Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaczka ka

niedosłuch u 3,5 latka

Polecane posty

Gość majaczka ka

MOja 3,5 letnia corka czesto miala katar i zaochany nos, wizytu u laryngologa nic nie daly... "przewlekly katar"... lekko powiekszony migdal.. od 2 dni corka ciagle powtarza "slucham" jak sie do niej mowi.. mowi ze wszytko co mowimy jest rozbabrane a z odleglosci ok 3 m nie slyszy glosnego mowienia.. jestem przrazona:(( dostalam skierowanie na badanie czy z uchem wew wszytko ok.. tak bardzo sie boje ze ten niedosluch jest nieodwracalny:( czy ktoras z Was miala podobny problem??

Gość hej moja corcia tak miala
tez miala wtedy 3 latka pojawil sie katar taki cos jak alergiczny i nie przechodzil i uszy pozatykane miala poszlam do laryngologa stwierdzil lekko przerosniety 3 migdal przepisal krople do nosa i dmuchanie takie balony bo w bebenkach byly plyny pomoglo ale po paru miechah wrocilo migdal byl powiekszony jeszcze bardziej miala wycinany i przy tym sciagane te plyny z bebenkow i okolo roku byl spokoj potem znow powtorka znow balony i nic nie pomoglo znow zabieg podciecie bocznych bo one sie powiekszyly i znow sciaganie tych plynow na razie spokoj minol rok najlepiej isc do takiego laryngologa co przeprowadza badanie na kompie taka sonda z kamerka wklada do uszka i widzi wszystko tak badal uszka nosek i gardlo to nie boli nic to tylko taka kamerka nie wklada sie tego gleboko pozdrawiam i zycze zdrowka dla corci:)

witaj moja corcia jak miala 3 latka dostala kataru takiego jak na alergie nic nie pomagalo zaden lekarz nie wiedzial wkoncu dotarlam do laryngologa i stwierdzil przerosniety 3 migdal i plyny w uszach przepisal krople i takie baloniki do dmuchania przez nosek zeby powstalo cisnienie w uszach i ten plyn zeszedl pomoglo ale po paru miesiacach powrocilo wszystko wiec miala zabieg usuniecia migdala i odciagnieci tego plynu i byl spokoj ale znow po jakims czasie wrocilo i znow zabieg uszy i podciecie bocznych po tym juzrok minol i wszystko jest ok a badanie miala robione taka sonda z kamerka lekarz przytyka do noska uszek i wszystko widzi od srodka na monitoze polecam zero bolu i stresu dla malucha pozdrawiam i zycze zdrowka dla corci:)

oj myslalam ze to pierwsze mi sie nie wyslalo;)

Gość gość
Ja proponuje jeszcze jedno badanie słuchu i jeśli problem będzie się utrzymywał to być może nie uniknione będzie założenie aparatu słuchowego. W taki wypadku zalecam wizytę w www.sono.com.pl i upewnienie się, że wszystko będzie w porządku.

Gość gość
spieeeerdalaj spamerski śmieciu~!