Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytjuygktgu8ky8

UCZE SIE DO MATURY I AZ MI MOZG PARUJE;(

Polecane posty

Gość ytjuygktgu8ky8
nie sztuka przeczytac całe vademecum w 1 dzien i wiedzeiec z niego za przeproszeniem wielkie gówno, ale przerobic dokładnie 2 rozdziały:P poza tym równoczesnie ucze sie matmy i jezyka obcego, nad wosem samym zycia nie spedzam

Gość hej Maturzysci!
rowniez nie stosuje tutaj polskich znakow, ale zasad ortografii nie wolno negowac. Ich nieznajomosc moze utrudniac nawet zrozumienie tekstu pisanego. A za takie cos z pewnoscia osoba sprawdzajaca obetnie Ci punkty. Jesli nie na maturze, to na studiach. Zapewniam.

Gość ytjuygktgu8ky8
No, dobrze. Nie mam problemów z ortografią, nie obawiam się tego. Z polskiego maturę próbna zdałam na 87 procent, nie było źle. Nie wiem czemu, ale boję się upływającego czasu. Martwię się, że się "nie douczę" - i z tego wyniknie problem:(

Gość ytjuygktgu8ky8
Co Ty nie powiesz,1/3 to wypełnienie kratek, a reszta to praca z tekstem i wypracowanie. Fakt, nie uczyłam się, a polski lubię i mam dobrą nauczycielkę:)

Gość ldofia
ja sie zaczelam uczyc 3 tyg przed maturą, zdalam na 97% wos, dziękuję, dowidzenia 🖐️ matura to bzdura i smiech na sali.

Gość ytjuygktgu8ky8
I nie chwalę się Dyrektore - zawistny Polaczku:P Lepiej jakbym napisała,że nie zdałąm , nie?:P Zawsze łatwiej się cieszyć z czyjegoś nieszczęścia niż z tego,że coś komuś dobrze poszło.

Gość ytjuygktgu8ky8
ldofia to bardzo ładnie:) gratuluję:) a wcześniej lubiłaś wos? dużo się uczyłaś, interesowałaś tym?

Gość DZIEWCZYYYYNOOO
kto cie tu zrozumie? na kafe siedza sami przegrańcy jak dyrektore i inny, ich zycie to tylko kafe nic wiecej. T kazdy sobie moze wymyslec na ile % zdał mature, nie wierz w bajki. rownie dobrze ja zdałem na 99% fize chemie i biole rozszerz. a reszta kafeterian moze mi dooope podcierac:D

Gość ldofia
wos miałam dopiero w 3 klasie więc nie mogę powiedzieć że uczyłam się dużo. Prawdę powiedziawszy nauczyciel od wosu jedyne co miał nam do zaoferowania na lekcjach to oglądanie filmów :) Interesowałam się wosem w takim sensie, że ciekawiło mnie to, co czytałam na te 3 tyg przed maturą. Nic sie nie boj poziom jest z roku na rok coraz nizszy, ogolnie ja cala mature wspominam baaardzo milo :) A wybierasz sie na studia? Jesli tak, to jakie i gdzie?

Gość hej Maturzysci!
zycze Wam powodzenia, ale niestety, widze ze wkuwacie, zamiast zrozumiec... Zdaje sobie sprawe, ze materialu sporo, a czasu coraz mniej, jednak pamietajcie, ze w wypadku przedmiotow humanistycznych liczy sie czesto "ogolne wrazenie", a nie samo bezbledne powtorzenia notatek z lekcji. Te akurat belfer sam zna na pamiec, w koncu je Wam dyktowal;) ocene podniesie to, co Was wyrozni sposrod innych, Wasza inteligencja, obycie, spokoj w przedstawianiu wlasnych racji. Wiedza o swiecie to nie matematyka, nie zawsze jedna odpowiedz na pytanie jest ta jedyna prawidlowa;) oczywiscie, obecna matura to glownie testy i punkty, ale juz rozmowa kwalifikacyjna na studiach to zupelnie inna bajka. Jesli o 25 miejsc ubiega sie 200, 300 osob to komisja nie zapamieta szraczkow sypiacych definicjami... Zeby sie przebic potrzeba Wam bedzie duzo wiecej... Chyba, ze wybierzecie platne uczelnie, o gorszym statusie...

