Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaaaaaaaaasamosia

czy to nrmalne-sen dziecka

Polecane posty

Gość asiaaaaaaaaasamosia

córka ma 9 tygodni od jakiegos tygodnia nie chce spac w ciagu dnia( tak zawsze spala po 3, 3, 5 godzinki i budzila sie na karmienie jak w zegarku)...... teraz spi rano okolo 10.00 tak z 30 minut, potem okolo 13- tak z 1,5 godzinki i to wszystko. Zasypia okolo 22-23 i w nocy do rana spi z przerwami 6 godzin. Czy to nie za malo??? w ciagu dnia lubi na rekach byc noszona(niestety), nie placze, rozglada sie. Ile spia wasze 2-3 miesieczniaki....

Gość cymes
nie masz wiekszych problemow? jezu jak juz ktos zaklada topic o snie bachora to juz kafeteria schodzi na psy :( moze sie smierdzielowi nie chce spac i tyle

Gość dzieci przechodza rózne
etapy, moze za jakis czas sie ustabilizuje i znow bedzie ladnie spac. sory, ze pisze bez polskich znakow ale dziecko mam w drugiej rece:p

Gość asiaaaaaaaaasamosia
cymes- jak nie masz ochotyi denerwuj cie takie tematy- to po co wogole wchodzisz........i piszesz

Gość asiaaaaaaaaasamosia
????

Gość za dużo śpi w ciągu dnia
przetrzymaj i nie kładź już rano na te 30 minut bo i po co? Dzięki temu jedna drzemka w ciągu dnia spowoduje że byc może będzie lepiej spać i wcześniej zasypiać, moim zdaniem 22 to zbyt późno. A wprowadzasz rytułały wieczorne, np kąpiel wieczorem? Organizacja dnia i stałe pory posiłków, kapieli i zabawy pomagają ustabilizować przyzwyczajenia dziecka. Moje zaraz po kąpieli i kolacji zasypia i tak było zawsze. Kąpiel oznacza jakoby kończenie akywności w danym dniu i udawanie się na spoczynek

Gość akrylik
rzeczywiscie troche malo...moze to taki etap ma teraz, albo nie ma stalego planu dnia. a czy wieczorem jest juz zmeczona, ale nie chce spac? przydalaby sie jeszcze jedna drzemka przed wieczorem. a ile ją karmisz w ciągu dnia? im więcej dzieci zjadają w dzien, tym lepiej śpią w nocy podobno. ja mam 6-mies. dziecko i ma drzemki mniej wiecej tak: 9.30 - 10.00 12 - 13.30 15.30-16.30 zasypia o 7.30 wieczorem, 23.00 - karmienie przez sen, czasem 5.00 - karmienie i budzi sie o 7.00 rano

Asiaaaaaaasia moja po pierwszym miesiącu przestała spać w dzień, czasem zasypiałą na pół godzinki, spałą jedynie na spacerze. Także nie przejmuj sie. Widocznie chce poznawać świat a nie spać :) A co do wieczora to pamiętaj o rytuałach. Lena zawsze o 19 miałą kąpiel, potem mleko i spanko. kładłąm ją do łózeczka i przychodziłam jak zbierało się na płacz , przytulilam i znowu do łóżeczka i tak do oporu aż w końcu ładnie zasypiała.Powodzenia. Ja uważam , ze z dziećmi nic na siłę.

Gość akrylik
zgadzam sie, rytualy sa bardzo wazne...

może nie ma ochoty spać, może jakiś skok rozwojowy i niedługo się to zmieni. Ogólnie dzieci w tym wieku sa już bardziej kontaktowe, zaczyna je interesować otoczenie, więc może dużo atrakcji i nie chce nic przeoczyć :)

Gość asiaaaaaaaaasamosia
oczywiscie pamietamy o rytualach, jedzenie co 4 godzinki, o 13 spacer,o 19 30 zawsze kapiel, potem jedzenie i tez nie moze zasnac a widac ze jest zmeczona

Gość akrylik
moze jest glodna wieczorem dlatego nie moze zasnąć... spróbuj ją karmić w momencie kiedy lapie taki letarg senny. naucz, ze po kapieli zawsze dostaje cyca, albo butlę, gasimy swiatlo i nyny. jak jest zmeczona to znaczy, ze chce spac tylko nie umie sama zasnąć, to normalne. dzieci nie wiedzą, ze są senne. musisz byc mądrzejsza od niej. usypiaj zaraz po karmieniu wieczornym i zawsze przy zgaszonym swietle