Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróciłam z usg

czy jest tu może lekarz, najlepiej radiolog? bardzo proszę

Polecane posty

trzeba umiec czytac miedzy wierszami: niestety tak bardzo przydatne w mojej pracy:P ...coraz czesciej sie slyszy o nowotworach u coraz mlodszych osob> ...osemke masz jeszcze nie wyrznieta-choc u starszych tez taka bywa.. ...styl pisania osoby raczej mlodziutkiej. obstawiam ze masz 18-25 lat.jak sie myle pwoiedz mi. tate tez wez na terapie.a a jak nie bedzie chcial-powiedz ze nie chcesz sluchac o wymyslonych chorobach w domu,pogadaj z mama na ten temat.

Gość wróciłam z usg
heh, masz rację, spostrzegawcza jesteś:) mam 23;) wiem, wiem młode to głupie;)

Gość wróciłam z usg
wiesz, ja tym dzisiejszym usg bym sie w ogóle nie przejęła bo opis też wydawał mi się w porządku tylko te wstawki o hematologu mnie zestresowały:O heh, wiesz co mój facet ma ze mną? 100 światów:D ciągle Go badam :D

no to jest miedzy nami jedynie 2 lata roznicy:)) bo ja mam 25(a ciagle sie nabijam z tego ze cwierc wieku;/;/)hehe. eej bo lekarze tak mowia,ja po kazdej wizycie u pacjenta ,ajk nie jest do zabrania,albo jak nie chce z nami jechac albo jak sie nawet nawkrecal tez zawsze mowie -prosze pojsc do przychodni i skonsultowac stan zdrowia u takiego i takiego lekarza:))

Gość wróciłam z usg
niby wiem, ale jakoś tak....hematolog kojarzy sie jednak bardziej jednoznacznie niż internista...:O a skąd jestes?

jest tez opcja ze starzy wyjadacze chleba -lekarzy mam na mysli-czesto od razu wyczuja hipochondryka.I czasami dla swietego spokoju-pacjenta(a bardziej wlasnego) odsylaja do specjalisty z nadzieja ze tamten jak powie : widze Twoje badania krwi.Jestem hematologiem.Sa w normie-to dasz za wygrana hehe;)

Gość wróciłam z usg
a ja z dolnego sląska;) z hemoglobiną 9 byłaś u hematologa? myslałam że tam się idzie jak czlowiek ma no nie wiem...z 6...a nie bałaś się do niego iść? ł matko, ja bym chyba zeszła

a poza tym hipochondryka baardzo latwo rozpoznac.Przynajmniej ajs ie jakos nauczylam a mialam juz paru(nastu) z czego jednego zawalowca( z naciezsza postacia zawalu serca -zawalem internetowo-forumowym:):D:D:D

Gość wróciłam z usg
hehe;)

balam sie troche,wiadomo.Ale zobaczyl kazal powtorzyc badania dal zelazo-tez sie wtedy odchudzalam i to bardzo wiec pewnie stad tez sie troche to wzielo.Miesiac pozniej juz wyszla lepsza:)

Gość wróciłam z usg
to dobrze:) ale ja to bym w portki narobiła...:O no z tymi hipochondrykami to pewnie macie wesoło, mozna sobie wyobrazić:D

no nigdy przy pacjencie sie nie nabijamy.i kazdy sygnal musimy sprawdzic nawet jesli golym okiem widac ze sobie wkreca-to jak mowi ze go boli serce-robimy ekg itd:)) sluchaj ja za chwile bede musiala isc bo memu chlopczykowi sie jajeczniczki zachcialo;)) podaj mi swoj nr gg jesli chcesz to napisze za chwilke

Gość wróciłam z usg
nie mam gg:(

Gość wróciłam z usg
podaj @ jeśli chcesz:)

Gość wróciłam z usg
ok, to tak sie umawiamy:)

wróciłam z usg skąd ja to wszystko znam:( tez się borykam z hipohondrią, teraz już staram się nie nakręcać. Jeszce 2 lata temu była masakra .tylko,ze ja strasznie się źle czułam, nie mogłam jeść, & kg straciłam w ciagu tygodnia)przewalałam się na nogach, było mi słabo,miałam okropne duszności. całe wnętrzności mnie bolały. myślałam,ze to coś z trzustka,wątrobą ,żołądkiem i bóg wie czym jeszcze.wszystko od tego się właśnie zaczęło. chodziłam od lekarza do lekarza a oni nic nie stwierdzali. zgonili wszystko na nerwice. ja w to oczywiście nie wierzyłam /kurde chyba dalej nie wierzę tak do końca. ale teraz juz jest dobrze. z tym,że czasami powraca, zwłaszcza wtedy jak mnie coś zaboli. zyje w stresie i chyba faktycznie to nerwica. nie moge tez oglądac seraili np."na dobre i na zle" bo jak ktos ma podobne objawy do tych ,które wystepowaly u mnie to od razu myslę,że lekarze po prostu mnie olali i nie wykryli choroby.łatwiej im bylo zgonic na nerwicę.

