Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

floetry

pierwsze noce noworodka - Moses Basket

Polecane posty

Drogie Mamy Niedługo nasz Maluch będzie na świecie a my ciągle nie zdecydowawszy w czym ułożymy go do snu w naszej sypialni. Nie chcę przenosić łóżeczka z jego pokoiku, czy korzystałyście z koszy wiklinowych tzw Moses Basket? Mój mąż się sprzeciwia ja jestem za. wydaje mi się ze na początek to przydatna rzecz i łatwo malucha mieć ze sobą w różnych pomieszczeniach mieszkania bo kosz łatwo przenieść. Na co warto zwrócić uwagę kupując kosz? dzięki M.

Gość qqqqqwertyuiokj
Najlepiej w pokoiku mieć łóżeczko z przewjakiem, a nie jakies kosze:o

Mój mały od początku śpi w swoim pokoju,pokój ma przy naszym i zawsze słyszę czy się budzi bo praktycznie dzieli nas 15 m. Ja od początku nie chciałam żeby dziecko spało z nami w sypialni. Wieczorem kładziemy go do łóżeczka i dopiero nad ranem ok 6-7 biorę go do nas do łóżka,żeby sobie jeszcze podrzemał ze mną. Dziś syn ma 8 tygodni.

@ qqqqqwertyuiokj Mały ma swój pokoik, nie będę przenosiła jego mebli do naszego pokoju (łóżeczka i przewijaka) dlatego szukam rozwiązania alternatywnego na pierwsze miesiące żeby móc mieć go przy sobie w nocy. @ Masia Dziękuję za odpowiedź, zdecydowałam, że Malutki będzie spał z nami w pokoju dlatego chcę mieć coś niedużego blisko naszego łóżka. To zapewne dobry pomysł aby Dzicko od narodzi było w swoim pokoiku i oswajało się z własną przestrzenią, ale chcę karmić piersią i wiem, że będę spokojniejsza mając Go przy boku w nocy.

Gość mamuska 9miesieczniaka
moja mała spała w kołysce obok naszego łóżka do 3 miesiąca, potem przeniosłam ją do łóżeczka ja myślę ze to dobry pomysł, wygoda dla mamy miec dziecko w poblizu, ja na początku miałam jazdy i sprawdzałam co chwile czy oddycha itp

to bardzo dobry pomysl, niestety moja coreczka nie chce tam spac..taki moses basket jest o tyle dobry ze mozesz go wszedzie przeniesc

Gość kikikriki
Tez karmilam, a nie chcialo mi sie wstawac z cieplego lozka i leciec do dziecinnego co 3 godziny, moja nigdy nie spala w naszym lozku ale pierwszy rok w naszej sypialni!!!! Mysle , ze taki kosz bedzie ok, ale tylko na poczatek, dzieci szybko rosna , a wazne by bylo wygodnie, ja na pierwsze tygodnie wyjmowalam gondole z wozka i stawialam obok lozka, ale ogolnie lepiej przenies lozeczko , jesli ma to dluzej potrwac!!!

Gość najlepiej jest
gdy dziecko od poczatku spi w swoim pokoiku. Chyba ze sie boisz bo i tak moze byc to kupiłabym kojec dla dziecka który przyda się też później.

Gość kikikriki
No jest , a co jest dobre dla mamy , jak mowilam karmilam kilka razy w ciagu nocy - jak musialam wstawac i gdzies isc , to sie rozbudzalam, a tak to czasem na pol spiaco karmilam, potem tylko mala do gondolki i szybko znow zamknac oczy , bez odkrywania sie , wazne szczegolnie zima gdy temperatura w sypialni jest dosc niska!!! A jesli zdecydujesz sie kupic ten kosz , albo kolyske , spoko kup uzywana , dzieci szybko wyrastaja , zniszczyc nie zdaza , a to tez spory wydatek!!!!

rozpracowałam wszelkie opcje ustawień przestawień i wstawienie łóżeczka do nas odpada mimo dużej sypialni zupełnie nie ma tego łóżeczka jak wcisnąć. Używanego nie kupię, bo z pewnością wymieniłabym materacyk więc to dodatkowy wydatek, do końca nigdy nie wiesz nigdy z jakiego domu to pochodzi itd...

Gość Mamma Miaa
Ja mialam kosz mojzesza do ok 6 miesiaca zycia dziecka i bardzo sobie go chwale. Dziecko mialam cala noc w zasiegu reki, w dzien zabieralam kosz na dol i dziecko spalo, a ja mialam je caly czas na oku. Po tym okresie przeszedl do swojego pokoju w ktorym czekalo lozeczko. Autorko jesli masz taka mozliwosc kupuj ten kosz, naprawde polecam.

kupilam kosz na sam poczatek. Corka przespala w nim moze pare godzin zaraz po przyjsciu ze szpitala. Potem za nic nie chciala w nim lezec;-/

@ Mamma Miaa :)) na taką odpowiedź właśnie czekałam.

Gość mamaUk
Polecam goraco basket. Mozesz miec dzidzie zaraz obok siebie ale osobno. Moja corcia spala w nim prawie 4 miesiace i jestem bardzo zadowolona. Jest maly wiec niemowle czuje sie bezpiecznie. Latwo wyjac malca do karmienia etc. Moa opinia 100% SATYSFAKCJI. PS JA KUPILAM KOSZ NA EBAY UZYWANY .

Gość mamaUk
Dziecko nie powinno spac samo na poczatku. Tzw zespol smierci , ozeczkowej...warto miec kontrole :D pozatym dzidzia czuje rodzicow i jest mu dobrze.

Gość mamaUk
Dodam jeszcze ze przez miesiac mala spala z nami w lozku. Ja tylko ja odkladalam to nie mogla zpac. Pozniej wystarczylo wlozyc reke do kolyski i mala zasypiala.