Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sloneczkooo00000

Wydzielina podczas ciąży

Polecane posty

Witam, Mom moze troche nietypowe pytanie i kieruje je do osob "doswiadczonych" ;) Czy to prawda ze na poczatku ciazy pojawia sie nadmierna ilosc wydzieliny z pochwy? Jesli tak to jaka ona jest (kolor, konsystencja)? Z gory dziekuje za odp ;)

Ja co prawda doiero nabieram doświadczeń bo jestem w 3 miesiącu ciąży i od samego początku po dziś dzień mam taką rzadką i białą wydzielinę, jest jej na tyle że bez wkładki się nie obejdzie. Czytałam gdzieś, że któraś miała żółtawą inna, że gęstą i białą, także jest to sprawa indywidualna, ale z tego co ja mam i się orientuję to wydzielina jest. U mnie pojawiła się mniej więcej na tydzień przed spodziewaną miesiączką. Mam nadzieję, że pomogłam :)

Ja na samym początku ciąży nie miałam żadnych upławów ( a byłam 2 razy w ciąży). Później jakaś taka delikatna sie pojawiła. Może ona być gęsta lub rzadsza koloru białego, kremowego lub lekko żółtawego. Ale jesli pojawi Ci sie kolor zielonkawy lub z krwią to leć do lekarza. No i jesli zauważysz dużo przezroczystego płynu to tez musisz iść bo mogą ci uciekać wody płodowe.