Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ropucha26

Jakie wybrać oprawki okularów jeśli ma się długi nos?

Polecane posty

Gość ropucha26

Wydaje mi sie ze takie które przyciagaja uwage,,,,...ale macie jakis pomysł? moze ktos z was nosi okulary i ma dlugi nos?

moja koleżanka ma dość długi i "nietypowy" nos i nosi oprawki typu że są tylko oprawiona na górze szkiełka,na dole nie ma praktycznie nic, i wygląda ok...możesz też pomyśleć nad optycznym zmniejszeniem nosa poprzez makijaż jeżeli jesteś kobietą :) zawsze jak wybierzesz grube oprawki to bardziej one będą się "rzucać w oczy" a nie nos :)

Gość ropucha26
?

Gość ropucha26
dzieki, te ktore opisujesz juz mam takie- całkiem OK, ale z profilu wydaje mi sie ze oprawki z boku powinny byc jak najszersze zeby one przyciagaly uwage a nie nos. Najlepiej zrobic połączenie- czyli okulary polowki i szerokie z boku- ciekawe czy takie sa... Jak mozna optycznie go pomniejszyc?

Gość gość
Mam aktualnie ten sam problem. Nos i kształt twarzy dość mocno ograniczają mi pole wyboru uprawek. To będą moje pierwsze okulary, więc nie wiem co i jak. Znajomi mówią, żebym wybrała się do salonu optycznego i tam pomogą mi wszystko dopasować. Boje się jednak, że nie będzie niczego co mi się spodoba i wybiorę źle. Ktoś ma sprawdzone miejsca? Przeszukałam już chyba wszystkie możliwe salony i jedyny sensowny wydaje się http://www.droko.pl/