Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem ciekaw

Portale randkowe

Polecane posty

Gość jestem ciekaw

Czy na portalach odpisujecie facetom bez zdjęcia?

Gość ona32
ja odpisalam .nie bylo zle .spotkalismy sie nawet w ciemno

Gość jestem ciekaw
a Ty sama masz zdjęcie?

Gość ona32
nie tez nie mialam .

Gość jestem ciekaw
No to oboje tak naprawdę bawiliście się w "randkę w ciemno". A co sądzisz o tym, że jednak ze stron ma zdjęcie a druga nie? Ja wysłałem mnóstwo wiadomości (oczywiście się natrudziłem, a nie zwyczajnie ctr+v) do dziewczyn ze zdjęciami, ale odpisała jedna - w dodatku niesamowicie zdawkowo... Najzabawniejsze jest to, że gdyby którakolwiek poprosiła o zdjęcie od razu bym przesłał, żeby być fair, ale większość wchodzi na profil i na tym się kończy. Może to też jakiś sposób na dowartościowanie? Zbieranie i kolekcjonowanie wiadomości od facetów?

Gość fdnwioewiewoe
jak mialem 2 randki z dziewczynami ktore mialy zdjecia, calkiem ladne byly :) ja nie mialem swojego zdjecia ale to nie byla zadna sympatia ino zapisanisobie;) mozecie sie smiac, ale wole takie dziewczyny niz te dziwki z sympatii, co na wyglad leca tylko

Gość ona32
jednen mial zdjecie i poprosil mnie tez o to wyslalam.kontakt mamy do dzis juz pare miesiecy ale to nie jest to.po prostu kolega,ale nie moge zrozumiec jednego ludzie loguja sie na roznych portalach a juz jak ktos do nch na0=pisze nie ma odezwu .nie rozumiem tego to po co tam siedziec.

Gość jestem ciekaw
No ja miałem konto tylko na sympatii... Zniechęciłem się przez to i więcej nie zakładałem:D

Gość ona32
mnie tez to zniechecilo.pozatym symaptia to beznadziejny portal,ludzie tamk tylko patrzna na wyglad,wszyscy sa baaaardzo aktywni duzo pracuje malo siedza w domu jakie to glupie tylko na pokaz

Gość jestem ciekaw
No właśnie ona32 to jest najlepsze... Bo rozumiem, że dla kogoś może być ważny wygląd (Bo dla mnie jest), jednak niech nie będzie dzieckiem tylko poprosi o zdjęcie. A wnioskowanie o mojej osobie na podstawie jednej wiadomości? Nawet po dłuższej wymianie ciężko jest kogoś ocenić. Więc po co tam są? Sam nie wiem, ale chyba nie dlatego, żeby kogoś poznać...

Gość ona32
dziwne to jest,wydaje mi sie ze na tych portalach to wiekszosc ludzi nie do lkonca kogos szuka na powaznie dlatego je reaguja na wiadoosci.nie wiem o co w tym wszytskim chodzi.a na podstawie jednej wiadomosci masz racje nie mozna nikogo ocenic no chyb ze jest naprawde idioyczna

Gość jestem ciekaw
Ciężko żeby była naprawdę idiotyczna:D Zwłaszcza, że ja raczej piszę same długie wiadomości... Po prostu teraz to już wolę szukać kogoś na głupich imprezach i w klubach niż na portalach.

Gość ona32
tez tak uwazam.nie mialam na mysli ze to Ty piszesz idiotyczne wiadomosci tylko ogolnie bo mi sie zdarzyla ze dostalam takie beznadziejne ze szkoda gadac i od razu faceta przekreslilam mimo ze zdiecie mi sie podobalo

Gość ale wy dziwni jesteście
może nikomu się nie spodobaliście po prostu? Ja jestem na sympatii mam zdjęcia na posty bez zdjęc odpisuę zdawkowo, czekam na zdjęcie, na ogół go nie dostaję, Ci faceci ze zdjęciem tylko jeden mnie sie podobał i piszemy do siebie cały czas, reszta, widac ja nie b yłam w ich guście. Ja się nie lansuje, zdjęcia mam zwyczjane, aktualne i nie retuszowane, nie przybieram poz, nie robie ustawek nie korzystam z sesji profesjonalistów, może dlatego mam mniejsze szanse ale mnie to nie boli bo jak ktos sie interesuje zdjęciem a nie mną to tylko mój sukces że mnie taka osoba omineła :-)

Gość ona32
a jak mielsmy sie spodobac skoro nie ma tam naszych zdjec.

Gość jestem ciekaw
No i to jest świetne pytanie:) Jak można się sobie podobać bez zdjęć? Poza tym, mówisz, że czekasz na zdjęcie, a ile razy o nie poprosiłaś? Ja się angażuje w pisanie wiadomości i staram się to robić najlepiej jak potrafię, zawsze dając jakieś pytanie, szansę na odpowiedź. Jednak bez sensu jest dla mnie się męczyć, jeżeli na ciekawe pytania dostaję jednozdaniową odpowiedź (oby tylko). Dla mnie ważne jest, że traktujemy siebie nawzajem poważnie. Jak ktoś tego nie robi, to po co ja mam marnować mój czas i czas tamtej osoby? Co do podobania, to rozumiem, że można się sobie nie spodobać na spotkaniu, bo tam dochodzi wiele aspektów, sposób bycia, mimika, sposób mówienia, czasem i wygląd, styl, zatem możliwa jest szybka ocena i stwierdzenie: No dobra - nie pasujemy do siebie, coś nie gra. Ale jak to zrobić po kilku wiadomościach? Po prostu się nie da...