Gość wróciłam z usg
to możemy sobie podac rękę:O ile masz lat?

Gość wróciłam z usg
no to gratulejszyn i wszystkiego co dobre:) zdrowia życzę:) a jak Ty sobie radzisz z hipochondrią?

Gość wróciłam z usg
Ratowniczka gdzie zginęłaś:P

Gość wróciłam z usg
no szkoda że sobie nie pogadamy...

jakos sobie radzę. tak jak pisałam wcześniej teraz jest o niego lepiej. gorzej jest jak pojawiają się jakieś dolegliwości a niestety jest to dosyć często. od kilku dni mnie coś kuje w lewym boku z tyłu.jeszcze jakiś czas temu pewnie bym panikowała ale teraz już wiem ,że to nerwica więc staram się o tym nie myśleć ,wychodzi mi to z rożnym skutkiem. ogólnie nie przesiaduje już na żadnych forach ,nie czytam o chorobach bo wtedy się tylko nakręcam. poradziłam sobie bez lekarza. czasami jak mam problemy z zaśnięciem pije melisę czy łykam jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie. widzisz nasze przypadki są dosyć rożne bo ja miałam poważne dolegliwości i wtedy zaczęłam się martwic,że coś mi jest. A u ciebie skąd się to wzięło?

Gość wróciłam z usg
u mnie? moge sie tylko domyślać. po 1 po tacie bo on tez ma tendencje do wyszukiwania sobie...a po 2 z panicznego strachu przed śmiercią, przed chorobą...najbardziej chyba jak każdy człowiek boję się raka przed -choroby która upokarza, wyniszcza a na końcu zabija. myslę że to z tego wielkiego strachu narodziła się paranoja... a co Ci było konkretnie?

ja Wam tylki skopie jak sie nie wezmiecie za siebie!!! nie ejstescie chore do ciezkiej cholery!!!!! mnie tez czasami kloje w boku i jakos nie panikuje ze umre..no ludzie.Ja Was rozumiem ale nie bede was zalowac mowiac biedne biedne biedne..wiem ze jest wam strasznie ciezko-jak ktos nie wie czemu to wiem to polecam wrocic do moich wypowiedzi.Ale nerwice kazda jedna da sie pokonac tylko wtedy jak ma sie na nia za przeproszeniem-wyjebane.(lepszego slowa nie znalazlam,sorki)boli glowa???no i kij z tym,bierze sie ibuprom i idzie spac( mnie tez boli czasami,a jak sobie pobecze chwilami to tak mnie boli ze az widze gwiazdy.JAk widac-wylewu nie mam.Serce tyz czasami zakloje..zawalu nie mialam;].zaklolo w boku?? i przestalo?? no i co to takiego?? hmm??? slyszalyscie kiedykolwiek o histori smierci 20 latki bo ja uklolo w boczku???:P bo ja nie:)

w nerwicy lekowej czlowiek sie boi. ma poczucie lęku,napady paniki w ktorych sie boi. po nich -boi sie ze znow bedzie sie bal i kolo sie zamyka. u Was-boicie sie jestescie chore-szukacie obajwow-znajdujecie-i znow sie boicie i tak w kolo...a mozna je przerwac..przestajac szukac. Czlowiek z nerwica lekowa moze przestac sie bac strachu-wtedy on minie...i nie mowi mi sie latwo bo tez to przeszlam..

widzisz-musisz brac przyklad z kolezanki-kloje ale ona wie ze to tylko nerwica. kochane ja sie za was wezme !! koniec tematu chorobska-ja mam dosc juz chorowitkow na codzien,Wy tez:) moze sobie pogadamy o facetach...:)albo o czyms milym zabawnym..o problemach jakie mamy-z wyjatkiem chorob/!!