Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LidiaGJ

usg III trymestr ciąży - możliwa pomyłka?

Polecane posty

Witam wszystkich, potrzebuję Waszej rady i opinii. Mam nadzieję, że pomożecie... Jestem w 28 tygodniu ciąży. 2 dni temu byłam na badaniu usg ciąży i usłyszałam koszmarną nowinę, ze dziecko ma przepuklinę powłok brzusznych, czyli, że poza brzuszkiem ma żołądek, nerki i wątrobę. Normalnie jestem w strasznym szoku, zwłaszcza, że wcześniejsze badania nic nie wykazały a i ja dobrze się czuję. Niby Pan doktor powiedział, że to jest przypuszczenie i jestem skierowana na oddział patologii do szpitala ale zanim doczekam się na termin to zwariuje:( Myślicie, że Pan doktor mógł się pomylić? Może dziecko ułożyło się tak nie fortunnie? Proszę napiszcie co o tym sądzicie... pozdrawiam serdecznie

Gość mamaaaa26
a to był dobry gin z dobrym sprzętem?? może idź do innego - i nierozumiem na patologie nie idziesz odrazu tylko masz termin? może jak lekarz ma takie podjerzenia to zorientuj się na dobry szpital i jedź na patologie nawet do większego miasta - skierowanie masz to cię powinni od ręki przyjąc - ja jak miałam skierowanie do szpitala to wsiadłam w auto i pojechałam 50 km do dużego miasta- zawsze to większe miasto to lepszy sprzęt, lepsza diagnostyka a jak coś się okaże nie tak to i lekarze może lepiej zareagują..

Gość zlazlajestemzla
jest to mozliwe neistety i dobrze,ze lekarz zauwazyl moja siostra robila badania nawet tr dodatkowe usg 4d itd i lekarz nie zauwazyl a bral za jedno 400 z dopiero przy porodzie okzalo sie ,ze dziecko ma wodoglowie i przepukline :( ale nie martw sie im szybciej lekzre wiedza tym lepiej pomoga dziecku

Gość mamanaspacerku
ja spotkalam sie z takim przypadkiem ze gin prowadzil caze narzeczonej swojego syna (jaja, wiem, w zyciu bym do tescia nie poszła) ale prowadzil ta ciaze i malenstwo rozwijalo sie dobrze. Kiedy urodziła to maleństwo było bardzo chore i zaraz je operowali, to taki przypadek w drugą strone, gin nic ne widzial a okazalo se ze dziecko chore. Byc moze twoj gin tez se pomylił bedzie wszystko dobrze. Ostatnio czytalam o cudzie J.P II, kobiecie w ciazy powiedziano ze dziecko nie ma szans na przezycie, ze umrze przy porodzie, ze jest chore, modliła sie i jej corka urodziła sie zdrowa, ale wazyła kilogram. Pozniej pokonala jeszcze sebse.

mamaaaa26 - To badanie było wykonane w bardzo dobrym gabinecie - przynajmniej taka jest opinia i za wysoką cenę... Najlepsze jest to, że pojechałam do szpitala do Krakowa i jak zaczęli mi o terminach mówić to myślałam, że zwariuje. zlazlajestemzla - z powiedz mi jak to z tą przepukliną potem jest? Dziecko normalnie się rozwija? mamanaspacerku - aktualnie to tracę wiarę w jakiekolwiek cuda...