Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna pytajaca

podziękowanie dla gości musi być

Polecane posty

Gość taka jedna pytajaca

witam, mam takie pytanie czy goscią weselnym koniecznie na pożegnanie muszę dać wódke i ciasto?? klóce się o to z mamą bo ja byłam na weselach na których się nic nie dawało gością. myślałam zeby kazdemu na stole połoyć w podziękowaniu ładnie zapakowane 3 różne pomadki np. rafaello

Gość obawiam się ze jednak jest
utarty schemat i MUSI BYC, inaczej Cię obgadają. no ale jeśli masz twarda dupę, to nie rób, bo moim zdaniem, goscie powinni najeść się i napić na weselu nie oczekiwać nie wiadomo jakich wałówek pożegnalnych 🖐️

Gość wredna menda
Ostatnio bywam na welu weselach i nie dostaję ciasta, o wódce nie wspomnę. Bez przesady. No ale, co kraj to obyczaj, nie wiem, jak jest u Ciebie. Może to obowiązek, by GOŚCIOM GOŚCIOM weselnym dawać wódę i ciasto. Jak dla mnie, cukierki wystarczą.

Gość a niby po co?
co to za dziekowanie jakieś? przyjdą, nachleją sie, nazrą i i tak cię obgadają.

Gość jak to po co?
przyjda dadza Ci kopertę, to podżiekuj że spędzili z Toba ten dzień! uważam, że pomadki wystarczą, ciasto i wódka to zbędny wydatek.

Gość A co to znaczy
"gością"? szlag mnie trafia jak widzę takie błędy i szczerze...treść staje się nieistotna

Gość nawet taniej
Wg mnie to jest miły gest. I zawsze jak wcinam ciastka po weselu to przypominam sobie tą uroczystość;-) Sama dawałam i gościom smakowały. Czy koszt 8 zl na parę aż tak zwiększa koszty wesela?

Gość oczywiście że tak
jak masz 40-50 par gości, to jest to 320-400 złotych więcej. to mało??

Gość to zalezy ile on zarabia
co to jest gością ? :S niby panny mlode, dorosle kobiety, a dzieci w podstwowce takich bykow nie walą. naucz sie pisac, a potem mysl o slubach

Gość ejbisi
Na żadnym z wesel na których byłam nie było żadnego podziękowania dla gości w żadnej formie. Myślę, że to zależy od regionu polski, w kazdym sa troche inne zwyczaje.

Gość ja dokładnie jak koleżanka
wyżej. O czymś takim jak podziękowania dla gości dowiedziałam się dopiero z tego forum.

Gość ...vvv..xxx
a ja znow na kazdym z wesel na jakich bylam dostalam na koniec paczuszke no na niektorych tylko ciasto bez wodki, choc wiekszosc daje to i to. ja sama po swoim weselu kazdemu z gosci wreczalam paczuszke z ciastem i flaszka, taki zwyczaj u nas i tyle. ciasto owszem milo dostac bo na weselu nie zawsze sie je kosztuje a na drugi dzien na sniadanko milo jest zjesc i powspominac dobra zabawe:) bez falszki mozna sie obejsc, zmniejszy to koszty, u nas to byla zawrotna suma:/

ja z kolei pracuję na weselach i na każdym weselu przygotowywaliśmy paczki z ciastami( niekoniecznie duże) i uważam to za miły gest;)

ja tez dostaje zawsze na koniec ciasto , zdazalo sie rowniez ze i ciasto i flaszke. sami tez po swoim weselu z mezem wreczalismy paczuszki kazdemu z gosci. tylko to wszytsko sa koszty jesli chcecie przyoszczedzic mozecie z tego zrezygnowac i nikt nie powinien miec pretensji. - dodatkowe pieczenie ciast -pudeleczka na ciasto - naklejki na pudelka z podziekowaniem -reklamowki

ja w alym swoim zyciu spotkalam sie z podziekowaniami dla gosci. chyba z 14-15 lat mialam i do dzis pamietam jak rodzice migali sie od ciasta. poza tym to nigdy w zyciu nie spotkalam sie z dawaniem ciasta i wodki na odchodne. ktos tu pisze, ze to koszt 8 zl. te 8 zl to radze wsadzic miedzy bajki chyba, ze mlodzi rozrobia spirytus z woda i do tego dadza po kawalensku ciasta. w przeciwnym razie anwet sobie nie wyobrazam jaka wodka i ciastem za 8 zl moglabym byc obdarowana. jesli nie chcesz podziekowan dla gosci to powiedz mamie, ze takie podarki robilo sie kiedy a teraz jest dzis. kiedys mama zakasalaby rekawy i robila galarety na Twoje wesele razem z sasiadkami a teraz albo zrobi to restauracja albo kucharki. takze bez przesady.