandal! nauczyciele co roku dostaja po 3 tys wyrownania

Polecane posty

Gość akacja765949

uwaga! moja kolezanka jako mianowana zarabia 1800 zl w tamtym roku dostala wyrownanie za 2009 rok- 1700zl w tym roku-tyle samo w wakacje dostaje po 800 zl na wakacje trzynastka-1800 zl plus jakies urlopowe, majowe- kolejne 1000 zl i ona jeszcze narzeka!!!!

Gość fejsbooch
To nie są duże pieniądze...

Gość hthkj
To tzeba było zostać nauczycielką ! Ja niczego takiego nie dostałam.

Gość akacja765949
bo nie kazdy dostawal wyrownanie...zalezy od rejonmu ale ona dostala, a dyplomowani w jej szkole po 2,5 tys

Gość hthkj
Miało być - trzeba

Gość weź ty się stuknij
idiotko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze jej wylicz, ile zarabia za skręcanie długopisów przez lipiec i sierpień.... Nauczyciele sa jedną z najgorzej opłacanych grup w naszym społeczeństwie. Spróbuj się za to utrzymać, to pogadamy. I jeszcze weź pod uwagę w jakich gównianych warunkach pracuje :O

Gość akacja765949
nie sa? policzmy 1800 pensji 1800 trzynastki wakacyjne plus inne pierdoly- okolo 1800 zl wyrownanie 1700 praca do 12 codzinnie bo tak ma ulozony plan zallllll...to w biedronce zapierdalaja caly dzien kasjerki za 1200

Gość akacja765949
Nauczyciele sa jedną z najgorzej opłacanych grup w naszym społeczeństwie. jestes pijana? a co z kasjerkami, sprzataczkami itp...zarabiaja polowe tego

Gość Łogisz
Ciężko pracują należy im się

Gość ja jestem nauczycielką
i nie dostałam, bo nie wszyscy dostają- to po pierwsze. A po drugie to mimo tych "luksusów"jakie mam:D:D:D:D uciekam z zawodu. see you

na pewno znajda się gorzej opłacane zawody. ale jak komuś żal ściska to zawsze może zrobić odpowiednie studia i spróbować pracy w tym wspaniałym i "świetnie" opłacanym zawodzie jakim jest nauczanie ;)

Gość nie rozumiem w czym problem
Nie tylko nauczyciele mają te wszystkie dodatki, w państwowych firmach to norma. Też je dostaję, choć moje wynagrodzenie zasadnicze jest sporo wyższe niż 1800.

Gość weź ty się stuknij
Tak, pięć lat studiów +odwieczne dokształcanie w zamian za byle pensyjkę, z wrzeszczącymi bachorami??? Trzeba było się uczyć... Ja zarabiam tyle samo za milutką pracę w biurze i w życiu bym się nie zamieniła z nauczycielem. 1800 zł x 12 = 21600... rocznie. I to niby dużo? Z czego 800 zł opłaty. Zostaje 1000. wychodzi 33 zł/dziennie. Kij, jak taka osoba jest sama. A jak ma dzieci? Naprawdę im żałujecie tego, że starają się czegoś nauczyć wasze dzieci? Przecież to od nauczyciela zależy, kim będzie twoje dziecko (przynajmniej w 1/3, reszta od wychowania i jego zdolności) No serio, nie rozumiem tego oburzenia. Moim zdaniem ten temat to prowo :O

Gość pamelalla
podaj mi inna grupe zawodowa gtóra pracuje tygodniowo 18 godzin ma wakacje ferie świeta weekendy wolne, socjal, rok na poratowanie zdrowia urlopu , !!!!! i zarabia tyle no podaj drugi taki zawod

Gość weź ty się stuknij
beznika w pełni popieram. To zapierdol jakich mało. Pracowałam tak dwa lata i NEVER!!!!!!!!!!!! NEVER AGAIN bycia nauczycielem Klątwa "obyś cudze dzieci uczył" to najgorsza, jaka może być.

