Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebująca magnezu

magnez - pomocy

Polecane posty

Witam! Jestem w 5 m-cu ciąży i stawia mi się brzuch. Lekarz zalecił mi branie magnezu, a konkretnie Magnezin (magnez 500mg) sprzedawany bez recepty. Niestety wielkość i smak tych tabletek wywołuje u mnie mdłości... Czy któraś z Was brała magnez w ciąży? Czy jest na rynku dostępny inny specyfik (czyli nie Magnezin) z taką dawką magnezu?

Gość treee..........
A moze by tak w aptece zapytac ...? :O

Gość znajdz mnie po ip
ja biore slowmag ale nie wiem jaka dawke wiem ze nie dziala w zoladku tylko dopiero wjelitach i dziala dluzej zapytaj w aptece.

Gość a moze wez magne B6,ale
3 razy dziennie po tabletce zeby dawka byla zachowana, moze te beda latwiejsze do polykania

Dzięki :) Tak czy siak zamierzam zapytać w aptece, ale sądząc po ostatniej mojej tam wizycie w związku z innym lekiem -raz że długa kolejka i ludzie nogami tupią, farmaceutka wogóle nie zorientowana szukała kogoś mądrzejszego, potem po wszystkich ulotkach, na koniec wcisnęła mi chyba najdroższe cudo, które miała na półce... Wolałam najpierw zapytać się innych czy i co brały/biorą w ciąży :)

Ja ten Magnezin i tak biorę 3xdziennie i oprócz tego standardowe witaminy dla ciężarnych, dlatego boję się brać tego z wit B6, żeby nie przedobrzyć

Gość znajdz mnie po ip
500mg czy 500mg jonow magnezu? bo to nie jest to samo

Dokładnie to "130mg jonów magnezowych w postaci 500mg magnezu węglanu ciężkiego"

Jedz dobrą gorzką czekoladę (min. 70 % kakao) - ja jadam codzienie po kawałku Lindt 85%. DO tego nie pij kawy (jeśli pijesz), bo kawa wypłukuje bardzo magnzez z organizmu. Mnie brały skurcze w lydkach, a jak zaczęłam jesć regularnie tą czekoladę to minęły. Jak powiedziałam mojej gin o tym, to stwierdziła, że na pewno brakuje mi magnezu i zaleciła badanie, aby to sprawdzić, ale okazało sie, że mieszcze sie jeszcze w normie, więc nie zaleciła brać żadnych tabletek.