Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna nibyja

Gdzie do pracy bez studiów?

Polecane posty

Gość Taka jedna nibyja

Witam, jestem w 3 LO, niedługo matura. Mam toksyczną sytuację w domu i nie chcę tu mieszkać, muszę się wyprowadzić. Nie mam jednak pieniędzy na mieszkanie. W ogóle nie mam pieniędzy. Pomyslałam, że mogłabym wyprowadzić się z miasta zaraz po maturze i nie iść na studia, a do roboty. Ale gdzie by mnie zatrudnili tak, żebym dała radę wyżyć...

Gość xxxyz***
może konsultant taki co dzwoni np z neti orange

Gość Taka jedna nibyja
dziękuję za odpowiedź :) Sprawdzę :)

Gość Taka jedna nibyja
Ktos jeszcze się wypowie?

tez będę szukała pracy po maturze w innym mieście i też nie wiem gdzie się zaczepić. Może w jakiejś knajpie, a moze w sklepie, nie wiem...

Gość kkkiiikkkaaa
Może jakiś butik w centrum handlowym? Zarobki to jakieś 1500zł na rękę, czasem dają tez premie. Praca ok. 11 - 12 godz, ale 3-4 razy w tygodniu. Spokojnie da się to pogodzić ze studiami.

Gość Taka jedna nibyja
dziękuję :)

Gość xxxyz***
może jeszcze stewardessa ciekawy zawód tylko trzeba znać dwa języki na poziomie podstawowym jak chodzisz do liceum to pewnie się uczysz jakiś dwóch języków to bardzo ciekawy zawód no i się zarabia nie mało i podróżuje po świecie

Gość kkkiiikkkaaa
A jeszcze praca w butiku ma taką zaletę, że jak ktoś pracuje jakiś czas, to awansuje na kierownika sklepu:) Nie jest to jakaś rewelacyjna fucha, ale potem możesz napisać w CV, że pracowałas na kierowniczym stanowisku i masz doświadczenie w zarządzaniu zespołem.

możesz iść zawsze na zaoczne a pracować na tygodniu, bardzo dużo osób tak robi, a dla chcącego nic trudnego i praca się znajdzie

Gość Taka jedna nibyja
Uczę się dwóch, jednak tak naprawdę znam tylko angielski. Z niemieckiego w ogóle nic nie umiem, bo praktycznie nie było zajęć(tylko zdający mieli lekcje).

Gość Taka jedna nibyja
liliput88 - o tym też myślałam, jednak studia nie są dla mnie rzeczą najważniejszą. Na razie wystarczy mi, że znajdę pracę i ucieknę z domu :)

Gość elizabela
moglabys w agencji sprubowac, tez tam juz pol roku pracuje i mam 5-20tys w zaleznosci ile chce mi sie pracowac

Gość aluchaaaaaa
ale ktos tu bzdury opowiada o stewardessach :O przeciez to trzeba specjalny kurs czy szkole zdac zeby byc stewardessa...centrum handlowe,konsultantka telefoniczna - takich ofert jest najwiecej i do jednej z nich na pewno Cie przyjma :)

Gość kkkiiikkkaaa
a na konsultantkę nie radzę iść, bo to parszywa praca. Siedzisz 8 godz. i bez przerwy gadasz. Jak cię posadzą na infolinii to wysłuchujesz żali i pretensji sfrustrowanych klientów, jak w telemarketingu to jeszcze gorzej, bo trzeba wydzwaniac i wciskac ludziom oferty. Poza tym rozmowy są nagrywane, kontrolowane, trzeba wyrabiać jakieś normy i ogólnie stres jest taki, że wiele osób wymięka po miesiącu.

Gość Taka jedna nibyja
Dziękuję :)