Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leczoooo

Jak dobrze zrobic LECZO ?

Polecane posty

Gość leczoooo

prosze o fajne, sprawdzone przepisy:) najbardziej interesuje mnie, jak postepowac z papryka, zeby skorka wyszla dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość .kundys.
leczo jest zle, szatani jadaja leczo, ja nie chce byc szatanem i nie podam ci przepisu, bo nie chce bys ty takze stala sie szatanem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie wiem, czy to rewelayjny przepis, ale napisze Ci, jak ja robie: Kroję dużo cebuli w krążki, wrzucam do garnka z połową margaryny. Kroję cukinie w kostkę, papryke w kostkę (lub podsmażam z poieczrkami), daję 2 pomidory (obieram skórkę), z pieczarkami podsmażam kiełbasę. Wszystko duszę pod przykrywką. Na koniec duszenia, jak jest za dużo wody, zdejmuję pokrywkę i daję "odparować potrawie". Sole , pieprzę. Nie którzy dodaja ciut koncentratu. Aha, ząbek czosnku nie zaszkodzi. I wszystko, najtaniej wychodzi wczesną jesienią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ci napisze jak ja robie i to nie z zadnego przepisu sama kombinowalam i moja rodzinka wcina az im sie uszy trzesa potrzebujesz 1pieczarki okolo pol kg papryka rozne kolory ok.pol kg fasolka czerwona 2 puszki kielbasa ok.pol.kg cukinia cebula wszystko kroisz w kostke, podsmazasz pokolei wszystko na patelni do miekkosci do pieczarek ja dodaje przy prozeniu magii, wlewam wszystko do wielkiego gara cebhule podsmazasz posolona papryke podsmazasz do miekkosci kielbase tak samo ja doprawiam papryka i minimalna iloscia keczupu,sol pieprz itd do smaku wszystko w garnku podlewasz woda i czekasz do zagotowania wszystkiego i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wszystko duszę pod przykrywką.-----> w garnku, nie na patelni. Gwoli ścisłości:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość .kundys.
konfucjusz jadal leczo, i byl szatanem, tak jak inni, nie jedz leczo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wody nie dodaję, no, może 2 łyżki stołowe, bo jak wszystko puści soki to może sie zrobić pulpa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość franiia
Ja robie leczo tak. Potrzebuje z 4 papryki, 2 male cukinie, 2 - 3 cebule, 2 puszki pomidorow, pol kilo pieczarek i kielbasa ( czasem slaska i parowki a czasem jedno albo drugie) Kielbaski tez powinno byc sporo. Wszystko kroje na dosc spore kawalki - tak lubie a poza tym male kawalki papryki rozgotowuja sie. Najpierw smaze kielbase, potem dodaje cebule, nastepnie pieczarki, pomidory, papryka a na koncu cukinia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leczoooo
dziekuje:) wydaje mi sie, ze kolejnosc ma znaczenie, bo papryka moze zrobic sie gorzka i ta glupia skorka nie wyjdzie taka jak chce ale nie ma co przesadac chyba, toz to tylko leczo:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość j_ulka
ja robię tak: 1kg papryki różne kolory 1kg kiełbasy 1kg pomidorów 0,5kg cebuli Cebulę kroję w piórka, podsmażam na oliwie i do gara, na tej samej oliwie podsmażam kiełbasę i do gara, dalej papryka w paski (dość cienkie) do gara i wszystko przyprawiam pieprzem i solą, mieloną papryką ostrą i słodką. Jak się trochę pogotuję to wrzucam pokrojone sparzone i obrane pomidory. no i to się gotuję jakąś 1h. I gotowe Ale jak np nie lubisz tej skóry z papryki która po gotowani się oddziela od miąższu to można opiec paprykę na grilu, albo nad palnikiem gazowym, papryka musi zrobić się cała czarna - potem taką ciepłą paprykę wkładam do worka foliowego i czekam 10min i obieram tą czarną skórę. Papryka ma lepszy smak ale dużo z tym roboty, jak masz kuchenkę elektryczną to możesz wstawić do piekarnika na górną grzałkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leczoooo
o, przepis franiii najbardziej do mnie przemawia:D dziekuje jeszcze raz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leczo to taki misz masz i tego nie da sie niezrobic hehehe jak nawet cos sie nie uda to i tak dobre , ja na to mowie mieszanina bo tak to wyglada heheh , a ha ja czesto dodaje oregano daje super smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość j_ulka
ja nie lubię pieczarek w leczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×