Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miauczydelko

do kogos kto oszczedza

Polecane posty

byly tu topiki o oszczedzaniu ...ja dzis stwierdzialm ze oszczedzajac na jedzeniu mozna jednak oszczedzic ,,,ja to sprawdzialam gotujac obiady....kupilam duyza glowke kapusty i mialam zalatwiony prawie tydzien obiadow za 6 zeta...noooo...tu przesadzam ...bo jednak dodatki do obiadow kosztowaly ale niewiele... -ugotowalam golabki z kapusta w srodku +ziemniaki+ surowka z kapusty marchewkii pora -ugotowalam ala bigos z paroma pieczarkami kielbasa boczkiem i koncentratem pomidorowym -ugotowalam zupe jarzynowa dodajac kapuste +mieszanke 6 skl+5 ziemniakow zrobilam surowke dwa razy -raz do golabkow raz do karkowki w sosie.. kazda potrawe gotowalam na dwa dni...aaaaa...a dzis pieke chlebek -wyjda dwa bochenki za 2 zl... nie myslcie ze ja przymieram glodem ...naogladalam sie porad na tvn style...:)

Gość asdfsdfsadfsaf
No to zazdroszczę bo ja nie potrafię gotować a z chęciom bym oszczędził na czym się tylko da :(

Gość podoba mi się co piszesz
a np na posiłkach do pracy?

Gość giłąbki z kapusty nadziane kap
usta i surowka z kapusty :O i tak cały tydzień ? to jakas wegetacja a nie oszczędzanie poza tym fajny zapch nocny i dzienny :classic_cool:

Gość maturks4
Bardzo łatwo tanio załatwić posiłek w pracy. Jeżeli planuje się "większy" obiad, wystarczy kubek jogurtu i niewiele musli (polecam Granolę) Tanie, mało trzeba, a trzyma sytość na długo. I nie tuczy! Jak obiad ma być "postny" - do pracy kanapeczki z wędliną i jakimś warzywkiem. Najlepiej marynowanym, bo obecnie pomidory i sałata to trucizna

Gość spirited away
też staram sie oszczędzać na czym sie da. - -Z doładowania temefonu zawsze biore pakiet a na nieprzewidziane rozmowe z kims z innej sieci zostawiam sobie 5zl (z 25). -Nie kupuje podręczników (uczę sie) ktorych mało uzywamy a te bardzo potrzebne kseruje lub kupuje na spółke z koleżanką i sie wymieniamy. -wiele artykułów spożywczych kupuje na wage(wychodzi taniej) lub ich tańsze odpowiedniki -do szkoły i pracy biore zawsze kanapki,nie jadam na mieście. to samo picie - herbata w termos i nie trzeba płacic za napoje.

Gość hwkasij
w zalezności na co się oszczędza,jeśli tak dla siebie na inne wydatki to spoko ale ile mozna jeśc kapustę-cały tydzień?najlepiej na ubraniach oszczędzac kupic strój na zasadzie dokupiniea dodatków typu apaszka,korale a nie całych kompletów.Wiem jedno ze te oszczedzanie typu 50 gr w te i we wte to jedno wielkie złudzenie.Bo jeżeli chcecie miec lepsze lokum no kwestia zakupu domu lub budowy to nigdy się nie na oszczędzacie odmawiając jedzenia lub ubrań.

no pewnie ze nie bede jadla caly miesiac kapusty ...drugi tydzien moze byc bardziej lajtowy....na nastepny tydzien cos wymysle....mysle ze to bedzie makaron...ale o efektach bede mogla powiedziec jak go przezyje ugotuje makaron zasmazany z kielbasa.cebulka pieczarkami i koncentratem zupa pomidorowa zapiekanka z makaronem serem zoltym i szynka w sosie beszamelowym makaron zasmazany z jablkiem i cynamonem +kleksy smietany

musze wspomniec ze zeby bylo tanio....pieke chleb - z kg maki i pol opk drozdzy wychodza dwa bochenki...majac make(ja kupilam make luxusowa 2.5 kg za 2zl) mozna upiec nalesniki.placuszki z jablkami...mozna tez upiec racuchy drozdzowe...placki ziemniaczane... aaaa...co do tych golabkow ktore maja w srodku kapuste-ja ich juz nie owijalam w kapuste...