Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina8228

Becikowe

Polecane posty

Gość karolina8228

Dziewczyny mam pytanie, chodzi mi o zaświadczenie do becikowego. Mam dokumentacje, kartę ciaży, ale nie mam takiego zaświadczenia wystawionego przed 10 tygodniem, a zmieniłam lekarza. Powiedzcie co w takiej sytuacji? Czy te zaswiadczenie mogę wziąć od lekarza który teraz mi prowadzi ciążę np. po porodzie?

Teraz już nie ma obowiązku przedstawiania zaświadczenia, że było się pod opieką lekarza przed 10tygodniem ciąży. Musisz mieć zaświadczenie od lekarza, że chociaż raz w tracie ciąży byłaś u lekarza.

Gość dfghnjmk,kmjnh
a co za problem iść do pierwszego lekarza?

Gość karolina8228
taki problem, ze przeprowadziłam się 500 km

Ale nie musi do niego iśc jak nie chce. Możesz to zaświadczenie wziąć od lekarza, który teraz prowadzi Ci ciążę, mimo że nie chodziłaś do niego przed 10tygodniem.

Gość karolina8228
lapia - dziękuję

Gość mylisz sie lapia
ja musialam przedstawic zaswiadczenie od lekarza gin ze pierwsza wizyta byla przed 8tc. Ja nie wiesz to nie mac dziewczynie w gloowie.

Gość mama xxx
Ty wyzej to chyba rodzilas z 5 lat temu, ze takie bzdury piszesz, wymog, ze sie bylo przed 10 t.c. u lekarza juz NIE ISTNIEJE!!! lapia dobrze pisze i nie maci tylko Ty zakuty łbie

ten wymóg jest niby zawieszony do konca 2011 roku ale w różnych urzędach różnie na to patrzą niestety a jak wymagają zaświadczenia takiego do 10tyg to niby jest to bezprawne ale weź się wykłócaj ;/

Trzeba się wykłócać! To są pieniądze, które nam się należą i basta. Jak szanowna pani urzędniczka będzie marudziła to można sobie wydrukować tą ustawę i podsadzić pod nos dla mądrali. Bezczelne babska, którym nawet nie chce się normalnie wniosku przyjąć.

Podobno od stycznia wszedł znowu przepis że jeżeli urodzisz dziecko w tym roku a nie będziesz miała zaświadczenia że byłaś u lekarza do 10 tc. to możesz się pożegnać z becikowym. A jeżeli urodziłaś dziecko przed 2011 r. to nawet jak byś była pierwszy raz w 9 miesiącu ciąży to ci się należy :) Wiem bo załatwiałam to w tym miesiącu :P