Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MERY ANN

GINEKOLOG W CIĄZY - JAK CZESTO??

Polecane posty

Gość MERY ANN

JAK CZESTO CHODZICIE DO GINEKOLOGA W CIĄZY? CO 4 TYGODNIE? MI TAK KAZAŁA GINEKOLOG - DODAM ZE WIZYTY U NIEJ TO KOSZT 150 ZŁ ( JEDNORAZOWO)..CZY NAPRAWDE JEST KONIECZNOSC TAK CZESTO CHODZIC DO GINEKOLOGA W CIĄZY JAK WSZYSTKO JEST OK ? PROSZE , DORADZCIE JAK BYŁO U WAS..

Gość sznuruffffka
ja chodziłam co miesiąc ale dlatego że miałam za darmo, a tak naprawdę jak nic się nie dzieje to nie trzeba tak często. ale wiadomo że lekarka powie że trzeba bo ma z tego kasę :)

Gość MERY ANN
NO WŁASNIE...KASA TO DLA NICH PRIORYTET, A NIE DOBRO PACJĘTKI I DZIECKA. dO TEGO NA KAZDEJ WIZYCIE USG BOBASKA - CZY MOZNA TAK CZESTO NASWIETLAC MALUCHA? PODOBNO WYSTARCZĄ 3 USG W CIĄZY ( W 11-14 TC, 20 TC, 30 TC)

Gość MamaLeszka
ja latałam jak głupia co dwa tygodnie nie wiem po co ale lekarz tak mnie zapisywał. W koncu powiedzialam ginekologowi ze jak nic sie dzieje to nie bede latac jak kot z pecherzem i umawialam sie raz w miesiacu.

No właśnie, ja mieszkam za granicą i tu na całą ciążę przypada 5 obowiązkowych wizyt u ginekologa i 5 badań USG w tym ostatnia wizyta w 36 tygodniu ciąży a od 36 tygodnia opiekę przejmuje szpital i idzie się w dniu terminu porodu na KTG. Wcześniej wściekałąm się że tak mało tych wizyt i chwaliłam sobie to że w POlsce przynajmniej częściej sprawdzają co i jak. Teraz wiem że jeżeli wszystko gra , czuje się regularne ruchy maluszka i nie ma się żadnych niepokojących objawów to wystarcza te 5 wizyt.

Zaraz się zejdą, i zaczną Ci prawić. Że dziecko to umiała zrobic, ale kasy na lekarza to żal wydac :-D

Ja chodziłam co 4 - 5 tygodni (ale mam za darmo), a od 28 grudnia co 2 tygodnie (jestem w końcówce 8. miesiąca), ale usg robiła tylko raz (podczas pierwszej wizyty), potem dała skeirowania na te 3 usg "obowiązkowe", dokładniejsze, do innego gabinetu, a na swoich wizytach tylko badała dopochwowo + zlecała badania krwi itp.

Gość aaanniikkaaa
ja chodziłam do ginekologa raz w miesiącu, później co 3 tyg i na końcówce co 2

ja biegałam w obu ciążach do lekarza co 2-3 tygodni ale ciąże zagrożone więc musiałam no i chciałam dla spokoju i bezpieczeństwa :) a to jak często bedziesz chodzić to tylko i wyłącznie twoja sprawa jeśli nie ma żadnych zagrożeń i wszystko się super rozwija to co 4-6 tygodni przy 2 i kolejnych ciążach wystarczy natomiast przy pierwszej lepiej częściej bo kobieta jeszcze nie wiem jak to wszystko ma być i czy jest ok a co do usg to faktycznie 3 razy wystarczy tym bardziej że niby to wpływu na dziecko nie ma ale maluchy nie lubią tego badania więc po co je męczyć?