Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sesjatozlo

jak sie zmusic do nauki?

Polecane posty

Gość sesjatozlo

moglabym miec same 5 gdyby tylko mi sie chcialo, a tak same 3 albo poprawki, i jak to wyglada w indeksie :/ we czw i pt egzaminy a mi sie tak nie chce ze szok macie jakies rady, oprocz wylacz kafe? notatki mam na laptopie wiec sila rzeczy caly czas wlaczam internet nie moge sie skupic juz nawet zazylam plussz koncentracja i nic

Gość sesjatozlo
mialam sie uczyc od rana a tu 14 a ja nic nie zrobilam

Gość Stich
Widocznie studiujesz coś co nie jest Twoją pasją...

Gość sesjatozlo
to widocznie nie mam zadnych pasji, jestem nudna nieciekawa i bez motywacji ale tak naprawde to chyba mi seksu brakuje ;p

Gość Stich
Ja mam jutro egzamin... Trzymajcie za mnie kciuki.

Gość frefefe
ja tez mam jutro, ale jeszcze niewiele umiem..

Gość Stich
Z czego?

Gość my ding ding dong
też mam jutro i kompletnie nic nie umiem :O

Gość frefefe
prognozowanie i symulacje:O

Gość frefefe
a wy?

Gość Stich
Uuu.... Wydaje się, że to coś trudnego...

Gość Magduszka 000
Najważniejsze jest nastawienie- tak myślę. Mów sobie, że nie MUSISZ się tego nauczyć tylko CHCESZ. Po drugie- miejsce. Powinno być czyste schludne, spokojne, gdzie się dobrze czujesz. Nie ucz się przy muzyce, bo to rozprasza (głównie chodzi o to, że zamiast się skupić na danym materiale,-podświadomie słuchasz tekstów piosenek). Jeżeli już jakaś muzyka to poważna. Przy niektórych kawałkach Mozarta podobno lepiej przyswaja się wiadomości (poczytaj o efekcie Mozarta- to dotyczy głównie nauki języków, ale nie tylko). Nie ucz się po posiłku, jeżeli już coś musisz jeść to przegryzaj jakieś rodzynki. No i notatki- większość ludzi to wzrokowcy- powinny być czytelne, pozakreślane kolorowymi pisakami, jeżeli masz możliwość to wydrukuj- na pewno będziesz a nie e łatwiej niż z komputera. I przede wszystkim staraj się skoncentrować na tym co czytasz.

Gość personna
prognozowanie i symulacje - uwielbiam! mój ulubiony przedmiot był! szkoda że go tak mało na studiach było

Gość sesjatozlo
mialam prognozowanie i symulacje w tamtym semestrze, nie taki diabel straszny :) ja mam z zarzadzania produkcja i uslugami bleee

Gość frefefe
persona, to zart?:D

Gość my ding ding dong
@frefefe, tez mam jutro egzam z pis'u ^^

Gość frefefe
to moze jestesmy z jednej uczelni i wydzlau? ;)

Gość my ding ding dong
możliwe :P a jaka uczelnia?

Gość frefefe
poznan, wige;)

Gość vghvhg
i potem takie leserki, ktore wkuwaja tylko w nocy przed egzaminem przeslizguja sie jakos przez studia i uwazaja sie za kogos lepszego, bo maja wyzsze, a wiedza zerowa:O

Gość my ding ding dong
no to ta sama uczelnia i wydział :D

Gość frefefe
o jezu.. internet jest za maly... :D

Gość sesjatozlo
ja sie nie uwazam za kogos lepszego, wrecz przeciwnie uwazam sie za smierdzacego lenia :D

Gość my ding ding dong
muszę zacząć uważać co na kafe pisze :D mam nadzieje, że wzorów znać nie trzeba wszystkich :P

Gość frefefe
taa.. ja tez.. chociaz jako pomarancza za kazdym razem z jakims losowym(pseudlosowym?:D) nickiem to wiesz;)... ja wierze ze ona poda wzory, zreszta z tych egzaminow z ubieglych lat tak wynika

moze zmobilizuje cie to ze cale zycie bedzeisz na kasie siedzial w super samie, twoje zycie zalezy od tego jak sobei je ulozysz z samego poczatku,twoja broszka..

Gość my ding ding dong
ja mam kilka pseudolosowych ników i na zmianę z nich piszę :P myślę, że nawet wzory mi nie pomogą ^^ chyba, ze próg ustawi tak niski jak miałam na laborkach :D

Gość frefefe
to ja poprosze taki maturalny, to moze wtedy jakos rzutem na tasme..;) generalnie mam dosc sesji o.

Proste techniki motywacyjne, ktore stosuje zazwyczaj nie sa zbyt mile, ale moim zdaniem skuteczne, na pewno warte zainteresowania. Otoz sadze, ze dobra technika motywacyjna jest wyobrazanie sobie negatywnych konsekwencji nierobstwa i lenistwa, aletakich najbardziej przekolorowanych zlymi skutkami. Za cokolwiek przyjemnego sie bierzesz (a wiesz,ze trzeba sie uczyc) wyobrazaj sobie, jak przez swoje lenistwo cierpisz w pozniejszym czasie, wiem, ze to nic milego, ale warto sprobowac. Jako altenratywe polecam zastosowanie techniki NLP-owskiej "Godeva Pattern", w jaki sposob to zrobic ? Tu macie instrukcje :) http://www.youtube.com/watch?v=A7KzPqU1b-E Moim jednak zdaniem pierwsza technika jest znacznie skuteczniejsza, ale wy mozecie sobie eksperymentowac, jak tylko chcecie. Pozdrawiam i zycze pozytywnych efektow pracy nad soba. :)