Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa niewiedzaca

kto pracuje w biurze nieruchomosci i podpowie

Polecane posty

Gość ciekawa niewiedzaca

przykladowo mieszkanie kosztuje 200tys posrednik bierze 2 procent prowizji to te 4 tysiace place ja jako kupujacy i tak samo sprzedajacy czy te 4 tys jest rozdzielone na nas czyli po 2 tys no bo to by strasznie duzo bylo w sumie 8 tys oni by zgarneli za posrednictwo czy ja czegos nie rozumiem

Gość ciekawa niewiedzaca
up

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuu
mi to się wydaje, że sprzedający płaci

Gość pata taj
nie pracuje w biurze nieruchom. ale szukam mieszkania, wiec juz co nieco sie orientuje - to, kto placi prowizje uzaleznione jest od warunkow umowy - czasem widac np. "prowizje placi tylko sprzedajacy" i to jest tez np. 2% - i o te kase zapewne cena bedzie wyzsza. jezeli dwie strony placa prowizje(ktora jest stala, wynosi dajmy na to te 2%) to po pol...

Gość ciekawa niewiedzaca
teraz zaczynam kumac tak placa dwie strony jesli ja zawarlam z nimi umowe i ten co np kupuje i tez zlecil im zeby mu szukali mieszkania ale zdzierstwo masakra

Gość pata taj
no zdzierstwo, niestety, dlatego najlepiej bezposrednio od wlasciciela szukac, albo probowac sie dogadywac z wlascicielem...

Gość bjfsgajir
to jest tak, ja chcę sprzedać mieszkanie, w biurze nieruchomości mówię, że chce za nie 100 tysięcy, oni chcą 3 procent więc wystawiają je za 103 tysiące. Kupujący płaci 103 tysiące, ja dostaję 100 biuro bierze umówione 3 tysiące. Tak jest z moim mieszkaniem

Gość bjfsgajir
hmm,ale nie mam pojęcia czy agent od nieruchomości podpisuje coś z kupującymi i czy muzą coś dodatkowo dopłacić

Gość pata taj
kupujacy tez podpisuje umowe - przy ogladaniu mieszkania, ale to jeszcze nie jest jakos zobowiazujace... dlatego najlepiej jak podpisze te umowe ktos kto jest z nami, a nie kupuje tego mieszkania, wtedy troche omijamy posrednika i kiedy dotrzemy do wlasciciciela to mozna z nim sie dogadac

Gość Joela
Raczej nie można dogadać się z właścicielem ,bo on podpisuje z biurem umowę na wyłączność .żeby je sprzedać musiałby wycofać mieszkanie z bazy.

Gość pata taj
no no - to zalezy od warunkow umowy, wycofanie z bazy nie jest takie straszne, jakby obydwu stronom zalezalo to mozna sie dogadac

Gość gość
Teraz z tego co wiem w większości biur jest 0 procent od kupującego i to sprzedajacy jest najczęściej narazony na placenie teg procentu. Sprawdz dokladnie na stronie jakiegos biura, masz link ( www.indomo.info.pl )

Gość gość
Roznie to bywa, najlepiej skontaktuj się z jakims biurem, ja korzystalam raz tutaj przy wynajmie www.indomo.info.pl no i w moim przypadku od wynajmującego było 0% wiec nic nie zaplacilam