Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maadzilkaa

pilne pytanie o URLOP WYCHOWAWCZY

Polecane posty

Gość maadzilkaa

Witam Mam nadzieję że ktoś odpowie mi na nurtujące mnie pytanie.. Jestem zatrudniona od 15 sierpnia 2010 roku,termnin porodu mam na koniec lutego więc teoretycznie minie pól roku jak będę zatrudniona i czy mimo tego że od początku tego roku jestem na L4 (czyli przepracowalam 4.5msc) będzie mi przyslugiwal platny urlop wychowawczy? czy muszę nieprzerwanie pracować przez min pól roku a nie być na L4? Mam nadzieje że znajdzie sie osoba ktora zna sie na tym. Z góry dziekuję za odpowiedż

Gość chodzi ci o 5 miesiecy macierz
ynskigo czy 3 lata urlopu wychowawczego? urlop wych. nie jest platny, chyba ze dochod na 1 czlonka rodziny to ponizej 500 zl

Gość maadzilka
chodzi mi o platny wychowawczy. Wiem że nie może być dochod wiekszy niż 500 zl na osobe,tylko czy bedzie mi przyslugiwal jeżeli przepracowalam tylko 4,5msc i teraz do porodu będę na L4. Czy musi być zachowana ciąglość pracy przez pol roku?

Gość ?????????????????
???

Gość cegla1998
opieka spoleczna placi urlop wychowawczy.

Gość maadzilkaa
czyli zus nie ma nic do tego?

Gość kochannni
wystarczy poszukac!!!!!!!!!!!1 na urlop mozna isc wtedy kiedy jest sie pracownikim!!! to po pierwsze i dostaje sie zasiłek 400zl z opieki . jak nie przekroczysz dochody 504na osobe,A tak wogole do kiedy masz umowe/? b to podstawa, zeby dac ci urlop/?

Gość alliskaa
wszystko zależy na jak długo masz umowę, żeby iść na wychowawczy musisz być nadal zatrudniona. a co do 6 miesięcy to chorobowe się wlicz do stażu pracy. Płatny jest z opieki społecznej 400 zł +68 rodzinnego jeśli spełaniasz kryteria dochodu ok. 500 na osobe

Gość maadzilkaa
dochod nie przekracza 500 zl na osobę (licząc 3 osoby:ja,mąż i dziecko) umowa jest na czas nieokreślony,pracowalam w tej firmie 4.5msc i musialam iść na L4-problemy w ciąży. Termin mam na polowę lutego i dlatego sie zastanawiam czy mogę liczyć na platny wychowawczy jeżeli w sumie z pracą i L4 bede zatrudniona już przez pol roku.. wiem,troche to zagmatwane:( a macierzynski dostane pomimo ewentualnego wcześniejszego porodu?

Gość kochannni
zadne zagmatwane, nic te twoja l4 tu niema, jest to poprostu chorobowe!!!!!!!!! po porodzie dostajesz maciezynski przez 222 tg. potem wniosek składasz i dostajesz przez 3 lata te smieszna 400zł plus 68.

Gość kochannni
22 tygodnie sorki

Gość kochannni
jakie 24!!!!!!!!!!!!! bzdur jej tu nie pisz... ja jestem juz 3 lata i własnie bedzie mi sie konczył.

Gość maadzilkaa
prowadzilam wlasną dzialalnośc przez kilka lat,potem zrezygnowalam z tego biznesu i po ok dwoch latach zatrudnilam sie w firmie, Ja wiem,że może to i śmieszne pieniądze tylko chodzilo mi o to czy to moje pojscie na L4 po kilku msc pracy nie zamknie mi drogi do tych nawet 400zl z wychowawczego,ale skoro piszecie że L4 wlicza sie w staż pracy to ok:) Zawsze to na pieluchy i inne potrzebne rzeczy będzie:) i jeszcze jak zus do tego nic nie ma tylko opieka spoleczna to już wogole fajnie:) czyli chorobowe i macierzyński placi zus a potem ew.wychowawczy opieka spoleczna dziękuję za odpowiedzi

Gość kochannni
zaiłek maciezynski 22tg, 24.? hmmm tyle to nawet na wyspach niema!!!! chciałabym:)