Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xoxoxxxooxox

Bardzo proszę o pomoc, może ktoś się orientuje?

Polecane posty

Gość xoxoxxxooxox

Chodzi o przypadek dziecka, które leży w szpitalu w UK. Dziecko jest w stanie ogólnym dobrym, ale jest pod stałą kontrolą lekarzy. Mogłoby już wyjść do domu , ale nie pozwala na to stan psychiczny matki. Lekarze postawili warunek , że dopóki nie pójdzie na terapię u psychiatry (depresja poporodowa), nie wypuszczą dziecka ze szpitala, bo ona nie będzie w stanie się nim dobrze i odpowiedzialnie zająć. Matka na terapię iść nie zamierza. W tym wypadku lekarze ostrzegli, że będą zmuszeni powiadomić tamtejszą opiekę społeczną, w grę wchodzi odebranie dziecka. Matka (fizycznie - ojciec dziecka) ma plan wypisania dziecka na żądanie i wyjazd matki z synem do Polski dnia następnego. Jeśli to się nie uda - biorąc dziecko na przepustkę do domu (którą dostaje co 2 dni), nie wróci już z nim do szpitala. Moje pytania: Czy lekarze muszą wydać dziecko na żądanie w takiej sytuacji? Czy nawet jeśli się zgodzą, będą w stanie porozumieć się jakoś z władzami w Polsce? Czy ojciec dziecka, który zostanie w UK będzie mógł jakoś odpowiedzieć za taką sytuację?? Przepraszam, że tak długo ale to dla mnie bardzo ważne, uprzedzam, nie jestem tą matką, chcę zapobiec takiej sytuacji.

Gość klapska
Generalnie moga wyjsc z tego problemy. A dlaczego matka nie chce isc na terapie?

Gość klapska
Poza tym jak wyobrazasz sobie wywiezienie dziecka do Polski bez zadnych papierow?? Bez aktu urodzenia, bez paszportu?? Autem?? Ponad dobe z niemowleciem w samochodzie?? Nawet jesli sie uda na jakiej podstawie zarejestruja dziecko w Polsce??

Gość klapska
Niemowleciem co ja pisze, z noworodkiem

Gość a dlaczego to matka sie ma
leczyc? przeciez dziecko ma ojca i on sie zajmie dzieckiem wogole zabralabym dziecko i wywiozla do polski a zarejestrujesz je bez problemu, pojdziesz do lekarza z dzieckiem i oswiadczysz ze urodzilo sie w domu i on wypisze akt urodzenia

Gość xoxoxxxooxox
Nieee, mały ma 4 mce, wszystkie dokumenty ma już wyrobione. A czemu matka nie chce się leczyć nie wiem, nikomu o niczym nie mówi, powiedziała tylko, że nikt nie zrobi z niej psychola i na terapię nie pójdzie. Zastanawiam się co będzie, jeśli nie wydadzą jej dziecka na żądanie, a ona zabierze je do PL podczas przepustki. Chcę dowiedzieć się o konsekwencjach, żeby ją uprzedzić, bo normalna rozmowa do niej nie dociera.

Gość xoxoxxxooxox
Ojciec dzieckiem się nie zajmie, bo zostaje w UK, miałaby przyjechać do PL sama. Zresztą to nie ważne, chodzi o to, że niebezpieczeństwem jest zostawiać małego pod jej opieką, rozumiesZ?

Gość ja bym zglosila po prostu
do szpitala zeby uwazali na dziecko i tyle, sama nie wiem czy moga jej go wydac nawet na przepustke jesli jej stan psychiczny jest niestabilny.

Gość ja bym zglosila po prostu
a z jakiego powodu 4-miesieczne dziecko jest w szpitalu?

Gość zlotko..o
nie dostanie dziecka dopoki nie pujdzie sie leczyc i go nie wypisze ze szpitala na wlasne zadanie !!!! jesli ona ma diagnoze szoku poporodowego to kto jej da dziecko?? napewno nikt w uk.