Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała magnolia

Wakacje zostaną skrócone z powodu Euro 2012

Polecane posty

Gość biała magnolia

Uczniowie wrócą do szkół już w połowie sierpnia. Ministerstwo Edukacji zmienia kalendarz roku szkolnego w "trosce o ich bezpieczeństwo" podczas piłkarskich mistrzostw Europy O możliwych zmianach minister edukacji Katarzyna Hall wspominała już na wrześniowym Kongresie Oświatowym w Warszawie. - Mówiła, że miasta boją się o bezpieczeństwo uczniów - przypomina sobie Gabriela Olszowska, dyrektorka Gimnazjum nr 2 w Krakowie. Jak czytamy w najnowszym tygodniku "Głos Nauczycielski", jeden ze scenariuszy MEN przewiduje, że rok szkolny 2011/2012 skończy się nie 29 czerwca, ale najpóźniej 8 czerwca, czyli w dzień rozpoczęcia Euro. A że nauki nie można po prostu skrócić, już w tym roku uczniowie mieliby wrócić do szkół 15 lub 22 sierpnia. - Pracujemy nad przygotowaniem najefektywniejszych rozwiązań prawnych, które zapewnią przede wszystkim bezpieczeństwo uczniom w trakcie Euro. Za wcześnie na szczegóły - mówi "Gazecie" rzecznik MEN Grzegorz Żurawski. Ale nie wyklucza, że wakacje w tym roku skończą się już w połowie sierpnia. W całym kraju czy tylko w miastach, w których będą rozgrywane mecze? Tego rzecznik nie chce powiedzieć. Czy resort edukacji boi się, że uczniowie z Gdańska, Poznania, Wrocławia czy Warszawy mogą paść ofiarą wybryków piłkarskich bandytów? Rzecznik MEN: - Takiego scenariusza nie można wykluczyć. W zeszły czwartek przedstawiciele miast gospodarzy Euro zapytali MEN, czy skróci rok szkolny. Andrzej Tomczak, dyrektor wydziału oświaty w Poznaniu: - Nie widzę takiej potrzeby w podstawówkach i gimnazjach. Nie przesadzałbym, że dzieci będą narażone na niebezpieczeństwo. Tłok w autobusach? Większość dzieci z podstawówek i gimnazjów chodzi do szkół pieszo. Wolne powinni mieć uczniowie szkół ponadgimnazjalnych. Ci od 18 lat mogą być wolontariuszami podczas mistrzostw. Pan Łukasz z Warszawy zawsze w ostatnim tygodniu sierpnia wyjeżdżał z dziećmi nad morze: - Zacząłem już przygotowania, a tu się dowiaduję, że moje dzieci mogą wtedy już siedzieć w ławkach. - Kopanie piłki przez dorosłych facetów nie powinno wpływać na naukę w szkole - uważa Agata Roborzyńska, mama trójki uczniów z Krakowa. - A jeśli wpłynie, chciałabym to wiedzieć jak najwcześniej, bo nie wiem, jak planować wakacje.

Gość rodzice w życiu się na to
nie zgodzą, będą protesty albo lawina zwolnień lekarskich :) Chyba ich poyebało, że miałabym słać dziecko do szkoły w połowie sierpnia, bo mamy tak chuyową organizację, że szanowne Państwo boi się o bezpieczeństwo moich dzieci. Niech spertalają na bambus 🖐️

Gość Zobaczycie; w miastach Euro
i na trasach pomiędzy nimi zrobią zakazy poruszania się. Tylko posiadacze biletów na mecz będą mogli jeździć po mieście (trzeba będzie białą kartkę wsadzić za okno). KM przestanie jeździć; będą przed meczem jechały co 1 minutę z zachodniego na wschodni, a po meczu ze wschodniego na zachodni. Wszyscy będziemy mieli najdłuższy łykent w historii RP.

Gość gdybyście tempaki
słuchali wiadomości to byście wiedzieli, że to nieprawda

Gość psjssnnsnssssssssss
ja tego w sumie nei bardzo rozumiem przeczytalam gdzies ze tylko jak jzu to bedzie w wojewodztwach gdzie beda mecze ale ja mieszkam w Koscierzynie wiec co mnie Gdansk obchodzi

Gość Wielkopolska bojkotuje G.W.O
Wejdźcie sobie na oficjalną stronę MEN-u a nie Gówno czytacie :o