Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apatyczna.K

jak zacząc znowu żyć?

Polecane posty

Gość apatyczna.K

od 2-3 lat coś niedobrego się ze mną dzieje. Stałam się apatyczna, ociężała. Nic mi się nie chce, nie mam siły..wracam z pracy i leżę resztę dnia w łóżku. Długo śpię ale się nie wysypiam. Zawalam egzaminy w szkole bo nie umiem się zmusić do nauki..Często miewam stany depresyjne przeplatane chwilami szczęścia albo wręcz euforii. Co dzień powtarzam sobie, że zacznę w końcu żyć. Wstanę rano, pobiegam, zacznę się zdrowo odżywiać, spotykać ze znajomymi, pouczę się..a potem przychodzi dzień, znowu jestem niewyspana, zmęczona i od rana marzę tylko by dzień się już skończył...jak to przezwyciężyć? czy ktoś ma podobnie?

Gość dziewczyna wloczykija
ty nie maiewasz stanow depresyjnych tylko mkasz chyba depresje. ja natomiast czesto mam tak jak ty ale raczej nie caly czas, chcociaz zdecydowanie zbyt czesto. tez nie wiem co z tym zrobic

Gość apatyczna.K
nie sądzę żebym miała depresję bo nie jestem ciągle nieszczęśliwa. zdarza się, że wszystko jest ok, chodzę do pracy, spędzam czas z chłopakiem i jest w miarę ok ale nawet wtedy nie mogę się zmusić do wielu rzeczy, nawet w takich chwilach jestem apatyczna, zachowuję się jak staruszka. A kiedy jeszcze dopadnie mnie chandra to już zupełnie koniec...

a msz tak tylko w zimie? bo ja zaczynam lapac mega doly jesienia, zima jest tragedia, a z przyjsciem wiosny dostaje mega kopa energii, wiec czekam na wiosne:) u mnie tez widze przyczyne tych dolow w braniu tabletek anty. wkurza mnie to, ze duzo czasu spedzam na totalnym nic nie robieniu. kiedys mnostwo czytalam, pisalam, a teraz jakas porazka, potrafie sie zdobyc jedynie na siedzenie przy kompie:O

Gość apatyczna.K
zimą mam najgorzej ale tak jak napisałam, od jakiś 2-3 lat to już norma u mnie..tez tylko komputer albo łóżko..jak przychodzą egzaminy to zbieram się jakoś i zaliczam ale np. dzisiaj miałam egz i nie poszłam bo nic się nie nauczyłam..nie byłam w stanie..masakra..jeszcze tak źle nie było ze mną..

Gość apatyczna.K
up

Gość ja tak mamaa
ja tak mam niezaleznie od pory roku. leki mi nic nie daja a kazdy terapeuta mowi mi, ze jestem po prostu leniwa.. :(

Gość apatyczna.K
ja wstydzę się komukolwiek o tym mówić bo boje się, że właśnie tak to ludzie odbiorą...leniwa...przecież to nie o to chodzi. Kiedys miałam tyle energii, pomysłów..a teraz? pustka..

a no wlasnie, ja tez pamietam lepsze czasy... nawet moj chlopak powiedzial ze nie mozna byc ciagle takim ,,glutem" :D chodzi o to ze ciagle marudze, nic mi sie nie chce, zrobilam sie drazliwa, obrazalska, kazda uwage obracam przeciwko sobie. kiedys jak bylam sama to nigdy sie nie nudzilam, pochlanialam ksiazki, mialam tyle zajec, a teraz wlaczam komputer i potrafie spedzic godziny przegladajac durne strony, ktore tak naprawde wcale mnie nie interesuja, tyle ze zabijaja czas...

Gość apatyczna.K
dokładnie..jakbym o sobie czytała...i nie wiem co się dzieje, codziennie sobie powtarzam, że od jutra wszystko się zmieni, zapisuję sobie postanowienia, planuję..a kiedy przychodzi dzień jest jak zwykle..

Gość Statata2010
Na tej stronie można zakupić poradnik "Jak pokonać depresję" www.przemiana.otwarte24.pl