Gość pamelalla
a prawda jest taka ze nasza kadra jest żałosnie przygotowana ( nie mowie tu o mlodych starajacyhc sie wniesc cos nowego nauczucielach) , non stop przychodzicie po zwolnienia do przychodni ( wiem bo tam pracuje) non stop sanatoria i urlopiki , choroby zawodowe itp

Gość Deborah Spencer
pamella dziwko zamknij jape. Jak wam tak sie podoba ten zawod to zapierdalac do szkoly tlyste dziwki

Gość pamelalla
ja wolalam sie uczyc niz zostac nauczycielem i dlatego zostalam lekarzem :)

Gość ja jestem nauczycielką
pamelala weź ty się przkwalifikuj, będziesz miała życie jak w Madrycie;)

Gość pamelalla
juz mam , ale nie gadajcie ze wam zle

Gość weź ty się stuknij
pamelalala Podaj mi inną grupę zawodową, w której odpowiadasz głową za 30 niepełnosprawnych umysłowo debili, użerasz się z ich rodzicami, czytasz ich wypociny, sprawdzasz sprawdziany, w wakacje wcale nie masz wolnego, bo do połowy lipca zachrzaniasz z zakończeniem roku, w połowie sierpnia już jesteś na miejscu, żeby zapierdalać dalej i przygotować następny rok, zostajesz po godzinach na douczaniu, dojeżdżasz, uczęszczasz na kursy (ciągle), organizujesz imprezy, planujesz 12 różnych ewaluacji zajęć na każdy dzień, opracowujesz sprawdziany, które te debile zaliczą, a dodatkowo musisz być wiecznie miła, ciągle świecić przykładem i starasz się nie zamordować bachorów (z własnymi włącznie) w drodze do domu. Już pomijam, że z dojazdami bywa różnie, a jak uczysz np. języka, to ciułasz kilka etatów naraz w różnych szkołach. I z jednej wychodzisz o 12, żeby w drugiej być o 14 i dalej zapierdalać. Najgorszy zawód świata. Wolałabym kible szorować.

Gość pamelalla
czego sie rzucacie odrazu nie macie nawet konstruktywnych odpowiedzi ktos wam przedstawia rzeczywistosc a waszym komenatrzem jedynym sa bluzgi .. tak WŁASNIE WYGLĄDA NAUCZYCIEL? to macie odp dlatego tyle zarabiacie bo jak widac nic sobie nie reprezentujecie

Gość japikolemasakiera
Ojej skandal! Nie zesraj sie!

Gość pamelalla
to moze wolałabys byc pielegniarką?

Gość kkiiikkkkaaa
1800zł z dodatkami dla osoby z doświadczeniem (mianowany) to dla ciebie dużo??????

Gość pamelalla
jako pielegniraka bedzie zarabiac tyle samo i moze bedzie ci lżej bo praca lekka czysta przyjemna co ty na to?

No rzeczywiście. Fantastyczne pieniądze...zwłaszcza, że o żadnym urlopowym, majowy w życiu nie słyszałam a te wyrównania dostają tylko niektórzy, tzn.: Ci, którzy nie zarabiają pewnej średniej dla danej grupy awansu, mówiąc w uproszczeniu.Zresztą, medal związany z tymi super wyrównaniami ma też swoją drugą stronę - w wielu szkołach, właśnie po to, by tych wyrównań nie płacić dodaje się nauczycielom godziny, żeby zarobili tyle ile powinni i może nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie to, że często wciska się pojedyncze godziny z klasami których dany nauczyciel nawet nie uczy i każe mu się np.: przygotowywać ich pod kątem egzaminu gimnazjalnego.Albo wciska się jakieś najgorsze nauczanie indywidualne, na które trzeba kawał drogi dojeżdżać i nikt inny nie chce, a taki nauczyciel odmówić nie może. Generalnie, naprawdę zapraszamy do szkół wszystkich spragnionych wielkich pieniędzy i wakacji.

Gość kkiiikkkkaaa
Poza tym co to za argument, że kasjerki i sprzątaczki dostają mniej? A pokończyły studia?? To może wszystkim zabierzmy pensje i obniżmy do najniższej krajowej, bo "sprzątaczka dostaje mniej niż ktośtam"

Gość pamelalla
niie obrazam was, tylko spojrzcie ze inni naprawde maja gorzej jest masa grup zawodowych pracująca o wiele ciezej od was z narazeniem zycia , zdrowia ( realnego a nie zapalenia kardla i krtani lub bole glowy) wic nie krzyczcie jak wam zle

Gość weź ty się stuknij
Pielęgniarki nie mają wyższego wykształcenia :O Nie rzucamy się - tylko to oburzające, żeby obrażać kogoś, kto ciężko pracuje. Nikogo nie dziwi że górnik zarabia. Nikogo nie dziwi, że policjant w wieku 40 lat przechodzi na emeryturę. Nikogo nie dziwi, że tlumacz bierze 50 zł za stronę 1800 znaków tłumaczenia "kalkowego" Nikogo nie dziwi, że pielęgniarki protestują, bo tarzają się w gównie za 1800 zł. A nauczyciele dziwią i oburzają. Dziwaczne cokolwiek...