Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta__________

___ Gluten____

Polecane posty

Gość marta__________

Mam pytanko. Mój synek skończy 7 lutego 6 miesiecy. Do tej pory nie podawałam regularnie glutenu - myslałam że wystarczy podac od czasu do czasu i własnie jakos od 5 miesiaca podałam mu z 4 razy Kaszke Hipp na Dobranoc (jest po 4 i 5 mies) która zawiera gluten. Słoiczek ma 190g - synek potrafił na noc zjesc 3/4 tego słoiczka albo i prawie cały :/. Teraz kupiłam mu Bobovita Pyszne Śniadanko - mleczna owsianka - podałam mu 2 razy porcje 150 ml. Nie zauważyłam żadnej alergii.... Jedyne co to od jakiegos miesiaca zdarza mu sie zrobić kupke - takie prawie czarne małe "pyrki" ... nie wiem czy to normalne.... czy to zatwardzenie czy reakcja na ten gluten. Doczytałam dopiero teraz ze gluten nalezy wprowadzac stopniowo - niecałą łyżeczkę na dzień np. do zupki czy mleka. I tak przez okres nawet 2 miesiacy zeby potem podac dziecku pełny posiłek z tym składnikiem. Nie wiem czy mu nie zaszkodziłam tym jak nieodpowiedzialnie sie zachowałam i już sama nie wiem czy zaprzestać podawanie zupełnie - zaczac od 9 miesiaca czy tez zaczac podawac tak jak trzeba czyli 3-4 g na dzień np. kaszki mannej. Proszę doradzcie - bede wdzieczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym podawała właśnie takie małe porcje glutenu przez następne 2 -3 miesiące i potem zwiększała do normalnych porcji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marta__________
A jakie zmiany by były jesli by byl uczulony lub zle byłby gluten tolerowany przez jego organizm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
od glutenu są biegunki, raczej nie zatwardzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marta__________
podtrzymuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zatwardzenie a nie przez gluten,przecież to oczywiste co nie Ja gluten wprowadziłam w 5 miesiącu i nie bawiłam się w regularnie podawanie konkretnej ilości heh bo to śmieszne,u mnie nikt w rodzinie nie miał nic zwiazanego z nietolerancją,więc nie panikowałam tylko dawałam :) i jakoś dziecko mi żyje,a przy zaparciach kupkę ma ciemniejszą niż zwykle ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marta__________
.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×