Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BakeRolls

Studniówka, problemy z mamą

Polecane posty

Gość BakeRolls

Moja mama ma pretensje o wszystko, nie wiem co robić. Jestem od niej uzależniona, od tego, co mówi. Podobały mi się moje spodnie, ale wystarczyło, że powiedziała, że brzydko w nich wyglądam i od razu się zastanawiam czy nie kupić nowych, które by jej pasowały :O Ehh... mam buty na 12cm obcasie, zamszowe, czarno-białe, zapinane na kostkę. Takie sandały, odkryte palce itd. Mnie się podobają, a teraz sie zatsanawiam, czy pasują one na studniówkę, którą mam w lutym, czy może lepiej kupić klasyczne szpilki (zakryte)... Sukienkę i torebkę też mam czarno-białą.

Gość Mała powiem Ci tak
nie no na stuniowke to szpileczki wyszczuplą ci nóżke ;) a sandalki zostaw na cieplejsze dni, albo jakieś disko bandżo :P

Gość fotkie plis
WSTAW FOTO

Gość BakeRolls
Hm, czyli buty kupić nowe? Klasyczne czarne szpilki by mogły być? Takie przynajmniej jakoś wykorzystam... Z tipsami też miala pretensje :( nigdy sobie tego nie robię i raz chciałam takie krótkie, bo ładnie wyglądają i nagle miała pretensje...

Musisz się postawić i przestać żyć tak, jak ona chce, bo to Twoje życie. A wiem co mówię, bo miałam identycznie- moja mama miała nade mną pełną kontrolę do jakiegoś 16 roku życia.

Gość Mała powiem Ci tak
Klasyczne czarne eleganckie szpileczki :) dokłądnie będą prkatyczne :) na każdą okazje :) Co do paznokcii - porozmawiaj i przekonaj :) a jeśli nie idź do kosmetyczki i jakosładnie pomaluj. ale warto przekonać mame na ten jeden wyjątkowy wieczor :)

Gość BakeRolls
ja mam 19 lat na wakacje. A wciąż czuję, jak ma nade mną kontrolę, nawet jak nie chcę. Nie wiem, z czego to wynika. Ale jak o tym myślę, to samej zaczynają mi się podobać klasyczne szpilki. Tylko szkoda mi tamtych butów... nie wykorzystam ich, bo na co dzień nie biegam w takich... Już sama nie wiem co robić :O Ale tipsy sobie zrobię na pewno, chociaż raz w życiu mogę spróbować :P

Wiadomo, że póki mieszkasz z mamą to ma ona prawo do wyznaczania Ci pewnych granic, ale bez przesady! Sama powinnaś decydować jak się ubierasz, jak czeszesz itp. Oczywiście o ile nie przekracza to jakichś przyjętych norm i nie robisz z siebie pajaca. Ja na Twoim miejscu po prostu zrobiłabym te tipsy i nie pytała mamy o zdanie, bo to Twoje paznokcie i Twoja sprawa. Jeśli teraz tego nie pokażesz, to z wiekiem będzie gorzej. Nie licz na to, że mama w pewnym momencie sama zrozumie, że jesteś już dorosła i możesz sama o sobie decydować...

Gość BakeRolls
Tipsy sobie zrobię, bo nigdy nie miałam, naprawdę :O Tylko z butami nie wiem co robić. Jej chodzi o obcas, mówi, że wyglądam śmiesznie :O Z 12cm mam zejść na 10, czy to robi jakąś różnicę? Dla mnie niski obcas jest po prostu brzydki i klasyczna szpilka powinna go mieć wysoki... Bezsensu jak mam sobie kupić nowe szpilki, skoro ona będzie mi ciągle nad uchem mówiła, że mam kupić na mniejszym obcasie. Może to śmieszne, ale nigdy nie byłam na zakupach z koleżankami. Zawsze z mamą, jak jej sie coś nie podoba, to nie kupuję, musi być jak ona chce. Do dzisiaj pamiętam jak kupowałam ciuchy pod jej wpływem i nie chciałam tego później nosić ;x jestem z tych właśnie typów człowieka, gdzie nie mogę się oderwać od mamy.

Gość Yyatlea
mam buty na 12cm obcasie- zejdz na 9-10 , 12 mozesz nie wytrzymac :) chyba ze juz w nich chodzilas kiedys dluzej ale po kilku h nogi zaczynaja neizle nawalac