Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala kijanka

Ciąża a komputer

Polecane posty

Gość Mala kijanka

Mam pytanie do mam i kobiet w ciąży, które często korzystały/korzystają z komputera, a właściwie laptopa, bo podobno promieniowanie jest mniejsze jeśli chodzi o laptop. Ile czasu dziennie (codziennie!) przesiadywałyście przed komputerem/laptopem i czy źle wpłynęło to na dziecko.

Gość Mala kijanka
dziewczyny, jesteście tam??

Gość Mala kijanka
odpowiadać mi tu szybko zasrane ciężarówy

Gość Mala kijanka
spadaj baranie

Gość a kuku123
szczerze mówiąc też jestem ciekawa bo jestm w ciązy

Gość Mala kijanka
Czy podczas ciąży korzystałyście z komputera/laptopa ? Czy Wasza fasolka potem, po urodzeniu wyglądała jak Maciek z "Klanu" ?

Gość hanka anka
Bedąc w ciazy przez ponad 7 miesiesy przesiadywałam przed monitorem komputera stacjonarnego (w pracy). Synek urodził sie zdrowy. Komputer az tak bardzo nie szkodzi (choc jakies promieniowanie pewnie ma). Ogolnie trzeba zastosować się do takiej zasady ze jak dziecko ma sie urodzic zdrowe- to sie takie urodzi bez wzgledu czy bedziesz przesiadywała przed komputerem czy tez nie. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku.

Gość hanka anka
właściwie jedyną wadą były trzy ręce, ale jakoś udaję się to skrzętnie ukryć. planujemy już amputację

Gość a kuku123
z tego co pamietam z lekcji to mowili o kserach a raczej tych swiatlach, i o ikrofalowce, zeby z dala od nich jak jest wlączona. :P dzidziusiowi moze tak nie gorzi, bardziej mamie, mozna dosstac raka skory jka sie no na kiolanach trzyma.

Gość hanka anka
Chociaż jak tak z mężem patrzymy jak nasz maluszek napierdala tymi trzema ręcamy w Medal of Honor to się jeszcze zastanawiamy nad amputacją... :)

Gość Mala kijanka
Nie wiem po co się podszywacie dzieci, wracajcie do nauki, bo jutro szkoła. Poproszę o poważne odpowiedzi.

Gość rourrrke
Najnowsze badania Instytutu rządowego prenatologii,ginekologii i położnictwa wskazują,że istnieje 0,5678% wypadków inseminacji za pośrednictwem internetu!!!!:p:p Zabezpieczajcie się-jak widać nie tylko wirusy nam tam zagrażają ale i niepożądane ciążę!!!!!

Gość hanka anka
Czy Wasza fasolka potem, po urodzeniu wyglądała jak Maciek z "Klanu"? Zespół Downa nie ma nic wspólnego z promieniowaniem urzadzen elektronicznych. To genetyka. do "mojego" podszywa: tak jak najbardziej planujemy amputacje-ale twojego mózgu bo do niczego się on nie nadaje :P

Gość Mala kijanka
hanka anka - ja dużo pracuję przy laptopie i jeszcze w domu też przesiaduję i szczerze Ci powiem że martwię się, dzięki za odpowiedź.

Gość hanka anka
w czasie spowiedzi zaglądam księdzu pod sutannę po czym dokonuję na nim zuchwałej kradzieży kieszonkowej:classic_cool:

Gość Mala kijanka
a teraz możecie już wypieprzać spać, bo nie chce mi się z wami gadać

Gość Ja jako ja
Ja korzystałam z laptopa przez 5 godzin dziennie i dziecko mam zdrowe, ale 5 godzin to niewiele.

Gość wg. przepisów bhp
można pracować tylko na 1/2 etatu jesli sie siedzi przed komputerem wychodzi na to, ze 4 godz.dziennie i tak chyba trzeba a promieniowanie jest bardzo bardzo szkodliwe, nie zdajemy sobie sprawy

Gość Ja jako ja
EEeeee, dlatego jest przewidziane tylko 4godz. przy kompie w pracy, bo chodzi głównie o pozycję, która zupełnie nie służy ciąży. Teraz już nie ma komputerów lampowych, więc z tym promieniowaniem nie przesadzajmy!!!

Gość izia87
ja cała ciąże siedziałam na necie:)

Gość piekarka
izia i jak dziecko, wszystko z nim ok?

Gość jaś kukurydza
Dziś już promieniowanie z laptopa czy komputera nie jest takie jak kiedyś i nie ma specjalnych przeciwwskazań zdaje się.

Gość PaniMi
Sama jestem ciekawa, bo siostra jest w ciąży i całe dnie lapkuje, martwię się czy to nie wpłynie źle na malucha.

Gość kicKicKic
To jak to jest z tymi komputerami i ciążą. Czy buszowanie po necie codziennie od rana do wieczora szkodzi dziecku?

Gość izia87
tak zdrowiutki ma teraz miesiąc:)

Gość piekarka
izia - dzięki za info, gratulują maluszka. Mam nadzieję, ze mój też będzie zdrowy bo ja całymi dniami przesiaduję w sieci.