Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Janka1982

wypadek w sklepie

Polecane posty

witam, chciałam się Was poradzić, miałam wczoraj taką sytuacje, w sklepie- castorama na głowę upadło mi ostre narzędzie, podczas wyciągania "czegoś" okazało się że to narzędzie leży sobie luzem, zupełnie nie w tym miejscu, no i spadło mi na głowę... Mam 3 szwy, pół sklepu zalałam krwią. Proszę o informację czy powinnam a jeśli tak, to gdzie i jak ubiegać się o odszkodowanie od sklepu? z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam

Gość z powodztwa cywilnego
pozew do sadu o zaniedbanie i naraznie na uszczerbek na zdrowiu wraz z dokumentacja udzielania pomocy lekarskiej

swoja droga wspolczuje 🌻

Gość zderzak
z obdukcją lekarską udaj się do prawnika a prawnik sobie poradzi nawet bez sądu

Dzięki... mam kolege prawnika, powiedział że nie ma co się w to bawić, nie ma szans. ja w to nie wierze. w końcu cos mi rozwaliło głowę:( nie mam nic od lakarza, w tym amoku nie wzięłam żadnych dokumentów. ale może jak bym tam wróciła.. coś by mi wypisali...?

no jasne w karcie masz wizyte i z jakiego powodu,masz prawo do odszkodowania jak nic

a czy poza tym pozwem do sądu mozna też jakoś z nimi załatwić tą sprawę, wiecie, złożę pozew, zanim ktoś go w ogóle ruszy mogą minąć wieki.....

Gość nalezy cie sie na bank
musisz dostac odszkodowanie z ubezpieczenia sklepu. kazdy sklep jest przeciez ubezpieczony, w koncu to nie twoja wina byla

kazdy sklep jest ubezpieczony od takich wypatkow co do dokumentacji po skonczonym leczeniu wystawi ci ja lekarz prowadzacy i dopiero wtedy bedziesz mogla sie ubiegac o odzszkodowanie podejdz do kierownika sklepu i zapytaj sie czy chca to załatwic polubownie czy sadownie nie odpuszczaj nalezy ci sie i naprawde wezmiesz niezla kase !!!!!!!!

Gość Kkkrrrolliczek doswiadczalny
niestety nie mozna tego zalatwic po cichu, A sklep nie wyplaci Ci odszkodowania z kas fiskalnych. Idz do lekarza po dokumentacje, obowiazkiem lekarza jest wydanie dokumentu.Lekarz powinien rowniez spisac protokuł co sie stało, słowo po słowie. Jak juz bedziesz miec dowod to zaloz sprawe o przyznanie odszkodowania. Nie zwlekaj z tym bo na pewno wygrasz i dostaniesz ladna kase. Poza tym Castorama ( nie wiem moze nie kazda:/..) ma monitoring mozesz rowniez wnioskowac o dowod na tasmie. Niestety w takim przypadkach jak zwykle nagrania gdzies giną... Ale uwierz mi ze sklep nie bedzie chcial robic sobie z Tobą problemu i wszystko pojdzie gładko. A ten Twoj kolega prawnik to sie za przeproszeniem g... zna:/

Gość Kkkrrrolliczek doswiadczalny
polubownie- Wydaje mi sie z epolubownie tego zalatwic nie mozna, a nawet nie powinno sie. Nie zostaniesz obciązona zadnymi kosztami wiec nie ma sensu zwlekac czy sie bać. A nawet jesli(!!) dogadala bys sie ze sklepem i jesli powiedzieli by Ci ze wyplaca Ci tyle i tyle odszkodowania to pewnie byly by to grosze w porownaniu do tego co zalatwisz sądownie.

Gość termitka123
tak czytałem o tym ze jednak juz bylo pare wypadków w castoramie i nie jest tak ze nic tam zlego sie nie zdarzylo takze jestem ofiara wypadku w tym sklepie i mam z nimi walczyc ale powiem tak pewnie kazdy z was który/która ulegla tam wypadkowi czuje sie bezsilna/y w walce z tak wielka korporacja ale mysle ze sa ludzie ktorzy takze wygrali jakies odszkodowanie wiec mam prosbe piszcie jakie to bylo i jak załatwiliscie to polubownie czy przez sad. Swoja rada mozecie pomoc nam :) z Góry dziekuje

Gość koronkowa robota
oni muszą mieć oc w jakimś towarzystwie ubezp, muszą ci podać nazwę ubezpieczyciela a ty składasz tam roszczenie o wypłatę odszkodowania, musisz mieć dokumentację medyczną, być może inne "dowody" że to właśnie tam sie stało, świadkowie, nazwiska osób ze sklepu, które udzielały ci pomocy, pewnie jest coś na tasmach bo tam jest monitoring (ale to udostępnią na wniosek policji lub sądu lub ubezpieczyciela)

Gość termitka123
mnie w lidlu pracowni8k scisnal tak mocno za ramie ze siniakow dostalam i wyplacili mi odszkodowanie w wysokosci ceny masci na siniaki czyli 9.23 zl.

Gość Aaaaaaaaal
Ty masz na głowie trzy szwy. Z tego co ja wiem to odszkodowanie możesz się starać jeśli rozstrój twojego zdrowia był dłuższy niż 7 dni. Ale to chyba tak jak byłaś szyta. Druga sprawa castorama to sklep a sklepu do sądu raczej nie podasz tylko musisz jakaś konkretną osobę czy coś

Gość defewrwer
toz chyba zgl;aszalas wypadek w pracy...i zubezpieczenia musisz dostac odszkodowanie

Gość prowokacje też trzeba umieć
castorama to sklep a sklepu do sądu raczej nie podas dlaczego? castorama to społka prawa handlowego, osoba prawna i jak najbardziej można wystapic z pozwem przeciw niej

ja pierdykam kobita w sklepie ze łeb rozwaliła i krwią zalała sklep narzędzie z górnej półki a prawnik jej powiedział że nie ma szans CHORA POLSKA dosłownie w Stanach to by sie do ciebie prawnicy ścigali z wizytówkami żeby wywalczyć w sądzie odszkodowanie jak najwyższe a tu zlewa totalna i że bez szans gdzie ja kurva sie pytam są tacy prawnicy ? chyba studiował administrację i prawo wieczorowo na prywatnej uczelni że taką wiedze ma

Gość SCOW
Janka1982 i jak się rozwiązała sytuacja? Ubiegałaś się o odszkodowanie od tego sklepu? Jeżeli nie, to jeszcze nie jest za późno. Pamiętaj, że masz prawo do odszkodowania! Jesteśmy firmą specjalizującą się w odzyskiwaniu odszkodowań. Pomożemy Ci walczyć o Twoje prawa! Odszkodowania SCOW Kontakt: 504-399-618 biuro@scow.pl

Na moją ,wtedy 2-letnią córkę w zeszłym roku w TESCO spadł rower dziecięcy.Stał na półce,bez zadnych zabezpieczeń.Cóka miała potem guza na czole i czerwone oko.Żaluję,ż enic wtedy nie zrobiłam,żew nie napisałam skargi,tylko poszlam do obslugi powiedziec ,zeby lepiej zabezpieczyli ten rower :O