Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marwiesiebardzoooooo

biegunka juz od tygodnia u niemowlaka........

Polecane posty

synek (5 mies)od tyg ma biegunke.poczatkowo myslałam ze to od augumentinu(miał zapalenie oskrzeli)ale we wtorek odstawiłam antyb. a biegunka nadal jest....od wczoraj przyjał juz 4 dawke nifuroksazyd ale zero poprawy....oczywiscie dawałam lakcid,dicoflor,marchwiaki , smekte itp. dodam ze mały nie ma i nie miał goraczki(nawet przy tym zap. oskrzeli- tylko kaszel i zmiany osłuchowe)- jeszcze troche pokasłuje,ale go inchaluje-mucosolvan+pulmicort jest wesoły,je mleko, usmiecha sie ...tylko ta biegunka za kazdym razem gdy dostaje butle słychac jak mu tam w brzuszku sie dzieje rewolucja i zaraz jest zmiana pieluszki.....co to moze byc????????????????

Gość ile razy na dobe
dostaje mleko? moj tak ma jak dostanie chocby o 1 raz za duzo.Mleko pije tylko rano,a reszta to stale posilki,no ale on ma rok. jak byl mniejszy to pomalu musialam ograniczac mleko,bo jak dostal za duzo to wlasnie taki byl efekt

mam nadzieje,że jestes ze stałym kontakcie z pediatrą? częste oddawanie stolców, tym bardziej jeśli towarzyszą temu wymioty, sprawia, że malec traci więcej płynów niż wypija. Organizm ma coraz mniej wody i elektrolitów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Objawy odwodnienia to zapadnięte ciemiączko i oczodoły, płacz bez łez, ciemny mocz, a następnie jego brak, brak śliny, suche usta i język, blada, chłodna i mało elastyczna w dotyku skóra. Jeśli zauważysz u malca objawy odwodnienia, jak najszybciej zgłoś się do lekarza. Ciężkie odwodnienie zagraża życiu. Każdego niemowlaka z biegunką powinien obejrzeć lekarz (i każde dziecko poniżej 2 lat z ostrą biegunką). On zaleca dalsze postępowanie. Jeśli biegunka jest ciężka lub toksyczna, dziecko musi jak najszybciej znaleźć się w szpitalu. Tam zostanie mu podana kroplówka nawadniająca, która zapewni jego organizmowi odpowiednią ilość wody i elektrolitów.

uu lekarza jestem srednio 2 razy w tyg. mały nie wymiotuje-tak jak pisałam jest pogodny,ma apetyt tylko jeszcze lekki kaszel mokry biegunka przyplatAła sie tydz. temu gdy zaczal augumentin,po odstawieniu nie przeszła brudzi ok, 9-10 pieluszek na dobe- zawsze podczas jedzenia-poczatkowo leciała z niego "wqoda" teraz testolce to takie niestrawione mleko(wyglada jak jajecznica/ sorry za opis) od wczoraj nifuroksazyd- nie ma poprawy i te bulgoty w jego brzuszku..... marwie sie

mi sie wyddaje ze skoro stolec wyglada jak jajecznica to jest wszystko dobrze, dziecko raz robi w kazda pieluche a czasem raz na dwa dni. Skoro jest pogodny i ne wymiotuje to nie stawialabym na biegunke ale nie jestem pediatra........ ostatno poszlam do apteki kupic cos na biegunke dla nemowlaka, tak na wszelki wypadek,kobieta powiedziala ze nic mi nie sprzeda bo dzecko wlasnie czasem robi takaa czasem taka kupe i jak mnie cos bedzie niepokoic to mam isc do lekarza a nie podawac nic samemu bo moge zaszkodzic.Ja na to ze wem jakie kupy wali moj syn a ona ze jak zaczne walić inne to nie musi byc oznaką biegunki......

up ale on od tygodnia brudzi 10 pieluszek dziennie, przy czym odgłosy z jego brzuszka to jakas masakra-napewno to nie jest normalne....

moze ktos sie jeszcze wypowie

Gość mamaaaa26
a moze od zebów? podobno jak zeby ida to jest biegunka - moze to niema zwiazku z choroba

wczoraj byłam praktycznie z tym samym u lekarza tyle że mój synek ma 2,5 miesiąca w poniedziałek miał odstawiony antybiotyk na zapalenie płuc i uszu i wyszliśmy ze szpitala w którym robił 1 kupkę na 4 dni i to zawsze z pomocą a od środy wieczora biegunka a właściwie nawet nie biegunka tylko lekko na żółto zabarwiona woda z niego chlustała no i lekarz powiedział że to normalne po odstawieniu antybiotyku zwiększył mu dawkę lakcid (w szpitalu zapisali raz dziennie pół dawki a on kazał 2 razy dziennie po całej) i do tego dorzucił smekte 2 razy dzienni 1/4 opakowania jak narazie dziś była tylko jedna taka wodnista kupa więc mam nadzieję że już będzie lepiej a ty ile tego lakcid dajesz? może tez za mała dawka jak na twoje dziecko? dawaj też serki albo jogurt naturalny bo tam też są te zdrowe bakterie

może być i od zębów :P a i jeszcze jedno lekarz powiedział wczoraj że jak ilość kup będzie naście to dopiero wtedy można się denerwować :)

Gość może to adenowirus
ja przerabialam to samo z moim 5 mies u nas to adenowirus zapalenie oskrzeli biegunki bo to wirus ktory zaatakowal watrobe zrob mu proby watrobowe z krwi moze to to samo, my bylismy tydzien w szpitalu

Gość //czekoladka//
Moj jak mial biegunke pomogla smecta ale jak jemu nie pomaga to nie wiem:O pewnie to po tym antybiotyku. A lekarz co na to??? Dawaj mu duzo pic i lakcid ...