Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabłuszko pełłne snnuu..

MAŁOWODZIE W CIĄŻY pytanie do mam z niedużymi brzuszkami.......................

Polecane posty

Gość Jabłuszko pełłne snnuu..

Czyjakieś kobietki przy kości które zaszły w ciąże i mają nieduże brzuszki dopadło małowodzie???? Czy wszystko miałyście ok.pomimo małego brzuszka? Martwie sie... mnie brzuch nie urósł za wiele,a jestemw 8 miesiącu ciąży ,mieszkam po za PL,a ostatnie usg miałam 2 miesiące temu... i było wszytsko ok.Teraz już do porodu nie będe miała żadnego skanu,no chyba ze pójde prywatnie i zabule słono za to :O..

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuu
ja miałam mały brzuch, chyba w 32tc miałam robione usg z przepływami, bo mogło być zahamowanie rozwoju ale było wszystko dobrze, jak się mała urodziła to lekarka mi powiedziała, że myślała, że maksymalnie będzie miała 3200g a ważyła 3590g

Bzdura z tym małymi brzuchami, ja miałam duży, w 8 miesiącu pytano się czy aby nie przenosiłam już. Małowodzie miałam dopiero po terminie, i brzuch wielkością się nie zmieni ł.Brzuch do końca duży, aA dziecko było małe.(3000g)

ja miałam malutki brzuszek, kilka znajomych nawet nie wiedziała że jestem w ciąży. Lekarz również bał się o zahamowanie rozwoju ale na usg przepływy ok tylko stwierdził małowodzie. Z tego powodu miałam rozwiązaną ciąże a podczas porodu okazało się że wód jest bardzo dużo i spokojnie mogłabym jeszcze poczekać. Córcia urodziła się z wagą 3110g i miała 55 cm dł.

Gość Mały brzuszek nie oznacza
małowodzia. Ja miałam niewielki brzuszek. Jak przyszłam na usg połówkowe, to babka w recepcji pytała, czy to ma być usg z przesziernością w 12 tc. Jak brałam zastrzyki w 34 tc, to na pogotowiu też się dziwili. Miałam badaną ilość wód i była w normie. Synek urodził się cały i zdrów 3540g wagi. Pozdrawiam

ja mialam malutki brzuszek a wody na gornej granicy :) wiec malowodzie nie oznacza malego brzuszka dziecko urodzone w 38 tc 3600:)