Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujjjąca kobieta

jeszcze raz o karmieniu

Polecane posty

Gość pracujjjąca kobieta

Matki!!! Ze względu na to, iż wciąż czytam o tym, że: "moje dziecko jest karmione sztucznie i nie choruje", "moje dziecko ma 5 lat i chorowało mniej niż karmione pierisą dziecko koleżanki" itp. itd. chciałam coś dodać. To nie jest tak, że karmienie piersią ma wpływa tylko na bieżące zdrowie dziecka. jasne, że tak - co nie znacy, że dzieci "butelkowe" MUSZA być mniej zdrowe. Takie proste to to nie jest, bo na zdrowie wpływ ma wiele czynników - np. stycznośc z wirusamii bakteriami , środowisko życia, ubieranie dziecka itp. Dla mnie zawszew karmieniu piersią ważniejsze było to, że chronię dziecko przezd poważniejszymi chorobami w przyszłości. Dowiedzione jest bowiem, o czym niewiele się mówi (trzeba troche poszukać), że mleko matki zmniejsza (w duzym stopniu) w przyszłości ryzyko zachorowania na CUKRZYCĘ, BIAŁACZKĘ i inne nowotwory, choroby UKŁĄDU KRĄŻENIA. Wyjasniam od razu, że nie jestem zwolenniczką karmienia "na siłę". Każdy ma prawo wyboru. Waro jednak posiadać wiedzę w temacie, żeby dokonać wyboru. Poczytajcie!

Gość pracujjjąca kobieta
no i zmniejsza, w zancznym stopniu, zachorowanie na raka pieris przez matkę karmiącą!!! Dla pocieszenia, dla karmiących sztucznie, dodam, że sama ciąża też :)

Gość 222222
a ja chciałabym przestać karmić ale mały mi nie pozwala... na widok butelki jest wrzask :O ma 8 miesięcy...

Gość pracujjjąca kobieta
a czemu chcesz już skończyć karmienie?

Gość mozeeee chce juz
wo

Jestem za karmieniem piersią, a te co twierdzą,że MM jest lepsze niech wcinają sztuczne jedzenie. Po za tym teraz coraz więcej się słyszy,,nie miałam mleka,, Mleko tworzy się w głowie i jak jedna z drugą sobie wmówią to tak będzie.

Gość tak warto przeczytać
tak, to warto przeczytać

Gość odgrzewanie:)
i to też:)

potwierdzam że mleko się tworzy w głowie, bo ja byłam chyba zestresowana bardzo, że nie miałam żadnego nawału pokarmu na początku, co więcej nie umiałam z cycka więcej niż jednej kropli wycisnąć, powtarzałam sobie że to normalne,że mleko się na pweno pojawi, pracowałam laktatorem i efekt marniutki, aż posłałam męża po opakowanie mleka modyfikowanego i wiecie i wtedy gdzieś zniknął mój strach że nie mam własnego dziecka czym wykarmić , to zaczęło mi przybywać mleka w piersiach a tego opakowania w ogóle nie otwarłam , bo nie było takiej potrzeby :)