Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnq

ZAPALENIE POCHWY - pytanie

Polecane posty

Gość annnnnq

Mam zapalenie bakteryjne leczenie konczy mi sie za 3 dni ale dzis zobaczylam grudki jak przy grzybicy... Nie wiem czy mam poczekac te 3 dni i dopiero jechac do ginekologa czy jechac juz jutro...chodzi mi tu glownie o to czy on przepisze mi leki na grzybice skoro jeszcze musze brac te inne?? Smaruje narazie clotrimazolum moze mi przejdzie...

Gość grzybek jak nic
to normalne..leczenie srodkami na stan zapalny pochwy czesto powoduje grzybice bo flora bakteryjna pochwy zostaje zakłucona przez stosowanie tych własnie srodków...jesli masz w domu clotrimazolum glob. to sobie załóz ( jedna na noc )..jak skonczysz opakowanie tych na zapalenie pochwy. Clotrimazolum moze ci nawet przepisac lek rodzinny..Nie wiem dlaczego w polsce wszystkie leki na grzybice pochwy sa na recepte no ale coz..nasz kraj nie jest idealny

Gość annnnnq
Ehhh czyli tak czy siak musze isc do lekarza... co to za leczenie skoro podczas niego pojawia sie kolejne chorobsko...;/ dzis wzielam ost tabletke, teraz do lekarza i pewnie kolejne 10 dni branie tab. na grzybice;/

Gość grzybek jak nic
nie, kuracja antygrzybicza jest całe szczescie krutsza :) od 3 do 6 dni. Pimafucinem globulkami 3 dni, a clotrimazolum glob. 6 dni. Popros o te pierwsze - tam sa tylko 3 globulki :)

Gość mam problem hmm...
cześc ja od 2 tyg mam mały problem , nie swędzi, nie piecze, nie mam brzydkich upławów, ani dziwnych zapachów, ale wydaje mi sie ze wyjscie do pochwy jest zaczerownione jakby podrażnione i jedyny zły objaw to uczucie lekkiego pieczenia przy stosunku. pierwszy raz mi sie to zdarzyło brałam globulki Vagical , ale chyba nic nie pomogło , mam teraz jakis lęk przed stosunkiem boje sie , że nzów bedzie piekło. czy to także może byc zpaalenienie pochwy ???

Gość mam problem hmm...
upup

mam taki problem a mianowicie: od ponad 2 tygodni biore tabletki anty a dokładnie cilest i pare dni temu pierwszy raz kochałam sie z chłopakiem z finalem we mnie ( wczesniej uzywalismy prezerwatyw) . Zaraz po wytrysku czułam sie okropnie, zrobiło mi sie słabo i poczułam pieczenie w pochwie. nie wiem czym to mogło byc spowodowane. co prawda nastepnego dnia rano czułam sie juz dobrze i pieczenie ustapiło.boję sie teraz spróbowac znowu. Czy mozliwe jest ze kobieta moze byc uczulona na sperme? czy jest to zwiazane z jakąs infekcją? jakis czas temu leczyłam sie na nadżerke i możliwe ze znowu wróciła. Czy ma to jakiiś związek? prosze pomózcie :(((((((((

Gość nel299
do Mam problem Sprobój uzyc masci clotrimazolum skoro picze na zewnątrz - bez recepty w aptece..stosuj z 4-5 dni, jak nie przejdzie udaj sie do lelarza do mai może to byc sktek niedoleczonej nadżerki, jak wiesz po wypaleniu albo wymrozeniu nie mozna sie kochac od 4 tc do nawet 3 miesiecy ( jesli jest problem z gojeniem) to lekarz decyduje kiedy po zabiegu mozna rozpiczac współzycie. Uczulenie na sperme równiez moze sie pojawic skoro wczesniej tego nie miałas aczkolwiek nie sądze..mogłas równiez dostac grzybicy gdyz plemniki mają odczyn zasadowy a pochwa kwaśny które nie zadko sie wykluczają. Spróbój po kazdym stosunku brac prysznic - najlepiej kąpiel zeby plemniki wypłukac. pozdr

wypalanie nadżerki miałam ale jakis rok temu. nie wiem co to może być ponieważ pierwszy raz miałam taki kontakt ze spermą, dotychczas uzywalismy prezerwatyw. jeśli ktoz miał podobny problem prosze piszcie

Gość allllabama
bardzo dobrym sposobem na pieczenie czy swędzenie jest posmarowanie clotrimazolem i założenie sobie przez kilka dni na noc lactovaginalu, mnie takie działanie często pomaga. A ostatnio kupiłam sobie taki provag-żel do smarowania okolic intymnych, działa antybakteryjnie i nawilżająco. Zawsze to dodatkowa ochrona.