Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rudynka

Jak wygląda poród u chorych na toksoplazmoze??

Polecane posty

Gość Rudynka

Od dłuzszej chwili szperam w necie, ale nie znalazłam nic pomocnego. Prosze o odpoweidz, jezeli mozesz i umiesz udzielic mi odpowiedzi:) Minaowicie chodzi mi o to, ze cała ciązę przyjmuje Rovamecyne i co miesiąc kontroluje Igm. Wiem, ze córeczce tez przez conajmneij rok nalezy seryjnie robić badania. zastanawia mnie jednak, czy chore na toksoplazmoze traktuje sie inaczej podczas porodu? Na co nalezy uwazać... Podpowiedzcie jak to było u was:) z góry dziekuje!

Gość Rudynka
nikt nie pomoze?

ja również brałam Rovamycyne całą ciążę ,zaraz po porodzie Kubuś miał badaną krew na igm i igg tokso,w szpitalu robili mu usg główki,usg jamy brzusznej,badali oczy i słuch.Wszystko wyszło dobrze.Po wyjściu ze szpitala mieliśmy zgłosić się do poradni chorób zakażnych dla dzieci na powtórne badania po 1 miesiącu życia i jeszcze po 3 miesiacu wszystkie wyniki miał ujemne.Teraz mamy już wykluczoną toksoplazmozę wrodzona.:-) życzę zdrowia dla maluszka

Gość XVX
Hej! I jak kobieta rodzi chora na toksoplazmozę? Kobiety rodzą sn czy przez cc? Tez choruje ale w necie na ten temat nic nie ma. jestem bardzo ciekawa

Gość gość
Ja mam dziecko z toksoplazmoza wrodzona. Rodzilam normalnie sn ale o toksoplazmozie dowiedziałam się dopiero po porodzie bo wszystkie badania były ujemne :0. Z tego co wiem to nie można zaraziec się przez krew wiec chyba można rodzic naturalnie.