Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szaraaaa

moje dziecko ma 12 miesiecy i nie chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość stuknij sie w leb tymi
wykrzykinikami! Dziecko ma czas do 18 miesiaca na to, aby samodzielnie zaczac chodzic, wiec najpierw sie doucz zanim zaczniesz zakladac idiotyczne tematy z setka wykrzyknikow :O

Gość jak nabierze pewności
to zacznie stawiać kroczki, ma jeszcze czas

Gość jeszcze sie nachodzi..
.

Gość a kto powiedział,
że dziecko jak tylko bedzie miało rok ma chodzić??? Jedno będzie w w wieku 9 miesięcy a inne jak przekroczy półtora roku. Skoro trzyma sie mebli i idzie to nie widze problemu, jakby w tym wieku dopiero siedziało to byłby powód do zmartwień.

Gość ja ponoć zaczęłam jak miałam
14 miesięcy niektóre dzieci mają po półtora roku i dopiero zaczynają.

Moje dopiero drugi tydzien puszcza sie od mebli np. do fotela, o ile wg niego nie jest za daleko max. 5-6 kroczkow, a zaczal mu sie 17 mc zycia, mysle, ze dziecko ma czas... nigdzie nie jest stwierdzone, ze majac 12 mc dziecko ma samodzielnie smigac... Polecam malego/mala przepasac recznikiem i probowac oprowadzac oczywiescie jesli bedzie chcialao, jesli nie to jeszcze nie jego pora. Z tym recznikim polecila nam pani nurolog bo synek mial problem zlapania rownowagi:)

Gość o matki matki
ja nie wiem, ale jest w dzisiejszych czasach wiele matek które mają świra na punkcie rozwoju swoich dzieci. Najlepiej jakby roczniak biegał, wchodził sam po schodach, sam sie mył, robił na sedes i kolację matce przynosił do łóżka:-p hahahah no i oczywiście mówił całymi zdaniami oraz dotrzymywał towarzystwa w grze w karty:-p buhahahahah

Szaraa moja córka zaczęła chodzić jak miała 15 miesięcy tez bała sie puszczać od mebli

Gość do o matki matki
no co chcesz? Moja półroczna córka wchodzi sama po schodach, biega, sama sie rozbiera i siada na sedes (z nakładką), mówi całkiem ładnie, pije ze szklanki (i sama nalewa wodę do niej) a dziś nawet sama posmarowała kromkę chleba maslem.:-)

Gość do o matki matki
talerz z jedzeniem też nosi nie wywalając zawartości:-)

Gość do o matki matki
eh przesadziłam nie półroczna córka a półtoraroczna:-)

Gość o hahahahaha do matki :
To idz z tym dzieckiem do mam talent hhahahaha jakis mutant

Gość do o matki matki
to raczej nie fenomen. Myślę,że uczy się wszystkiego szybciej, gdyż ma siostrę tylko starszą o 14 miesięcy i naśladuję ją we wszystkim. Od początku robiła wszystko szybko, siedziała jak miała 5 miesięcy juz sama, chodziła jak miała 8 miesiecy. Starsza córka robiła wszystko dużo wolniej, młodsza widocznie chce jej dotrzymać kroku:-)

Gość do o matki matki
pominę fakt,iz sama obsługuje PS3 (zapuszcza muzykę i bajki) W GRZE SING STAR trafia w rytmy fenomenalnie i tańczy:-) Muszę przyznać,że jestem z niej dumna :-)

Gość do o matki matki
a i rozróżnia marki samochodów, załapała szybciej niz starsza lekcje tatusia:-p

yyyy... Czy ty jesteś że tak powiem normalna? Piszesz posty o usunięciu dziecka, następnie piszesz że to koleżanka, w następnej kolejności na dzień następny piszesz że to ty "poroniłaś" a raczej że najadłaś się w tym celu tabletek i boisz się skrobanki... ty jestes zdrowo rąbnięta.. Piszesz raz że masz 30 lat, raz że dwadzieścia kilka, a podając gg wychodzi w rejestrze że masz 15 lat. Czy ty sie dobrze czujesz? jak nie masz co robić idź na dwór lepić bałwana albo idź do biblioteki choć nie wiem czy na edukację takiej jak ty (a może ona to on) nie jest za późno.

Gość Mama po 30
Moja mała zaczęła sama chodzić, jak miała 15 m-cy. Spokojnie, roczek nie jest magiczną granicą:)

Gość Phoebe20
spokojnie, ma czas. Moja bratanica w wieku 13 miesięcy jeszcze nawet nie chodziła przy meblach, a potem nagle ciach i w ciągu miesiąca zaczęła chodzić, najpierw przy meblach, potem jak się zagapiła to wychodziła na środek pokoju i padała na pupkę bo nie było się czego złapać :D I w listopadzie się nauczyła, z dziadkiem trzymając się kocyka, mając 14 miesięcy. W wieku 15 chodziła już sama bardzo pewnie i łapała wszystkich za ręce zeby z nią biegać, im szybciej tym lepiej :D Także nie martw się. W którymś momencie zaskoczy i w kilka tygodni będzie biegać. Zwłaszcza jak już stoi przy meblach.

Gość a co to znaczy ze wozek jest
moj synek zaczal chodzic w wieku 15 miesiecy, wczesniej raczkowal i wlasciwie nie trzymal sie mebli. Po prostu wstal i zaczal chodzic "bez trzymanki" :) Kazde dziecko ma swoje wlasne tempo rozwoju i ja niczego mu nie narzucalam, nie sadzalam go sama, czekalam az sam zacznie, niczego na sile nie robilam.

Gość mam 1,5 rocznej Juleczki
moja jak miala 12 mcy to tez robila tylko 2-3 kroki,trzymala sie mebli i bała puscic na dluzej a jak miala 13 to juz chodzila sama miesiac to bardzo duzo dla takiego dziecka moze twoja za tydzien juz bedize sama biegac

Gość do do o matki matki
Jasne jasne :) Ale jestes smieszna :) Kolejna glupia matka, ktora nic innego nie umie i musi dowartosciowac sie sciemniajac anonimowo na kafeterii :o