Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość photomk

PhotoMK.pl - Profesjonalna fotografia ślubna z pomysłem

Polecane posty

Gość photomk

Zapraszam Państwa do zapoznania się z moją ofertą. Wiem jak ważną chwilą dla Państwa jest uroczystość zaślubin dlatego wykonując zlecenie dla Państwa zawsze mam zapasowy aparat jak i dodatkowe obiektywy. Staram się być niezauważalnym świadkiem tej uroczystej chwili i jak najwierniej oddać atmosferę. Fotografia to moje hobby i dlatego w każde zdjęcie staram się wkładać serce. Zawsze gdy wracam do domu po uroczystości dokładnie sortuje i przeglądam wszystkie zdjęcia - później są one poprawiane w programach graficznych aby efekt był jak najlepszy. Zdjęcia oddaję w pełnej rozdzielczości - do wydruków oraz w wersji dostosowanej do przeglądania na komputerze. Jestem otwarty na wszelkie sugestie ze strony Państwa Młodych jak i świadków. Zapraszam na moją stronę po więcej wiadomości. http://PhotoMK.pl Kontakt ze mną: tel. 506 927 684 email: marcin.kaldonek@gmail.com Posiadam aktualne zezwolenie kurii na fotografowanie w obiektach sakralnych.

Gość Wiosenna PM
Panie Marcinie pierwsza sprawa, że fotograf profesjonalny powinien posługiwać się profesjonalnym narzędziem a nie aparatem rodem z MM, jakim jest Canon 400D. Druga sprawa, że jakościowo zdjęcia są wykonane poniżej wszelkiej krytyki i trudno za nie brać wynagrodzenie. Po trzecie kradnie pan pomysły fotografów z ich stron i kreuje się na ich autora. Tych zdjęć nie można nawet w kilku procentach nazwać jako profesjonalne. Oszukuje pan, że ma pan pozwolenie na fotografowanie w kościołach. Jedynie ma pan zaświadczenie o uczestniczeniu w seminarium organizowanym przez Kurię. Jestem też pewna, że oferta pana to wykonywanie zdjęć na czarno. Nie jest pan nigdzie zarejestrowany i powinna się panem zainteresować skarbówka.

Gość photomk
Lubię polemizować zatem: - Aparat właśnie staje się przeszłością - aktualnie jest wystawiony na sprzedaż, nowy sezon zaczynam z nowym nabytkiem. Oferta sprzedaży znajduje się na allegro (mogę podać nr aukcji). Poza tym w MM można zakupić zarówno 400d jak i 5D oraz 5DMk2. Dodatkowo sam aparat to nie wszystko - trzeba używać obiektywów a im lepszej jakości i jaśniejsze tym droższe (co szanowna Pani fotograf zapewne doskonale wie). Nie używam standardowych obiektywów (stosując Pani retorykę: "rodem z MM"). Posiadam zarówno obiektywy stałoogniskowe o światłosile 1.8 jak i zoomy o światłosile 2.8. (gratuluje umiejętności przeczytania EXIF'ów ze zdjęć zamieszczonych na mojej stronie) - Z jakością zdjęć jakoś do tej pory nie miałem problemu - co mogą potwierdzić osoby które miały przyjemność ze mną współpracować jak i polecić moje usługi swoim znajomym. A jak wiadomo zadowolony klient to podstawa w Naszej branży. Dodatkowo wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa, wykonane przy pomocy własnych narzędzi fotograficznych. Nigdy nie skopiowałem żadnego zdjęcia ani nie podpisałem się pod żadnym kadrem który nie był mojego autorstwa - podobne bezpodstawne stwierdzenia noszą znamiona zniesławienia - co z kolei może być podstawą do wystąpienia na drogę sądową. - Posiadam legitymację o nr 63/2009 wydaną przez Kurię Dziecezjalną w Łowiczu. Każdy zainteresowany może sprawdzić obecność mojego nazwiska w sekretariacie w/w Kurii. - Niska cena moich usług nie wynika z pracy na "czarno" tylko tego że nie jest to jedyne i główne źródło mojego utrzymania. Fotografia zawsze była moim hobby i teraz nadal jest dopełnieniem i moją ucieczką od zwykłego życia jakie na co dzień dane jest nam przeżywać. Na zakończenie: Bardzo mi przykro, że konkurencja ucieka się do tak niskich chwytów. Anonimowo, bezosobowo - oraz bez konkretów, za to mnóstwo pomówień i przypuszczeń. Na przekór życzę Pani mnóstwo zadowolonych klientów - by nie musiała Pani już uciekać się do takich praktyk w walce z konkurencją. Pozdrawiam Marcin K.

Gość Ami32
Te zdjęcia są żałosne!!!!!!!!!! To chyba najgorsze zdjęcia jakie tu były pokazywane. Fakt pomysły ujęć można zobaczyć na innych stronach fotografów. Zdjęcia amatorskie i brzydkie. Jedyny lep na młode pary to cena.

Gość FIRMA KRZAK
Coś na stronie nie ma żadnej wzmianki że działa Pan legalnie, ma firmę i wystawia rachunki.

Gość Grafik..
hihihi ale trzeba mieć odwagę pokazać takie kity i nazywać je fotografia profesjonalną. Facet chyba żyje w oderwaniu od rzeczywistości. Tysiące fotografów w samej Warszawce i drastycznie malejąca ilość młodych par a on chce z takimi gniotami pozyskiwać klientów. Naprawdę dobrzy fotografowie nie mają zleceń a cały czas przybywa nowych gacków uważających się za super profesjonalistów.

Gość Jasiek______
Coraz bardziej mi się to podoba! W kilku postach wyraźnie zaznaczyłem, co mi się u konkretnego fotografa nie podobało. Konkretne zdjęcie i jakie wady zauważyłem, co jest źle, jak należało to zrobić. Tu nie miałem czasu się przyjrzeć, a więc niech tak zostanie. Wstrzymam się z uwagami i poczekam, aż inni zaczną równie konkretnie. Ciekawi mnie, jakie błędy oni w tych zdjęciach widzą. Które zdjęcie i dlaczego jest złe. Na marginesie - 400D jest bardzo sympatycznym aparatem i w zupełności nadaje się, by wykonywać nim profesjonalne zdjęcia. Przynajmniej według mnie można przy pomocy tego aparatu wykonać zdjęcie bardzo dobre technicznie, a cała reszta, to już fotografa oko i refleks. Po drugie - jeśli gość kradnie pomysły, to chyba nie kradnie pomysłów złych? Poza tym czy istnieje coś takiego, jak kradzież pomysłów? Ot wpadnę na pomysł, że wykonam zdjęcie obrączek na czarnym tle, a później za takie obrączki (szczególnie jeśli są z grawerką) wmontuję zdjęcie młodych. Z dwóch kadrów jeden. Banał, ale takiego nie widziałem. Czy jeśli ktoś tak zrobi mogę go oskarżyć o kradzież pomysłu? Czy w ogóle, przy powtarzalnych sytuacjach można mówić o pomysłach, skoro wszystko to masówka i sztampa? Oczywiście ja też mógłbym się do zdjęć kolego doczepić, ale poczekam, może ktoś inny na tym forum potrafi równie konkretnie pisać o konkretnym zdjęciu, a nie posługując się ogólnikami negować wszystko, czego sam nie zrobił. Z ciekawością czekam.