Gość ytjuygktgu8ky8
ldofia - wybieram się na gospodarkę przestrzenną na uniwersytet przyrodniczy w lublinie:)

Gość ldofia
yyy na jakiej uczelni jest rozmowa kwalifikacyjna? Pierwsze slyszę

Gość ldofia
a i wiesz co, jesli masz tak ze czujesz ze czas cie nagli, masz cisnienie z tym zwiazane i przez to nie mozesz sie uczyc, to radze ci nie tracic czasu na pierdoly typu tygodniowe przygotowywanie sie do ustnej z polskiego czy j. obcego (chyba ze dla wlasnej satysfakcji ze masz te 100%), lepiej przyloz sie do tych przedmiotow ktore licza ci sie na tym przyrodniczym w lublinie do postepowania rekrutacyjnego zeby je zdac wysoko i bez problemu i bez nerwow dostac sie w 1 turze. Jak sie nie dostaniesz to nie panikuj, masa ludzi rezygnuje i sa kolejne nabory.

Gość hej Maturzysci!
a teraz dostajecie sie na studia tylko i wylacznie na postawie wynikow uzyskanych na maturze? Nawet na obleganych kierunkach nie ma zadnych egzaminow ustnych??? Szczesciarze.... W kazdym razie to, co napisalam przyda sie Wam podczas sesji ;)

Gość ytjuygktgu8ky8
nie ma rozmowy kwalifikacyjnej, czasem na niektóre kierunki przeprowadzane sa egzaminy fizyczne np. ratownictwo medyczne, albo z rysunku- architektura

Gość ldofia
podczas sesji to sie im przyda duzo kawy, dobre notatki i dobre sciągi :D

Gość hej Maturzysci!
na moich studiach 3/4 to byly egzaminy ustne, w cztery oczy z profesorem. Nie da sie sciagnac ;)

Gość ldofia
ile dekad temu skonczylas studia?

Gość hej Maturzysci!
to nie kwestia dekad, a specjalnosci :) Na kierunkach humanistycznych tak jest do tej pory. Przynajmniej na UAM :)

Gość uczesie1
Siema :D , ja postanowilem sie uczyc od wczoraj tak na serio , mialem sie uczyc w styczniu ale nie wyszlo ;p , trzeba sie wziasc bo to nie cale juz 3 miechy a tu tyle materialu :(.Dobra spadam sie pouczyc z 2h z polaka i angolaaa.

Gość gjfvjkgyolui
hej a co zdajesz?

Gość uczesie1
Szalu nie ma :D polak,matma,angol,gegra wszystko na podstawie ;p Jednak uczenie sie dwoch przedmiotow w jeden dzien to idiotyczny pomsyl ;p , lepiej rozlozycz sobie na inne dni, np pon-polak,wt-matma-sr-angol jeden dzien przerwy i tak dalej ;

Kilka dobrych lat temu też zdawałam maturę rozszerzoną z wosu, powiem Ci, że uczyć zaczęłam się od razu we wrześniu, zapisałam się na korki i od pierwszego tygodnia września byłam prowadzona przez moją korepetytorkę, która podzieliła mi cały materiał i kazała się uczyć i robiła mi sprawdziany, więc się nie martwiłam, że nie zdążę, zdążyłam, nie panikuj, nawet nie wiesz jak szybko się Twój mózg może uczyć pod wpływem adrenaliny, na studiach zrozumiesz o co chodzi;)

Gość uczesie1
Ja to juz widze siebie na ustynych maturach omg ... Co to bedzie , widze ten stres jak sie zacinam i w ogole ... ; /