Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra nowa

Niemowlak - podnoszenie glowy

Polecane posty

Gość kleopatra nowa

Od kiedy dziecko powinno podnosic glowke? Moj szkrab ma skonczone 8 tyg, lezac na brzuchu nie podnosi glowy:( Kreci nia na prawo i lewo ale nie unosi:( Wysowa rece wzdluz ciala, nie potrafi sie na nich podeprzec. Dodam ze lezac na mojej klatce piersiowej pod katem, podnosi ladnie glowke i nawet ja utrzymuje sztywno kilka sekund, ale bardzo martwi mnie to ze nie robi tak leazac na brzuchu. Bylismy u lekarza dzisiaj i kaze nam czekac, ale ja nie wiem czy czekac czy budac sie do innego specjalisty???????

Gość jeżeli jakaś babeczka
kładź bobasa jak najczęściej na brzuszku , zachęcaj do podnoszenia główki np. grzechotką , rób to przy każdej zmianie pieluszki , kąpaniu ect.... zobaczysz będą efekty u mojej córki było podobnie ....

Gość kleopatra nowa
Bede tak robic, mam nadzieje ze pomoze:(

Gość z moją córką
Moja córa zaczęła podnosić głowę dopiero pod koniec 3 miesiąca, potem nie chciała siadać (siedziała tylko jak się ją posadziło), potem nie chciała raczkować tylko od razu chodzić i tylko za 2 rączki, a teraz wogóle nie ustępuje umiejętnościami od innych dzieci, tak więc nie ma reguły :)

Gość jeżeli jakaś babeczka
moja zaczęła późno podnosić główkę bo po4 mż ,było to związane z jej wielkością główki i podejrzeniami neurologicznymi ect... późno zaczęła siadać (posadzona siedziała sztywno, ale sama nie umiała ) , jak zaczęła siedzieć tak wszystko na raz wstawanie , stanie , pełzanie ....teraz , nie odbiega od innych rówieśników , kłopoty neurologiczne znikły :):):):) po prostu choco jubo i do przodu :):):) pozdrawiam i głowa do góry , PS :jak układasz maluszka na brzuszku warto podłożyć mu pod paszki wałek ,albo włożyć rączki pod klatkę piersiową i złożyć je jak do modlitwy (nie wiem jak ma określić ten ruch) - mi tak kazano ćwiczyć z dzieckiem i pomogło :)