Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StudentkaPPZiS

Problemy z cerą i inne - Yasmin - POMOCY!!!

Polecane posty

Gość StudentkaPPZiS

BARDZO PROSZĘ O PORADĘ, O POMOC!!! Może ktoś się zna... Mam okropne problemy z cerą i wypryskami na plecach - już nie wiem co robić :-( W skrócie moja historia. 3 lata temu zaczęłam brać tabletki Yasmin - jako anty. Zauważyłam też przy okazji, że bardzo poprawiła mi się cera. To było super! Brałam je ok. 2 lata i potem w ogóle odstawiłam tabletki - taka przerwa na regenerację organizmu. Nie brałam ich przez pół roku. Wtedy zaczął się mój koszmar. Zatrzymała mi się w ogóle miesiączka, nie miałam okresu przez 5 miesięcy. No i cera mi się pogorszyła. Byłam w szpitalu na testy hormonalne i okazało się, że mam je totalnie rozwalone - nic prawie nie było w normie. Przy okazji dowiedziałam się, że mam zespół policystycznych jajników. Lekarz ginekolog zapisał mi ponownie tabletki Yasmin, gdyż wcześniej dobrze je znosiłam. Ale teraz jestem w trakcie 3-ego opakowania i nie mogę poradzić sobie z cerą. Nie mam żadnych innych dolegliwości, tylko okropny trądzik. Jak mam z tym walczyć??? Może muszę jeszcze odczekać zanim cera zacznie mi się poprawiać, bo to dopiero 3 opakowanie, choć ja mam wrażenie, że jest gorzej niż lepiej. Co robić?! Znacie jakieś sposoby na walkę z trądzikiem? Może jakieś zalecenia dietetyczne? Jakie kosmetyki stosować? A może powinnam zmienić tabletki? PROSZĘ O RADĘ! ;-(

Gość uwedgWEKCFBDS
ja biore Diane tez na tradzik, jestem przy 5 opakowaniu ale po 3 juz zobaczylam wielka roznice. tez do ok konca 2 opakowania wychodzily mi takie wielkie pryszcze jakie w zyciu mi nie wyszly, no wulkany po prostu. ale sie przemeczylam i jest dobrze, teraz biore 5 jak pisalam i jeszcze chce kilka pobrac zeby przytrzymac ten efekt. tylko te przebarwienia mnie wkurzaja:( Tobie zycze wytrwalosci i wyleczenia;)