Gość ona32
a sprobuk napisac do jakiejs dziewcynyn bez zdjecia skoro ty nie masz nie wymagaj zeby ona miala.po poaru wymianach wiadomosci mozece sie wymienic zdjeciami i wtedy bedzie wszytsko jasne

Gość jestem ciekaw
Próbowałem, ale niestety jestem "pusty", "próżny", czy jak ktoś woli może to nazwać inaczej, ale wygląd jest dla mnie też ważny. A pisząc do dziewczyn bez zdjęcia kilka razy się zniechęciłem, a potem mi ciężko wybrnąć z tej sytuacji, jak mi się ktoś nie podoba, bo nie umiem być niemiły;/

Gość ona32
moze akurat trafiales na kobiety dla ktorych wyglad jest najwazniejszy,a moge iwedziec ile masz lat?

Gość jestem ciekaw
Twoja liczba czytana od końca plus jeden;) Czyli może i jestem młody, może mi samotność nie doskwiera, bo czasem wyjdę na jakieś spotkanie, a to się umówię z kimś poznanym na imprezie. Ale wciąż nie mogę trafić na kogoś dla mnie i powoli zaczynam odczuwać presję czasu, który niestety nieubłaganie ucieka.

Gość studentkaqwqeq
Ja odpisywałam tylko wtedy, gdy owy męzczyzna napisał coś ciekawego o sobie. W końcu czymś musiał mnie zainteresowac żebym chciała go poznać.

Gość ona32
moim zdaniem dziewczyny w wieku 23 i nizej to patrza tylko i wylacznie na wyglad .tez tak kiedys robilam ,takie sa prawa mlodosci

Gość studentkaqwqeq
a czemu nie zmaieściłeś swojego zdjęcia?

Gość jestem ciekaw
Ja z tym nie mam problemu i nawet rozumiem, że dziewczyna patrzy na wygląd. Drażni mnie to "tylko". Mógłbym napisać o moich perypetiach i o tym, jak zmieniają się priorytety, ale nie o to chodzi i nie w tym problem. Dla mnie problemem jest to, że już mało kto chce poznać człowieka jako osobę... Gdyby mnie oceniać po szaleństwach i głupotach jakie robiłem to naprawdę nie zasłużyłbym sobie na wiele, jednak gdyby spojrzeć na to, jaki jestem to totalnie inna bajka. A często ludzie nie mają tak głupiego poczucia humoru jak ja i wieczny kompas moralny.

Gość jestem ciekaw
Czemu nie zamieściłem zdjęcia? Może nie jestem klasycznym typem przystojniaka... jednak chciałem za wszelką cenę udowodnić, że mogę coś zdziałać wyłączając wygląd. Chyba się myliłem:)

Nie prawda że patrzą tylko na wygląd. Tak na prawdę każda kobieta potrzebuje i oczekuje czego innego, dla jednej najważniejsze jest poczucie humoru, inna lubi intelektualistów, inna jest aktywna i tego oczekuje. Stwierdzenei że dziewczyny w tym wieku patrzą tylko na wyglą d jest płytkie. Jeżeli tak uważasz to szkoda czasu na szukanie. Wpierw rozejrzyj sie i zobacz że to nieprawda :)

Dziekuję za odpowiedź. Wyłączyłeś wygląd, ale włączyłeś coś w zamian (szerszy opis tego jaki jesteś). Bo jednak z wyglądu można co nieco wyczytac

Gość jestem ciekaw
Co mogłabyś wyczytać z jednego zdjęcia powiedzmy samej twarzy? Bo rozumiem, że patrząc na resztę - styl, a ściślej wyczucie stylu, może jakieś psychologiczne tricki z patrzenia na postawę? Powiem Ci szczerze, że kilka lat temu czytałem książkę o cechach charakteru powiązanych z wyglądem. Może było w tym jakieś ziarenko, jednak często nie sprawdzające się.

ze zdjęcia nie wyczytam charakteru, ale daje mi to pewien obraz danej osoby. Pozwala mi to na personalizację profilu. Mówiąc wyczytać miałąm na myśli ta otoczkę, postawe, usmiech (badz jego brak, tlo...

Gość jestem ciekaw
Teraz już raczej pomimo wszystko nie będę szukać na portalach... Zbyt wiele niepowodzeń:) Pójdę lepiej do biblioteki:D Co do tej otoczki, to się z Tobą nie zgodzę, bo zdjęcia mogą być pozowane, uśmiech nieszczery, a tło specjalnie dobrane... Po prostu zbudujesz sobie jakiś obraz, ale nie będzie on nigdy wiernym odwzorowaniem. Ja myślę, że dlatego tym lepiej szybciej jest się spotkać, wyjść gdzieś razem i się przekonać o drugiej osobie.