Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawska02

zatrzymanie okresu , ciąża , tabletki

Polecane posty

27 stycznia ok. godz 17 dostałam okres , nie był on obfity , raczej plamienie , ale często tak mam w pierwszy dzień . O 21 wzięłam pierwszą tabletkę antykoncepcyjna yaz . Rano gdy się obudziłam na podpasce była tylko mała plamka krwi, potem przez cały dzień nic , następny dzień bardzo bardzo skąpe plamienie i dzisiaj znów nic ( kontynuuje branie tabletek ) . Dodam że szyjka jest osadzona nisko i jest twarda ( tak mi się wydaje ), a piersi obolałe . Boje się też że mogłam zajść w ciąże , ale ostatni stosunek odbył się 18 grudnia ( był to dzień płodny, ale zabezpieczyliśmy się prezerwatywą ) potem dostałam miesiączkę ( w terminie ) , która wydaje mi się że była normalna , testy ciążowe wyszły negatywne , ale i tak ciągle panikuje i doszukuje się w sobie objawów ciąży ( mam żyłki na piersiach , skurcze np. dłoni , w miedzy czasie miałam tez grzybice pochwy , a czytałam że kobiety w ciąży są bardziej na nią narażone, wydaje mi się że wydzielam więcej śliny i jeszcze teraz ten dziwny ' okres' ) . Przy okazji grzybicy byłąm u ginekologa , ( nie mówiłam mu że boje się że mogłam zajść ) czy gdybym była to czy lekarz mógłby się zorientować na podstawie zwykłego badania ? I czy na USG ( nie u ginekologa , na zwykłym, miałam je robione 26 i 27 ) lekarz mógł by zauważyć płód ? . Czy możliwe jest że jestem w ciąży , czy tez tabletki mogły zatrzymać okres ? Bardzo proszę o odpowiedz bo strasznie schizuje , był to mój pierwszy raz i póki co nie mogę spokojnie spać ze stresu .