Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilili959584

czy plod nie jest za maly?

Polecane posty

Gość lilili959584

Witam! Jestem w 13 tygodniu ciazy a raczej juz koniec 13 tygodnia.w 11tyg5d liczac od ostatniej mesiaczki bylam na wizycie u gina ktory robil usg,wszystko bylo wporzadku na koniec powiedzial mi ze dzidzia ma 48 mm.Przyjechalam do domu i zaczelam czytac w necie o rozwoju plodu(lubie podpatrywac jak wyglada w tym okresie moja dzidzia) i zaniepokoił mnie fakt ze we wszystkich tych artykułach bylo napisane ze dzidzia wlasnie w tym tyg powinna miec ok 60mm .Czy moj maluszek niejest za mały jak na tamten okres?

Gość portoricko
Po pierwsze nie sugeruj się zawsze sztywno tym co piszą w necie, bo niepotrzebnie będziesz się denerwować. Skoro lekarz nic nie mówił, znaczy że jest ok. Dla pocieszenia Ci napiszę, że 11 t 3 d u mnie było 46,9 mm. Obecnie jestem w III trymestrze i wszystko jest ok :). Powodzenia :)

Gość izia87
nie jak muj miał 8 tygodni to miał 20mm,

Gość ciekawska?
tylko ze lakarze przewaznie licza od czubka glowy do kosci ogonowej, a to co ty pewnie czytalas to bylo z nozkami ;-) Glowa do gory.

Gość aga 1981
nie sugeruj się rodzą się dzieci o róznych długaosciach ciała

Gość hoggatka
Nic się nie bój. Moze akurat nie był w nastroju do rosnięcia, może owulację miałas kiedy indziej niż by wynikało z ostatniej miesiaczki. Nie bój żaby

Gość nic się nie martw
ciekawska ma rację - lekarze mierzą długość dziecka od głowy do kości ogonowej, a na necie pełno kalendarzy ciążowych, gdzie długość w dziecka wlicza się też długość nóżek :)