Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamunia 30

jaka wode mineralna dla niemowląt kupić???

Polecane posty

Gość Mamunia 30

pomóżcie prosze, jaką wode kupić do przygotowania mieszanki???

Gość mama__julki__
ja pare razy mialam nestle aquarel

zywiec zdroj... choc ja mojemu przygotowuje na przegotowanej wodzie z kranu... i nic mu nie jest;]

Gość kira@
dla niemowlaka odpowiednia jest woda zrodlana- woda mineralna za bardzo obciazylaby mu uklad pokarmowy

Gość ja też czasami tak mam
przefiltrowaną wodę z kranu, znacznie lepiej jest kupić filtr na kran lub taki jakby dzbanek, do którego wlewa się u góry wdoę, woda przelatuje powoli przz filtr, ściekając do dzbanka na dole. i jest czyysta. polecam. nie przesadzajmy z mineralna itd. a że niby woda mineralna obciąży żolądek, jak jest przegotowana ?? bzdury. moja znjoma dawałz dizecku NOWORODKOWI niegotowanż wod mineralną do picia i dziecko ma 4 lata, zdrowe jak ryba. i inny przykład: kuzynka męża, pediatra, ma obecnie lat 32, dawałą sojej córce mleko modyfikowane na wodzie mineralnej (różnej) nieprzegtowanej, gdy dziekco miało pół roku. wcześniej na gotowanej z kranu filtrowanej.

Gość kira@
kazdy robi tak jak uwaza, ja jednak slucham pediatry.

Gość kacha_katarzynna
Woda mineralna ma za dużo składników mineralnych dla takiego maleństwa. Ja używałam żywca albo źródlanej ale musisz pamiętać, że źródlaną trzeba zuży w ciagu max 24h jak nie krótszym bo później rozijają sie w niej bakterie. Zresztą w mineralnej też ale trochę dłużej wytrzymuje bo chyba 2 dni.

Gość grrrrr...........
Zalezy co ktos rozumie pod pojeciem "mineralna"... bo znam takich dla ktorych wszystko co w butelce to woda mineralna :P...... Dla maluchow powinna byc woda ZRODLANA a nie mineralna ... a jesli juz mineralna to z jak najmniejsza zawartoscia mineralow. Na wodzie zazwyczaj pisze czy sie nadaje dla niemowlat.

Gość Mamunia 30
dziekuje Wam bardzo za pomoc :-) według mojej pediatry wody mineralnej nie przegotowuje się, ja akurat używam wody SPA, ale nie mieszkam w Polsce, w niedługin czasie przyjeżdżamy w odwiedzinki i przeciez wody wozic nie będę :-) z sobą, także dlatego pytam, jeszcze raz dziekuje i dobrej nocki życze

ja używam różnych wód źródlanych, najczęściej taką najtańszą z biedronki, wodę tylko podgrzewam

Gość ja od poczatku uzywalam wody
z kranu i filtru Brita.

Gość mamamalejniuni
ja uzywam mama i ja czy cos takiego

Gość Farrta
Woda dla malucha musi być niskomineralizowana (suma składników mineralnych nie przekracza 500 mg/litr). Taką wodą jest między innymi polecana przez Instytut Matki i Dziecka w żywieniu niemowląt i dzieci oraz kobiet w okresie ciąży i laktacji woda Żywiec Zdrój. Zapraszam na stronę www.abcurodze.pl na której znajdziecie wiele porad na temat ciąży, porodu i połogu. Zapraszam tez do zadawania pytań poprzez formularz ZAPYTAJ POŁOŻNĄ

Gość sa w mothercare i ikei na 100%
no juz nie przesadzaj... :/ przegotuj zwykla przefiltrowana kranowke i juz. kto cie tak nakrecil na wody ze sklepu?

ja na normalnej kranówie p[rzegotowanej robię nic sie nie dzieje złego

Gość Wiolinka12
Też podaje kranówke, ale zanim ją ugotuję to najpierw filtruję, na dnie osadza się u nie strasznie kamień , nie chcę ryzykować, am dzbanek filtrujący Dafi i najpierw woda przez niego przechodzi.

Gość gość
kiedys był test wody butelkowanej najgorzej wypadł niegazowany Źywiec Zdroj, najwiecej bakterii

Gość gość
źródlaną, a nie mineralną, bo ta druga za dużo ma minerałów na małe nerki. kiedyś żywiec (ale teraz jest okropny), więc nestle albo mama i ja.

Gość gość
Nigdy w życiu żywca, to słowa neurologa. Przegotowaną kranówke