Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wanilia i czekolada

brak perspektyw...już nawet

Polecane posty

Tak naprawdę nie wiem czemu to piszę... może muszę się komuś wyżalić a nie mam komu:( Nie wiem dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe... pracowałam w dobrze prosperującej firmie (finanse), skończyłam studia kompletnie w innym kierunku - techniczne (dużo pracy mnie to kosztowało), zawsze starałam się być idealna...i co?... mija ponad rok a ja nie mam pracy (siedzę z rocznym dzieckiem w domu-nie mam w okolicy rodziny, żłobek-jakbym go zapisała od razu gdy się urodził to może teraz by się załapał, niania-musiałabym naprawdę dużo zarobić, żeby ją opłacić), nie mam pieniędzy na gigantyczne opłaty i życie, nie mam perspektyw co dalej.... Może źle to zabrzmi, ale nie mam nawet możliwości "sprzedać się" (dużo o tym myślałam i jeżeli trzeba dziecku zapewnić byt to i to wchodzi w grę), bo przebywam z własnym dzieckiem 24h/dobę.

Gość fhfghfh
no i jak sie teraz utrzymujesz?

hmm... żyje/żyjemy za marne grosze (ok.400-450zł/m-c).pisze o życiu a nie opłatach i tak dalej. a jak? niestety dostaje od męża, który nie mieszka z nami. Piszę niestety, bo uważaj to za upokarzające. Chyba właśnie bardziej nawet niż seks za kasę. Wtedy wiem, że to ja "zarobiłam" na siebie. Zresztą nieważne.

Gość dlaczego nie mozesz
sie sprzedac?

a dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem? Ciekawe jak, jak przebywam z dzieckiem 24h/dobę.. A jedyny moment kiedy z nim nie jestem to jak śpi (czyli np.akurat teraz).

Gość miastowy
i tak dobrze,że daje. Są tacy co nic nie płacą

No jakbym tego nie dostawała to żyła bym chyba powietrzem. Chociaż ja przynajmniej mogłabym, ale dziecko raczej nie. I po co była nauka, praca od I-wszego roku studiów, wyjazd do innego miasta na studia....

Gość miastowy
brak konsekwencji. Albo kariera zawodowa, albo macierzyństwo.

Gość miastowy
no i jak autorko?