Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość talalala

problem z zaproszeniami.... POMOCY!

Polecane posty

Gość talalala

Mamy z narzeczonym fajny tekst do zaproszen tylko nie mam pojecia jak sformułować do tego jakimś wierszykiem ze zapraszamy takze na poprawiny... siedze nad tym juz tydzien i nic pomóżcie

Gość dwa i pół
nie spotkałam sie z tym żeby na zaproszeniach było napisane coś o poprawianch, u nas (opolskie) robi się tak że para młoda na chwile zabiera głos (nie wiem dokładnie kiedy) i ogłaszają że zapraszają wszystkich na poprwiny o tej i tej godzinie na obiad czy tam na kawe

Gość moim zdaniem....)
A u mnie zawsze było tak, że jeżeli ktoś dawał zaproszenie na ślub i wesele, oznaczało to że impreza jest jednodniowa. Natomiast jeżeli ktoś planował poprawiny, pisał o tym w zaproszeniu (np. po uroczystości zaślubin bla bla bla serdecznie zapraszamy na wesele oraz poprawiny, które odbędą się w restauracji bla bla bla). Nie ukrywajmy, że goście powinni o poprawinach wiedzieć nieco wcześniej, żeby zarezerwować sobie czas, czy choćby nawet wziąć jakieś lepsze ciuchy na zmianę. A i dla pary młodej są to dodatkowe koszty - trzeba przecież zarezerwować salę, zamówić obiady. Jak goście w ostatniej chwili na weselu dowiedzą się że poprawiny są jednak przewidziane, to zwyczajnie mogą nie móc na nie przyjść. A młodzi zostają z toną jedzenia i niepotrzebnymi kosztami,

ja nie piszę o poprawinach- każdemu przy wręczaniu zaproszeń powiemy że poprawiny są planowane i że zapraszamy;) oczywiście to tylko moje zdanie;)

Gość talalala
chyba tez tak zrobie ze normalnie napisze... musze to uwzglednic w zaproszeniu poniewaz moja rodzina jest rozrzucona po calej polsce i che aby goscie wiedzieli o tym wczesniej

Gość przewodnik-ślubny
Witaj :) Zapraszam na swój nowo powstały blog poświęcony ślubom. http://przewodnik-slubny.blogspot.com/ Znajdziesz tu mnóstwo przydatnych treści oraz linków. Pomożemy w wyborze sali, sukni ślubnej, fotografa czy też różnych innych dodatków. Zapraszam również osoby, które chciałyby zareklamować coś związanego ze ślubem.:)