Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czywycofacpozew

Czy wycofać pozew o rozwód ?- 5 miesiąc ciąży

Polecane posty

Gość czywycofacpozew

witam mam poważny problem jak w temacie. Małżeństwem jesteśmy od 5 lat i od tych 5 lat staraliśmy się o dziecko. 2 poronienia leczenie się i wyczekiwanie czyto może już sprawiło, że oddalilismy się od siebie. był nawet czas gdy oboje wiedzieliśmy,że każde kogoś ma i udając, że wszystko gra daliśmy sobie ciche przyzwolenie na romanse. póżniej kolejna ciąża i jej utrata zbliżyły nas do siebie rozmawialiśmy o tym co jest tak naprawde ważne w życiu, czy jeśli nie bedziemy nigdy mieć dziecka czy będziemy potrafili żyć ze sobą. pół roku temu oboje stwierdziliśmy, że nasz związek nie opiera się już na miłości tylko na przyjazni i postanowilismy się rozstać. 2 miesiące temu odważyłam się i złozyłam papiery rozwodowe i własciwe mniej więcej w tym samym czasie okazało się, ze jestem w ciązy i to już w 3 miesiącu. lekarz wytłumaczył mi, że bywa tak, że jest okres i jest ciąża dodatkowo leki, które brałam wpłyneły na to, że właściwe tylko te pare kilo wiecej sie pojawiło i nic więcej. kiedy zadzwoniłam do męża - dopiero 2 tyg temu. najpierw zapadła cisza a póżniej się popłakał. jest za granicą. powiedział, że pod koniec lutego przyjedzie do Polski. lekarz twierdzi, że ciąża jest bezpieczna i nie musze się martwić.nie wiem może powinniśmy dać sobie jeszcze jedną szanse i stworzyć tak wyczekiwanemu malieństwu dom?

Gość Warszawianka z Tarchomina
Czy to jest jego dziecko?

Czy to jest jego dziecko?Pytam bo ważne.

Gość jagienka20
ta ciąża to może znak że powinniście jednak być razem. zdrade można wybaczyć. a wasze dziecko może was pogodzić. daj mężowi szanse jeśli on też tego chce. Szcześcia życzę. :*

Gość czywycofacpozew
tak jego. sypalismy ze sobą jeszcze po tzw rozstaniu

*to

Myślę,że powinnaś poczekać na przyjazd męża.Porozmawiacie i podejmiecie decyzję.Pozew zawsze zdążysz wycofać.

Gość czywycofacpozew
jagienka20 dziekuje ale obawiam się, że to nie będzie takie proste. mysle, że on tam za granicą już z kimś zaczyna sobie układać życie i być może nie zdecyduje się zaryzykować a i ja nie chciała bym obiecywać mu, że wszystko się ułoży.

Gość czywycofacpozew
Warszawianka z Tarchomina zaraz na początku marca mamy pierwszą rozprawe dla tego też pewnie przyjedzie. wiem, że na pierwszej właśnie próbują jeszcze, ze tak to nazwe nas połaczyć i tu tkwi problem co w tedy zrobić co on w tedy zrobi. jakos boje się tego spotkania i rozmowy.

Wiem,że się boisz.Kto by się nie bał.Ale to nieuniknione.Musicie porozmawiać i to bardzo poważnie.Wtedy podejmiecie decyzję.Dowiesz,co on sądzi,co ma w zamiarze zrobić,itd.Ma czas,pewnie rozmyśla o tym wszystkim. Życzę,aby wszystko się dobrze skończyło,żeby dziecko miało oboje rodziców.:) Czyli was.Będę trzymać kciuki.🌻 Teraz spadam.

Gość trutkaggg
daj szanse. ciesze sie razem z Tobą :)

Gość precz z bachorstwem
bachor zawsze przynosi pecha i kłopoty,hahaaa

Gość dla mnie bez sensu rozstajecie
sie uznajacie ze nie ma milosci a teraz pojawia sie dziecko i powrot?? jaka wy rodzine temu dziekcu chcecie stworzyc ?/ jakim wy jestescie malzenstwem ze pojawil sie problem i sie rozstaliscie ?? nie kochacie sie na tyle zeby twac mimo wszystko trzeba bylo walczyc o malzenstwo a teraz co myslisz ze urodzic sie dziecko i bedzie ok ??

powiem ci cos twja sytacje mniej wiecje mozna przyrownac do tego: nie uklada sie rozstajecie sie facet szuka innej ale nie wyszlo i wraca przyjelabys go ?? no nie bo sie toba zabawil i jestes jego wyjsciem awaryjnym tak samo z dzieckiem pojawilo sie dziecko i juz super wszystko pieknie a co bedzie jak znowu pojawi sie problem ?? znowu sie rozstaniecie i jak sie sam rozwiaze to wrocicie ??

dla mnie to to jest małżeństwo z wyrachowania w czystej postaci piękny przyklad "rodziny" dla dziecka, nie ma co

tez uwazam ze jak do siebie wrocicie to z wyrachowania wybacz ale jaki wam cel przyswiecal kiedy braliscie slub?? z milosci chciliscie byc razem kochac sie zyc czy dla dziecka ? on mial byc dawca nasienia a ty inkubatorem?? cel nie doszedl do skutku to dowidzenia Kobieto nie rozstaliscie sie zbey cos przemyslec ty zlozylas POZEW ROZWODOWY to nie jst takie sobie a wycofam urodze bedzie super Jak ktos sie decyduje na rozwod to naprawde nie jest dobrze i to jest delikatnie powiedziane

a jeszcze jak czytam o tych romansach to szok boze kobieto ja bylam chora na anorekksje 3 lata mialam obrzydzenie do sowjego ciala nie chcialam zeby maz mnie dotykal mowilam mu ze jak kaze mi przytyc to wybieram diete nie jego i co myslisz ze sobie gdzies poszedl?? walczyl i robil wszystko zbeym ja walczyla ciagle mnie pilnowal gotowal dla mnie w pracy zalatwil sobie urlop bezplatny kiedy bylo juz bardzo ciezko ja tez sie staralam walczyc ze soba dla NIEGO czy ty wiesz jak taka choroba oddala co robi z ludzmi ?? wiesz ?? brak dziecka to jest powod do romansow no chore

Gość czywycofacpozew
do dla mnie bez sensu rozstajecie - widzisz wiem jak to może wyglądać ale z mężem znamy się od piaskownicy znalismy się na wylot długo przed slubem. były plany, marzenia. oboje nigdy nieukrywalismy przed sobą, że pragniemy dziecka i własciwe po to zalegalizowalismy nasz związek. być może prawdziwe zycie nas przerosło bo nie było takie jak oboje zakładalismy, że będzie. tak jak ja nie wiem na czym polega walka z anoreksją tak pewnie ty nie wiesz czym jest pragnienie posiadania dziecka. nie chodzi tu o dawce spermy czy inkubator tylko o to że własnie tego brakowało nam do pełni szczęścia. nie wiesz jakie to uczucie kiedy słyszysz, że prawdopodobnie nigdy nie zajdziesz w ciąże a pózniej lekarz łaskawie stwierdza, że być może zajdziesz ale szanse iż ojcem dziecka będzie to twój mąż są zerowe. za bardzo pragnelismy tego dziecka i zapomnielisy pielęgnować związek zatraciliśmy się w tym wszystkim:(